Merrick pisze: ↑03 mar 2022, 13:23
Gdybyś nie deprecjonował i nie manipulował nie czepiałbym się do twoich wypowiedzi a że zrobiłeś to wielokrotnie to nie zamierzam spieprzać przed tobą z podkulonym ogonem. Jesteś ignorantem a twoja obecność w tym wątku to nie rzetelna ocena sytuacji w Polsce ale prywatna wojenka o frukty z PRL które zapewne straciłeś
Moim zdaniem masz obsesję. I słabą pamięć. I próbujesz osobistą niechęć wynikającą z pierwotnego sporu rozciągać na pozostałe wątki. Odnieś się choć raz do meritum... Mienisz się być człowiekiem z klasą a permanentnie mnie obrażasz, ale że posługujesz się oszczerstwem, to wg Boziewicza nie masz zdolności honorowej. Ciesz się, że czasy II RP minęły

Powoływałeś się na Schopenhauera, więc pewnie to znasz: "gdy adwersarz atakuje osobę w sposób bezpośredni, obraźliwy, wręcz ordynarny zachowanie to prowadzi do efektu w postaci całkowitego oddalenia się od przedmiotu sporu" - no ale ustaliliśmy, że na tym ci nie zależy. I kontynuując wątek kynologiczny - myślisz, że ten, który głośniej szczeka ma rację?
Wiedza z Wikipedii to za mało omnibusie z podstawówki. Zachęcam do przeczytania Serczyka " Na płonącej Ukrainie"
Czyli tak jak myślałem samouk... W podstawówce geniuszu o takich rzeczach nie uczą. A pan Sreczyk w rzeczy samej ekspert. Tyle, że bunty Kozaków, których apogeum było powstanie Chmielnickiego, zaczęły się na przełomie XVI i XVII wieku - a ty z uporem godnym lepszej sprawy sugerujesz coś innego...
Myślałeś że nikt się nie zorientuje że wstawiłeś na forum tekst pułkownika ludowego wojska polskiego który wygłasza peany na temat STANU WOJENNEGO ? To była DEFEKACJA na nasze forum i obraza dla nas i naszego intelektu. Największa twoja manipulacja! A tu na tym forum są polscy patrioci a nie ciemny zmanipulowany naród rosyjski
"Nikt" to znaczy ty? Bo innych póki co nie zauważyłem... A kiedy zająłeś się tropieniem moich "powiązań" z rzeczonym pułkownikiem? Ano wtedy, jak chcąc się odegrać wlazłeś do pierwszego postu tego wątku i zacząłeś sugerować, że mam z Mazgułą coś wspólnego... Poza tym po raz kolejny pokazujesz swą rzetelność, którą wynosisz wyłącznie z prawicowych portali. Adam Mazguła nie był pułkownikiem ludowego wojska polskiego, poczytaj czegoś więcej niż wpolityce.pl
Do reszty nie mających nic wspólnego ani z kulturą, ani dobrym smakiem wywodów się nie odniosę. Nie będę się zniżał do twego poziomu. Kiedy się mianowałeś rzecznikiem forum i jego wszystkich uczestników?
W mojej ocenie wbijasz klin
w twojej... to zaiste wszystko tłumaczy... diagnoza jak zawsze celna
my nie jesteśmy ciemnym ludem... My tu nie żyjmy przekazami dnia "Gazety Wyborczej"...
serio tak w swą boskość uwierzyłeś, że używasz liczby mnogiej?
wybaczcie Koledzy, w najczarniejszych snach nie wyobrażałem sobie, że zwrócenie uwagi komuś, kto pisze głupoty wywoła tak idiotyczną dyskusję. miała ś.p. Babcia rację komentując przepychanki z równieśnikami w piaskownicy - "bądź mądrzejszy, ustąp". no cóż... deklaruję, że już więcej nie będę, chyba, że uroczy adwersarz znowu błyśnie jakąś "defekacją", pułkownikiem z czasów PRL albo inną zgrabną figura retoryczną.