Polityka

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
Zablokowany
Awatar użytkownika
kinky
Gramofon: Philips 5877

Re: Polityka

Post autor: kinky »

amrowek pisze:
16 lut 2022, 17:27
Chrześcijaństwo
Wszystkie 3 to religie abrahamowe.
O filmie miałeś napisać, co miałeś na myśli ;)
Ale dość o religii, o kasie lepiej jak kolega wyżej sugerował. Premier i Naczelnik kapitulują przed panem zero z 1% poparciem w sondażach, kto rządzi tym krajem?
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Awatar użytkownika
kinky

bms01pl pisze:
16 lut 2022, 18:26
radośniejsze
Jeszcze chyba 7 miliardów przepadło na modernizację domów, bo nie zdążyli złożyć papierów :lol:
Awatar użytkownika
chudy_b

Post autor: chudy_b »

Dzisiaj naczelnik tak skomentował problemy polskiego ładu :

"powierzenie przygotowania nowego systemu podatkowego ludziom, którzy "byli całkowicie niezainteresowani tym, by to przedsięwzięcie się udało"

A poszukiwania nowego ministra finansów tak:

"pojawili się różni kandydaci, ale woleli pozostać na swoich stanowiskach"

Ja pierd... Leci z nami pilot???????? :doh: :doh: :doh: Przecież ta banda wywaliłaby się na zarządzaniu sraczem w Radomiu z takimi kompetencjami. To się po prostu nie mieści w pale.
Awatar użytkownika
Peter007
Gramofon: Dual 721

Post autor: Peter007 »

Gorzej to świadczy chyba o ich wyborcach.
Awatar użytkownika
kinky

chudy_b pisze:
16 lut 2022, 23:00
sraczem w Radomiu
Blisko, sztandarowy projekt (czyt. wałek) to łąka pod Radomiem :lol:
chudy_b pisze:
powierzenie przygotowania nowego systemu podatkowego ludziom, którzy "byli całkowicie niezainteresowani tym, by to przedsięwzięcie się udało"
Kto niby im to powierzył? Tusk? :mrgreen: Zawsze jest jakiś inny, mityczny wróg, który nam psuje wielkie dzieło, obce siły, stonka, rewizjoniści, cykliści... ten koleś J.(ego) K.(rólewska) Mość Naczelnik (jego mać) nie może wyzbyć się ze swojej mentalności czasów słusznie minionych, ręcznego sterowania wszystkim, jedynie słusznej linii partii, mierni bierni, ale wierni... itp, itd, deja vu...

Mleczko.jpg
Awatar użytkownika
Merrick
Gramofon: Thorens TD-160 Super
Kontakt:

Post autor: Merrick »

chudy_b pisze:
byli całkowicie niezainteresowani tym, by to przedsięwzięcie się udało"
To po jaką cholerę stanowisko ministra finansów dali bankierowi? On nigdy w urzędzie skarbowym nie pracował i nie był też prywatnym przedsiębiorcą. Przez całe życie zajmował się instytucjonalną lichwą
Wikipedia o Kościńskim cytat
""Syn Henryka i Jadwigi[1]. W 1977[3] został absolwentem Goldsmiths’ College[4]. Od początku kariery zawodowej związany z sektorem bankowym, początkowo w Londynie[4]. Zaczynał od pracy w japońskim Tokai Banku, następnie piastował stanowisko dyrektora londyńskiego oddziału Banku Handlowego[4]. W latach 90. zamieszkał na stałe w Polsce[4], przez siedem lat był konsultantem w dziedzinie bankowości i finansów[4]. Pracował m.in. dla Polskiego Banku Rozwoju, Banku Przemysłowo-Handlowego oraz Banku Śląskiego. Od 1997 był dyrektorem w Wielkopolskim Banku Kredytowym (po przekształceniach w Banku Zachodnim WBK)[4][5], odpowiadając m.in. za biznes kartowy[6]. Jest fundatorem Fundacji Kresy Historii[5]."
kinky pisze:
16 lut 2022, 23:16
cykliści...
szczególnie cykliści :lol:
Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40

https://www.discogs.com/user/Merrick-Pl/collection
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Merrick pisze:
17 lut 2022, 00:56
On nigdy w urzędzie skarbowym nie pracował i nie był też prywatnym przedsiębiorcą.
A historycznie to który minister finansów może się takim CV pochwalić?
Poza tym - czy powinniśmy chcieć ministra finansów z takim CV?

Nie wiem dlaczego bankier jest stawiany poniżej przedsiębiorcy w kontekście obracania pieniędzmi :)
Merrick pisze:
Wikipedia o Kościńskim cytat
Czy to jest jakiś negatywnie nacechowany rodowód wg Ciebie?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Merrick
Gramofon: Thorens TD-160 Super
Kontakt:

Post autor: Merrick »

Wojtek pisze:
17 lut 2022, 01:25
A historycznie to który minister finansów może się takim CV pochwalić?
W bankowości żaden. Wolałbym kogoś takiego jak Andrzej Olechowski, Grzegorz Kołodko, Marek Belka
Wojtek pisze:
17 lut 2022, 01:25
Czy to jest jakiś negatywnie nacechowany rodowód wg Ciebie?
Myślę że tak bo ewidentnie jest specjalistą od bankowości a tu trzeba było kogoś kto holistycznie ogarnie nasz polski bałagan. Szczerze... to myślałem że facet wszystko uprości tak jak jest w UK a tu takie cuś :( A może to był taki sygnał niewerbalny od Kościńskiego do takich ludzi jak ja którzy mają brytyjską rezydenturę podatkową " wracajcie do UK " :lol:
Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40

https://www.discogs.com/user/Merrick-Pl/collection
Awatar użytkownika
kinky

Merrick pisze:
bankierowi
Figurant. Funfel pinokia z BZ WBK, miał się nie zagłębiać w deficyt budżetowy i nie wtrącać w dzieło wielkiego wału, przypuszczam, że z ulgą odszedł.
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

