bms01pl pisze: ↑17 wrz 2021, 23:02
mam też shibatę użytkowaną wcześniej przez Wojtka
Może czas puścić dalej...?
Panowie, a ile w ogóle warto dać za igłę NOS, eliptyka do GP401 MKII? W sensie jakiś maksymalny pułap cenowy powyżej którego to już jest przekroczenie realnej wartości i wybujała fantazja sprzedawcy.
Np.
Na ebay jest NOS 946/D67 do 412 MKII za ok. 660 zł + ok. 80 za przesyłkę. Dla mnie to za drogo, ale może tyle jest warta?
Jest też Tonnadel sprzedawany na ebay przez thakkera opisany jako oryginał Philips D70/III B za 365 zł. Co prawda do MKIII, ale chodzi mi tylko o jakiś punkt odniesienia co do ceny.
W polecanym na forum sklepie jest dostępna wkładka + igła NOS GP 501 MKII za 500 zł. Przyszło mi do głowy kupić całość (pytałem, samej igły nie sprzeda) i samą wkładkę odsprzedać dalej... Też nie mam pojęcia ile jest warty NOS GP501 MKII...?
Która z tych ofert wg. Was odzwierciedla realną wartość w stosunku do tego co oferuje igła/wkładka Philipsa?
Miałbym jakieś pojęcie o zakresie rozsądnych cen rozglądając się na rynku igieł NOS co jest fajną okazją, co adekwatną/normalną ceną, a co już byłoby przepłacaniem.