Wszystkie 3 to religie abrahamowe.
O filmie miałeś napisać, co miałeś na myśli

Ale dość o religii, o kasie lepiej jak kolega wyżej sugerował. Premier i Naczelnik kapitulują przed panem zero z 1% poparciem w sondażach, kto rządzi tym krajem?
Wszystkie 3 to religie abrahamowe.
Jeszcze chyba 7 miliardów przepadło na modernizację domów, bo nie zdążyli złożyć papierów
Blisko, sztandarowy projekt (czyt. wałek) to łąka pod Radomiem
Kto niby im to powierzył? Tusk?
To po jaką cholerę stanowisko ministra finansów dali bankierowi? On nigdy w urzędzie skarbowym nie pracował i nie był też prywatnym przedsiębiorcą. Przez całe życie zajmował się instytucjonalną lichwą
szczególnie cykliści
A historycznie to który minister finansów może się takim CV pochwalić?
Czy to jest jakiś negatywnie nacechowany rodowód wg Ciebie?
W bankowości żaden. Wolałbym kogoś takiego jak Andrzej Olechowski, Grzegorz Kołodko, Marek Belka
Myślę że tak bo ewidentnie jest specjalistą od bankowości a tu trzeba było kogoś kto holistycznie ogarnie nasz polski bałagan. Szczerze... to myślałem że facet wszystko uprości tak jak jest w UK a tu takie cuś
Figurant. Funfel pinokia z BZ WBK, miał się nie zagłębiać w deficyt budżetowy i nie wtrącać w dzieło wielkiego wału, przypuszczam, że z ulgą odszedł.
oj amrowku, zaraz poleje się na Ciebie strumień krytyki od Kolegów - jak na mnie przed rokiem za to samo
I będziesz miał pomniki na co drugim skrzyżowaniu. Ja Jarosławowi życzę dużo zdrowia i szybkiej, długiej politycznej emerytury spędzonej na nauce funkcjonowania w społeczeństwie bez ochrony i przydupasów oraz poznawaniu pomieszczeń wymiaru sprawiedliwości.
Trudno, niech rozdaje. Dostał mandat od społeczeństwa, to takie jego prawo. Ale pomysł to jedno, a realizacja to drugie. Jak się do realizacji zatrudnia pajaców od PR-u, to tak to potem wygląda. Polski system podatkowy jest tak skomplikowany, że trzeba miesięcy analiz żeby poznać pełne skutki wprowadzania zmian. W latach 90 wdrażałem systemy HR w firmach. Już wtedy do dużych systemów ERP typu SAP, czy BAAN trzeba było pisać od zera polskie moduły HR, bo oryginalnych zachodnich nie dało się dostosować. A potem przyszła reforma ZUS, program Płatnik i dopiero zrobiło się wesoło. Dla ciekawych polecam zapoznać się z choćby algorytmem naliczania zasiłku chorobowego. No i teraz przyszli geniusze i zamiast to wszystko spuścić w kiblu i napisać od nowa, to "poprawili" Kazali dać biednym, zabrać bogatym, to tak zrobili. A to wzieło i jebło, Ciekawe dlaczego? Damy 30 000 kwoty wolnej - będzie dobrze wyglądało w telewizji. I zabierzemy odliczenie składki zdrowotnej. Przecież ciemna masa się nie zorientuje, a kasa będzie się zgadzać.
W sensie ze wróciłeś do Polski po 1. czerwca 2021 ? Myślałem że wcześniej.
Ciężko żeby się nie zorientowali skoro wypłata niższa