Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
- Fl3t05
- Gramofon: mam
-
- Gramofon: Saba PSP 910
Re: Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
Długo, bardzo długo się zastanawiałem nad tą płytą, ale w końcu ją zakupiłem - słuchając jej mam skrajne emocje - "ciary na plecach" przy odgłosach krzyku i darcia (pierwsza płyta), przy drugiej lekkie otępienie, kiedy słucham odgłosów np. "małp".
Nadal waham się nad ostatnia ich płytą (The Endless River), może przyjdzie taki czas... ale jeszcze musi trochę upłynąć wody w Wiśle.
Teraz się kręci...
Genesis - Selling England By The Pound
- Fl3t05
Beach Boys - Pet Sounds
Jeden z moich ulubionych albumów ever. Podobno kiepsko się starzeje but I don't care. Dla mnie wciąż brzmi wyśmienicie.
Jeden z moich ulubionych albumów ever. Podobno kiepsko się starzeje but I don't care. Dla mnie wciąż brzmi wyśmienicie.
- MacPhisto
- Gramofon: Victor QL-A7
The Black Keys - El Camino
JVC QL-A7, pre CAT, Yamaha HTR 6130, Dali Zensor 7
- MaciejT
- Gramofon: PS-X70
Ja ją dostałem od syna, pierwsza płyta jest przyprawiająca o ciarki, drugiej nie słucham.

A u mnie Sinead O'connor: I Do Not Want What I Haven’t Got
- trafalgar
- Gramofon: Kenwood KP 990
DEPECHE MODE - Violator.
- Cracker
Simply Red - Men And Women
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
-
- Gramofon: Saba PSP 910

Pozostając w angielskim klimacie...
Amy Winehouse at The BBC
Trudno w to uwierzyć, że tak młoda osoba już nie żyje ale kiedy popatrzyłem na jej życie to... szkoda słów. Taki głos, taki wokal...
Co do płyty ... Kurka ale ta płyta jest wielka tzn. ta okładka - nie mieści się w standartowe koszulki foliowe - trochę wystaje. Tak na marginesie - super nagrana "przynajmniej według mnie".
Ostatnio zmieniony 02 gru 2021, 21:10 przez gyro4841, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- pablos
- Gramofon: Technics SL-100c
Jak albumy Amy są wg mnie średnio zrealizowane, to pokusiłem się również na to wydanie.
Warto wiedzieć, że ta realizacja wypada dobrze - właśnie odebrałem z paczkomatu , tylko jeszcze kąpiel ...

Technics SL-100C, Focal Aria 936, ASR Emitter 1 plus, Phase Tech ea-3ii, Cambridge Audio Azur 840C
- RadTang
- Gramofon: Technics SL-D303
- Kontakt:
The Rolling Stones - Goats Head Soup (1973 / 1973, France) https://www.discogs.com/release/1271354 ... -Head-Soup
Jak to dobrze, że dzisiaj nie było zdalnie! Przyjemny dzień w pracy, na pewno natrzaskałem mnóstwo faktur... Ale ważniejsze jest to, co było po pracy. Wpadłem do sklepu z płytami w sumie bardziej przeczekać trochę czasu w oczekiwaniu na autobus niż coś kupić. Ale jednak zgrzeszyłem.
Kupiłem zadbany egzemplarz Goats Head Soup Stonesów. Francuski oryginał z 1973. Ma obie wkładki (koperta na płytę i tytułowa zupa z wkładką mięsną
). A nawet więcej, ma trzecią! To książeczka z Big Hits (High Tide And Green Grass), jednej z edycji oznaczonej numerem katalogowym TXS 101. Jakim cudem się tu znalazła? Tego nie wiem, takie już było w sklepie...
Dziś też zrobiłem coś bardzo szalonego. Odsłuchałem tę płytę BEZ uprzedniego dodania jej do Discogs. Dopiero w trakcie odsłuchu ustaliłem jakie dokładnie mam wydanie.
To mój drugi egzemplarz tego albumu. Wcześniej skorzystałem z okazji i kupiłem wznowienie z 2020 roku. Tamto ukazało się fabrycznie wybrakowane - bez zupy... Na szczęście w mojej kolekcji jest teraz fajny komplet.
Miałem nic nie kupować do świąt... jestem mistrzem w dotrzymywaniu obietnic... Ale nie żałuję. Jestem bardzo zadowolony.
Jak to dobrze, że dzisiaj nie było zdalnie! Przyjemny dzień w pracy, na pewno natrzaskałem mnóstwo faktur... Ale ważniejsze jest to, co było po pracy. Wpadłem do sklepu z płytami w sumie bardziej przeczekać trochę czasu w oczekiwaniu na autobus niż coś kupić. Ale jednak zgrzeszyłem.
Kupiłem zadbany egzemplarz Goats Head Soup Stonesów. Francuski oryginał z 1973. Ma obie wkładki (koperta na płytę i tytułowa zupa z wkładką mięsną
Dziś też zrobiłem coś bardzo szalonego. Odsłuchałem tę płytę BEZ uprzedniego dodania jej do Discogs. Dopiero w trakcie odsłuchu ustaliłem jakie dokładnie mam wydanie.
To mój drugi egzemplarz tego albumu. Wcześniej skorzystałem z okazji i kupiłem wznowienie z 2020 roku. Tamto ukazało się fabrycznie wybrakowane - bez zupy... Na szczęście w mojej kolekcji jest teraz fajny komplet.
Miałem nic nie kupować do świąt... jestem mistrzem w dotrzymywaniu obietnic... Ale nie żałuję. Jestem bardzo zadowolony.
- lopek3
- Gramofon: SL-5300, PS-X60
Van Halen – Van Halen
Technics SL-5300 > Shure V15 III + VN-35HE > Nuda Mini > Onkyo A-8670 > Canton Quinto 520
Sony PS-X60 > Shure V15 III + VN-35HE > Nuda Mini > Onkyo A-8670 > AudioPro Avanto FS20
My Discogs
Sony PS-X60 > Shure V15 III + VN-35HE > Nuda Mini > Onkyo A-8670 > AudioPro Avanto FS20
My Discogs
- RadTang
- Gramofon: Technics SL-D303
- Kontakt:
- Fl3t05
Velvet Underground & Nico
- MacPhisto
- Gramofon: Victor QL-A7
Teraz się połapałem, że po mojej przeprowadzce jesteśmy sąsiadami

U mnie HEAT soundtrack
JVC QL-A7, pre CAT, Yamaha HTR 6130, Dali Zensor 7