Nie jest on jakoś bardzo skomplikowany. Ot matematyki i precyzja toczenia i nacinania. Co prawda nie wiem jak on się zachowuje z czasem ale ten który swego czasu robiłem wystarczyło wypolerować. No ale podejrzewam że dla dzisiejszych projektantów to jest już wiedzą zaginiona.
Elac Miracord 750 Mark II + Philips GP 400 MKII / AT-VM95C
Sony PS-X50
lampa EL34 by Misse, Yaqin MS-30L, Ugoda
Preamp PeeCeeBee
pre MaCaBRiaa
Philips CD 350 (mod by Martynka) Beogram CD 7000
DAC Topping D50S l1541gold dac (mod by Martynka)
Kolumny DIY
Philips stworzył igłę GP412II która nie została do dziś podrobiona bo wszystkie zamienniki o kant rozbić , jest bardziej miękka-podatna co przekłada się na wyborny dżwięk, wszystkie smaczki dżwiękowe będace na płycie są z nami.
tia. Przez co dźwięk jest mega przymulony chyba że 412 jest jakimś wyjątkiem w rodzinie 4xx
Elac Miracord 750 Mark II + Philips GP 400 MKII / AT-VM95C
Cena powiedzmy ok. dzisiejszej średniej krajowej. Ma ktoś wiedzę (a może nawet pamięta) ile taki Adam kosztował w latach 80-tych? Średnie wynadrodzenie w 1987r. (bo z tego roku pochodzi Adam z oferty) to coś kolo 29tys. Ciekawi mnie ile przeciętny Kowalski musiał na takie cudo pracować...
Kenwood KD-750+Hana SH, Luxman L-435, Sony ST-3950, Denon DCD-625, Onkyo TA-1900, Translator Impact 4 mk2, wiim pro plus
Ciekawi mnie ile przeciętny Kowalski musiał na takie cudo pracować...
W 1986 roku, kupowałem w ZURT nową miniwieżę Diory z Dzierżoniowa.
Wzmacniacz kosztował 24 000, tuner 18 000, korektor 16 000. To jest jakiś punkt odniesienia. Myślę, że gramogon, byłby najdroższym klockiem. Inflacja galopowała i rok 1987, to mogła być już inna relacja... .
Ostatnio zmieniony 31 sty 2021, 22:55 przez konrads0, łącznie zmieniany 1 raz.