Ja rozważam ten preamp lecz dopiero za jakiś czas. Na razie mam kilka rzeczy do dokończenia

Kompletny kit: zasilacz, sekcja MC, MM z nastawami impedancji, pojemności, wzmocnienia
Więc rozumiem, że złożyłeś i mniej więcej tyle wyszło?Jacek 1972t pisze: ↑21 lut 2022, 00:07Kompletny kit: zasilacz, sekcja MC, MM z nastawami impedancji, pojemności, wzmocnienia
koszt 400 zł.
Koszt dodatkowy, to obudowa
(można kupić skromną za kilkadziesiąt zł) , gniazda RCA, trafo, przełącznik.
Myślę, że z op-ampami całkowity koszt da się zamknąć w kwocie 600zł.
Frajda z wykonanej pracy![]()
Czy taki przedwzmacniacz jest kosztowny![]()
Według mojej oceny chyba nienatomiast całą tą zabawę w analog można nazwać kosztowną
![]()
"Bardzo dobrze, bardzo dobrze! Siadaj. Trzy!"
Dla mnie Jacek zaprojektował zasilacz i sam go wykonał. Zasilacz poprawił brzmienie Haflera
hamer pisze: ↑24 lut 2022, 20:07Po tygodniu testowania mogę powiedzieć jedno: opad szczęki murowany.
Po pierwszym podłączeniu przedwzmacniacza, nie byłem w stanie przestać słuchać płyt, nawet zwykła sferyczna igła JVC czarowała przestrzenią ,mnogością nowych smaczków i dynamiką. Przejście na eliptyka to kolejny przeskok jakościowy. JMR Chronology wypełnil dzwiękiem salon, bas schodzi nisko jest mocny, plankton wypływa na powierzchnie i staje się wyraźny. Ciągle jestem pod wrażeniem przestrzeni.
Pozdrawiam serdecznie Jaculka i dziękuję że pozwolił mi na nowo odkryć muzykę.
Oj wypadłem nieco gorzej 40mV
Wiem, ale zrobiłem tak świadomie.
Możesz dać trochę dłuższe dystanse. Przecież to od nich zależy co się zmieści między płytką a obudową.