Książki
- piotrjazz
Re: Książki
Ta na samym dole to tlumaczenie Lobodzinskiego z Wydawnictwa Dolnoslaskiego.
Accuphase DP-400, Reimyo DAP-999EX
Accuphase E-280, Harbeth C7ES-3 XD
-
Dzięki. Prawdopodobnie pozostałe, poza pierwszą pozycją to też Łobodziński. Nie wiem, czy było coś poprawiane, uzupełniane w poszczególnych edycjach. Ta przynajmniej w twardej oprawie:) Nie bedzie trzeba podnosić kartek z podłogi:)
- StarRock
Książka Murakamiego w stylu reportażu na kanwie zamachu terrorystycznego dokonanego przez sektę Shoko Asaharę, w tokijskim metrze. Dość specyficznie podany, bo w formie relacji świadków tamtego ataku, a dużo tego i w pewnym momencie robi się nużąco i monotonnie.

A Krajewski... no przywrócił mi wiarę, co do tego, że niewypalonym jest.

- piotrjazz
StarRock pisze: ↑11 lis 2021, 00:32Książka Murakamiego w stylu reportażu na kanwie zamachu terrorystycznego dokonanego przez sektę Shoko Asaharę, w tokijskim metrze. Dość specyficznie podany, bo w formie relacji świadków tamtego ataku, a dużo tego i w pewnym momencie robi się nużąco i monotonnie.Ciekawiej robi się pod koniec, gdy autor rozmawia z członkami sekty, dociekając ich w niej obecności. Lektura dla zdecydowanych i wytrwałych.
![]()

Uwiebiam reportaze , uwielbiam Murakamiego. Ale osobno

Dla mnie to niestrawny mix.
- StarRock
Po prawdzie, to miałem w cholerę zarzucić jej przeczytanie i ze trzy razy doń podchodziłem.

-
Mając spore luki w Świecie Dysku uznałem, że pojawienie się w kioskach serii w twardej oprawie będzie dobrą okazją do skompletowania całości za przystępną cenę - 17,99 za tom. Teraz są w sprzedaży "Zbrojni", tom trzeci "Na glinianych nogach" od 24 listopada. Fanów Pratchetta nie muszę przekonywać, innym polecam 

-
José Luis Cano Barrón „Cry Out For Metal!!”
Pozycja obowiązkowa dla fanów tradycyjnego metalu lat 80. Nie tylko sceny niemieckiej bo mamy tu też zespoły z innych krajów, np. Tokyo Blade - NWOBHM. Duży format, prawie 200 stron, bogato ilustrowana, plus dodatki: wywiady, dyskografia, w tym wykaz kompilacji, etc. oraz sampler CD z 19 utworami. Kto pierwszy ten lepszy, bo nakład to tylko 350 egzemplarzy + egzemplarze autorskie dla muzyków. Kontakt w newsie:
http://hmp-mag.pl/index.php/120-newsy/5 ... -for-metal
Pozycja obowiązkowa dla fanów tradycyjnego metalu lat 80. Nie tylko sceny niemieckiej bo mamy tu też zespoły z innych krajów, np. Tokyo Blade - NWOBHM. Duży format, prawie 200 stron, bogato ilustrowana, plus dodatki: wywiady, dyskografia, w tym wykaz kompilacji, etc. oraz sampler CD z 19 utworami. Kto pierwszy ten lepszy, bo nakład to tylko 350 egzemplarzy + egzemplarze autorskie dla muzyków. Kontakt w newsie:
http://hmp-mag.pl/index.php/120-newsy/5 ... -for-metal
- piotrjazz
"Święta tradycja, własny głos. Opowieści o amerykańskim jazzie"
Piotr Jagielski
Wlasnie skonczylem , polecam kazdemu , i tym ktorzy do jazzu sie "przymierzaja" , i tym ktorzy sa z nim od dawna.

Piotr Jagielski
Wlasnie skonczylem , polecam kazdemu , i tym ktorzy do jazzu sie "przymierzaja" , i tym ktorzy sa z nim od dawna.

- Myszor
- Gramofon: PD-300
- piotrjazz
No wlasnie czyta sie swietnie , ale zakonczenie nie przystawalo do calosci , moim zdaniem.
Troche bylem zawiedziony , ale poprawilem sobie humor i wlaczylem "Czas Zabijania" na Netflixie, nic sie nie zestarzal

- Myszor
I nie jesteś w tym odosobniony bo ja też.
Ale Grishamowi wszystko wybaczę.
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- StarRock
Przeczytałem i powiem, z niektórych stron wieje grozą. Tytuł może być mylącym, treści nie zdradzę. Warto sięgnąć po tę książkę.
- StarRock

Śledząc próby rozwiązania zagadki kryminalnej, poznając tradycje i zwyczaje rdzennych mieszkańców tych ziem, czułem przenikające mnie na wskroś zimno nocy polarnej, a przed oczami przesuwał się obraz bezkresnej, skrzącej się bielą viddy z pasącymi się stadami reniferów.
Mnie wzięła, nie był to czas stracony.

- Myszor
Nowy Ciszewski.
Czyta się jak zwykle świetnie ale zasadniczo to powrót do starych pomysłów podróży w czasie z serii WWW...tym razem Piłsudski spotyka Bonapartego.
Czyta się jak zwykle świetnie ale zasadniczo to powrót do starych pomysłów podróży w czasie z serii WWW...tym razem Piłsudski spotyka Bonapartego.
- Myszor
W końcu nadejszła jej kolej w stercie książek do przeczytania.
I też mi się podobała choć wątek o DM zdecydowanie za krótki.