Brawo Maciej! niech tego miodu będzie duuuużo!
Kolekcje sprzętowe forumowiczów
- Hiper86
- Gramofon: Kenwood KP 990
Re: Kolekcje sprzętowe forumowiczów
Kenwood KP-990+Denon 103r +NUDAmini+Snell E III+ LAR IA 30mK2 +Rotel RCD 955
- tuczi77
- Gramofon: Kenwood KD-7010
Gratki Maciek!
Kiedy pierwszy raz (jakoś na wiosnę br.) usłyszałem o A200 od razu mi się spodobał. Graty jakich nie powstydziłyby się konstrukcje uznanych producentów upchnięte w prosty (ale nie prostacki) i minimalistyczny design, a wszystko za całkiem rozsądne (wtedy) pieniądze. Zapowiadana cena była jakoś w okolicach 25k, więc obecne 34.9k to lekki szok

Kiedy pierwszy raz (jakoś na wiosnę br.) usłyszałem o A200 od razu mi się spodobał. Graty jakich nie powstydziłyby się konstrukcje uznanych producentów upchnięte w prosty (ale nie prostacki) i minimalistyczny design, a wszystko za całkiem rozsądne (wtedy) pieniądze. Zapowiadana cena była jakoś w okolicach 25k, więc obecne 34.9k to lekki szok

Kenwood KD-7010 | Goldring 1042 | Schiit Mani | Kenwood KA-801 | Canton GLE 100
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Wiesz jak to jest z cenami na papierze. Papier wszystko przyjmie. Ale fakt że Nautilus tak go teraz spozycjonował może sugerować chęć wejścia na wysoką zachodnią półkę.
Tak czy siak kolega który go spuścił za 15 chyba trochę teraz się drapie w głowę
Tak czy siak kolega który go spuścił za 15 chyba trochę teraz się drapie w głowę

Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- Piterski
- Gramofon: Pioneer PL70LII
Moje doświadczenia z Deltami pokazały, że by je okiełznać, szczególnie w zakresie niskich częstotliwości, przydaje się konkretny wzmacniacz.Myszor pisze: ↑03 lis 2020, 20:56Poczytałem neta w międzyczasie i faktycznie są opinie, że wydajne prądowo muskularne wzmacniacze , które super sprawdzają się z trudnymi i prądożernymi kolumnami, niekoniecznie grają dobrze z wysokoefektywnymi , łatwymi do napędzenia, które wolą czasem kilkuwatową lampkę.
Cieszę się, że udało Ci się ustrzelić jeszcze ostatnia sztukę przed przejęciem dystrybucji i wzrostem cen. Kto się nie łamał, że to Polska manufaktura ten jest teraz wygranym. To bardzo fajny wzmacniacz, doskonale zbudowany i brzmiący. Miałem go na odsłuchach jeszcze w początkowej fazie przed wprowadzeniem końcowych zmian. Zrobił na mnie bardzo duże wrażenie i to on spowodował we mnie przełamanie pewnej psychologicznej bary cenowej co zaowocowało późniejszą zmiana sprzętu.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
- koscidogitary
Ciekawe za ile to finalnie będzie stało w Nautilusie...?
Nawiasem, przy tego typu sprzętach, nazwijmy to ekskluzywnych po prostu musi być drogo (celowo unikam stwierdzenia audiofilskich bo ten termin wielu ludziom źle się kojarzy).
Wyprodukowanie tego wzmacniacza to kilka tysięcy zł, zakup od Producenta za kilkanaście to całym szacunkiem - okazja, ale pakowanie drugie tyle (albo więcej) pośrednikom to masakra jakaś... Wiem, że tak to działa, wiem, że prawie wszyscy wiedzą, że tak to działa, ale nie mogłem się powstrzymać od komentarza... Nie wiem czy producentowi przyniesie to wymierną korzyść, ja tego jakoś nie widzę. Jest parę polskich manufaktur wzmacniaczy, jest dużo ochów i achów na ich temat, ale część z nich nie robi dobrej roboty - stąd mniemam niechęć do polskich produktów. A to błąd bo mamy parę perełek w ofercie.
Jeden z salonów w Wawie mojemu znajomemu, który chciał wejść na rynek ze swoim produktem narzucił takie warunki, że chłopak się poddał - cena finalna w sklepie zupełnie nieadekwatna do produktu (zaporowa) a do tego doszedł warunek bniżenia kosztów produkcji co najmniej o połowę - czyli albo rezygnuje się w ogóle z zarobku albo rezygnuje częściowo z zarobku i w dużej mierze z jakości np. podzespołów... Jedyne co mi przyszło do głowy w tej sytuacji to nadużywane ostatnio słowo "wy....ć" mi z tym dobrym i relatywnie niedrogim sprzętem, który popsuje nasze dotychczasowe układy. Tak to widzę.
-
Jak kupujesz kapustę, to 60-70% ceny to też pośrednik. Tylko nie działa to tak na wyobraźnię, jak kilkanaście tysięcy do ceny wzmacniacza.koscidogitary pisze: ↑04 lis 2020, 10:10ale pakowanie drugie tyle (albo więcej) pośrednikom to masakra jakaś...
- koscidogitary
Trochę tak, ale marża producenta kapusty a wzmacniacza trochę się różnią.
Poza tym, kapusta to nie jest towar luksusowy, jeszcze nie jest...
Dlatego to napisałem wcześniej:
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nie każdy myśli w taki sposób.
Przypominam że przy takich manufakturowych wyrobach ceny zawsze są do negocjacji, choć wiadomo że dystrybutor musi teraz swoją działkę od tego odliczyć.
Tak?koscidogitary pisze: ↑04 lis 2020, 10:29Trochę tak, ale marża producenta kapusty a wzmacniacza trochę się różnią.

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Piterski
- Gramofon: Pioneer PL70LII
Podsumowując te dywagacje cenowe przypomnijcie sobie jakie były ceny wzmacniaczy Amplifona kiedy zaczynał, a jakie kiedy poszedł w dystrybucję.
Czy na tym stracił? Nie sądzę i tak samo nie sądzę by na tym straciło Circle.
Trafia po prostu do innego bogatszego klienta i odpadnie im z głowy kwestia obsługi klientów. Skupia się na produkcji i wdrażaniu nowych pomysłów.
Czy na tym stracił? Nie sądzę i tak samo nie sądzę by na tym straciło Circle.
Trafia po prostu do innego bogatszego klienta i odpadnie im z głowy kwestia obsługi klientów. Skupia się na produkcji i wdrażaniu nowych pomysłów.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
- tuczi77
- koscidogitary
Potarzam, finalnietuczi77 pisze: ↑04 lis 2020, 10:52Nie masz internetu?
https://dystrybucja.nautilus.net.pl/wp- ... 0.10_a.pdf

- tuczi77
Finalnie stoi 34.900 PLN, a to ile uda Ci się utargować nie zmienia finalnej postaci ceny 

- Myszor
Wiem, wiem. Facet kupił przejściowo a za chwilę miał super ofertę na topowego Vitusa więc musiał szybko reagować by mu nie umknęła sprzed nosa.
- Myszor
ASR nie ma z tym problemu i trzyma delty za jaja. Może nawet za bardzo bo gra z nimi trochę płasko w porówaniu do tego co wyczyniał z Titanami.
A circle wiesz jak gra...bananowy song