Pioneer A-207R

Żeby nie było za cicho
ODPOWIEDZ
krzychu;-)

Pioneer A-207R

Post autor: krzychu;-) »

Witam
Mam małe pytanie. Czy ktoś z forumowiczów używał lub używa wzmacniacza pionner a-207r. Opnie znalazłem różne, głównie negatywne. Mam możliwość kupienia właśnie tego wzmaka za 70 pln ( sprzęt używany, przywieziony z reichu). Przez długi okres czasu używałem technicsa (suv4 o ile mnie pamięć nie myli) ale niestety po pożyczeniu go bratu odmówił posłuszeństwa. Wspominam go dobrze. Nie stać mnie w chwili obecnej na zakup powyżej 150 pln ( mówię o używanym sprzęcie). Pozostaje jeszcze sprawa sprawdzenia go ale najbardziej interesuje mnie wasza opinia o samym wzmacniaczu.

Pozdrawiam
Krzysiek
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Pioneer A-207R

Post autor: Wojtek »

Za 7 dych to chyba dobry zakup :)
SU-V4 by go zbił na kwaśne jabłko co prawda, no ale jak nie ma go już wśród nas to niestety (nie próbowałeś go naprawić?).
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
krzychu;-)

Re: Pioneer A-207R

Post autor: krzychu;-) »

Suv był na imprezie i niestety naprawa się nie opłaca :twisted: Brat ma mi go odkupić ale słuchanie muzyki na kompie mnie nie rajcuje.
Z tej ceny 70 pln za pioneerka i tak będę próbował cos zbić. Nie ma pilota ( którego i tak bym nie używał) a koles który go przywiózł go nie uruchomił. Jutro mając dzień wolny pójdę na dłużej do komisu pomęczyć faceta :D
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Pioneer A-207R

Post autor: Wojtek »

Ja osobiście nie jestem fanem takich "groszowych" zakupów. Już lepiej dołożyć do czegoś porządniejszego.
SUV pewno napił się piwa czy innego wina w trakcie biby :)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
leniek

Pioneer A-207R

Post autor: leniek »

Mam 305R. Aby uszlachetnić dźwięk ,wystarczy dobrac op-ampa w stopniu wejściowym Phono.
Standardowo siedzial u mnie JRC 4562, Z powodzeniem można wstawić każdy o analogicznej topografii .Dałem 2 x 134 na stoliku przejściówce.Ale mogą byc inne , w zaleznoći od portfela i ucha. Sprzę poszedł 2 klasy wyżej
ODPOWIEDZ