Nie jest on jakoś bardzo skomplikowany. Ot matematyki i precyzja toczenia i nacinania. Co prawda nie wiem jak on się zachowuje z czasem ale ten który swego czasu robiłem wystarczyło wypolerować. No ale podejrzewam że dla dzisiejszych projektantów to jest już wiedzą zaginiona.
Elac Miracord 750 Mark II + Philips GP 400 MKII / AT-VM95C
Sony PS-X50
lampa EL34 by Misse, Yaqin MS-30L, Ugoda
Preamp PeeCeeBee -sold
pre MaCaBRiaa
Philips CD 350 (mod by Martynka -sold) Beogram CD 7000 -sold
DAC Topping D50S ; l1541gold dac (mod by Martynka -sold)
Kolumny DIY
Philips stworzył igłę GP412II która nie została do dziś podrobiona bo wszystkie zamienniki o kant rozbić , jest bardziej miękka-podatna co przekłada się na wyborny dżwięk, wszystkie smaczki dżwiękowe będace na płycie są z nami.
tia. Przez co dźwięk jest mega przymulony chyba że 412 jest jakimś wyjątkiem w rodzinie 4xx
Elac Miracord 750 Mark II + Philips GP 400 MKII / AT-VM95C
Cena powiedzmy ok. dzisiejszej średniej krajowej. Ma ktoś wiedzę (a może nawet pamięta) ile taki Adam kosztował w latach 80-tych? Średnie wynadrodzenie w 1987r. (bo z tego roku pochodzi Adam z oferty) to coś kolo 29tys. Ciekawi mnie ile przeciętny Kowalski musiał na takie cudo pracować...
Kenwood KD-750+Hana SH, Luxman L-435, Sony ST-3950, Denon DCD-625, Onkyo TA-1900, Translator Impact 4 mk2, wiim pro plus
Ciekawi mnie ile przeciętny Kowalski musiał na takie cudo pracować...
W 1986 roku, kupowałem w ZURT nową miniwieżę Diory z Dzierżoniowa.
Wzmacniacz kosztował 24 000, tuner 18 000, korektor 16 000. To jest jakiś punkt odniesienia. Myślę, że gramogon, byłby najdroższym klockiem. Inflacja galopowała i rok 1987, to mogła być już inna relacja... .
Ostatnio zmieniony 31 sty 2021, 22:55 przez konrads0, łącznie zmieniany 1 raz.