Zacznę od tego że kupiłem swój gramofon (wspomniany w tytule DUAL CS 435) jakieś 7 lat temu. Przez ten czas używałem go sporadycznie. Teraz po wprowadzeniu się do domu, chciałem odświeżyć mojego DUALa i pomóc mu przetrwać kolejne kilka lat. Zaczynam od wymiany przewodów łączących wkładkę a przedwzmaczniacz.
Po otwarciu i rozebraniu gramofonu nasunęło mi się pare pytań (jestem w tym temacie nowicjuszem - liczę na waszą pomoc).
1. Ma ktoś może instrukcje serwisową do mojego modelu (Dual CS435)? Szukałem na internecie ale z żadnej strony nie mogę go pobrać, są inne modele ale nie ten.
2. Czy spotkał się ktoś z tym że ta płytka drukowana miała uszkodzone scieżki? (zdjęcie PCB.jpg) Czy ktoś łączył ze sobą za pomocą przewodów te ścieżki?
3. Do czego służy ta śrubka zaznaczona na zdjęciu (Śrubka.jpg)? Jest to jakaś regulacja?
4. Wymieniał ktoś te cienkie przewody w ramieniu? I czy jest sens?
5. Jaki przewód zastosować między przedwzmacniaczem a płytką drukowaną? Wiem że musi to być przewód o jak najmniejszej pojemności. Myślałem coś nad firmą MOGAMI 2965. Co o tym myślicie?
Proszę o wyrozumiałość i liczę na wasze konstruktywne odpowiedzi