Czy wy myślicie że ktoś tam z tych ministrów rządzi wg siebie , że pisze ustawy???? Oj biedni Wy.
Tam Jarek rozdaje karty. Jarek pisze ustawy , Jarek żadzi , Jarek wie wszystko najlepiej.
No cóż ma wiele wspólnego z Putinem , Hitlerem i Stalinem, a tak się od nich odżegnuje. Ja to czekam aż .... mu się zejdzie i zobaczę sobie jak cały ten pis pójdzie w pis...u.

A przy okazji i ci co biorą pieniądze za darmo bo im rząd daje. Jak pier...e cały ten system. Najgorsze jest to że wtedy oberwie się wszystkim. Kiedyś jak Heniek przed wyborami dawał flaszkę żeby na niego głosować to była korupcja polityczna, Jak teraz dają pieniądze żeby na nich głosować to są programy, osłonowe, pomocowe itp.
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

amrowek pisze:
17 lut 2022, 08:58
Ja to czekam aż .... mu się zejdzie i zobaczę sobie jak cały ten pis pójdzie w pis...u.
oj amrowku, zaraz poleje się na Ciebie strumień krytyki od Kolegów - jak na mnie przed rokiem za to samo ;)
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Awatar użytkownika
chudy_b

Post autor: chudy_b »

amrowek pisze:
Ja to czekam aż .... mu się zejdzie i zobaczę sobie jak cały ten pis pójdzie w pis...u.
I będziesz miał pomniki na co drugim skrzyżowaniu. Ja Jarosławowi życzę dużo zdrowia i szybkiej, długiej politycznej emerytury spędzonej na nauce funkcjonowania w społeczeństwie bez ochrony i przydupasów oraz poznawaniu pomieszczeń wymiaru sprawiedliwości.
amrowek pisze:
Tam Jarek rozdaje karty.
Trudno, niech rozdaje. Dostał mandat od społeczeństwa, to takie jego prawo. Ale pomysł to jedno, a realizacja to drugie. Jak się do realizacji zatrudnia pajaców od PR-u, to tak to potem wygląda. Polski system podatkowy jest tak skomplikowany, że trzeba miesięcy analiz żeby poznać pełne skutki wprowadzania zmian. W latach 90 wdrażałem systemy HR w firmach. Już wtedy do dużych systemów ERP typu SAP, czy BAAN trzeba było pisać od zera polskie moduły HR, bo oryginalnych zachodnich nie dało się dostosować. A potem przyszła reforma ZUS, program Płatnik i dopiero zrobiło się wesoło. Dla ciekawych polecam zapoznać się z choćby algorytmem naliczania zasiłku chorobowego. No i teraz przyszli geniusze i zamiast to wszystko spuścić w kiblu i napisać od nowa, to "poprawili" Kazali dać biednym, zabrać bogatym, to tak zrobili. A to wzieło i jebło, Ciekawe dlaczego? Damy 30 000 kwoty wolnej - będzie dobrze wyglądało w telewizji. I zabierzemy odliczenie składki zdrowotnej. Przecież ciemna masa się nie zorientuje, a kasa będzie się zgadzać.
Ryszard13
Gramofon: Dual601,701,Denon57l

Post autor: Ryszard13 »

Dla nie zadowolonych z sytuacji życiowych w dzisiejszych czasach z drożyzny,politycznej poprawności,proponuje zaczekanie na nową władzę i ich rady.
A wszystko wróci do normy,mi starszemu to wszystko jedno,ale młodym,nie jestem sympatykiem żadnej partii,czyli do żadnej bandy nie należałem.
Szkoda mi zdrowia i nerwów.
https://www.youtube.com/watch?v=1kFUfCiOKRI
Awatar użytkownika
Peter007
Gramofon: Dual 721

Post autor: Peter007 »

Kilka lat minie zanim ten bałagan zostanie posprzątany. Następna władza nie będzie miała łatwo, bo duża część społeczeństwa będzie wymagała zmiany z dnia na dzień i będą padały teksty, że my wam zaufaliśmy a zmian nie widać.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Merrick pisze:
17 lut 2022, 01:56
do takich ludzi jak ja którzy mają brytyjską rezydenturę podatkową " wracajcie do UK "
W sensie ze wróciłeś do Polski po 1. czerwca 2021 ? Myślałem że wcześniej.
chudy_b pisze:
17 lut 2022, 11:07
Przecież ciemna masa się nie zorientuje, a kasa będzie się zgadzać.
Ciężko żeby się nie zorientowali skoro wypłata niższa :morda:

Myślę że jednak większość społeczeństwa jest zadowolona tak czy siak. W przeciwnym razie nie rozumiem czemu jeszcze się nie pali opon przed Sejmem itd. Prosta sprawa.

Mnie tylko zadziwia ile jeszcze da się nagiąć kręgosłup społeczeństwa póki się nie złamie.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Zablokowany