Amen!zbyszek1982 pisze: ↑29 paź 2020, 19:00Ja osobiście mam nadzieję że dożyję czasów w których wypowiedzą konkordat, wywłaszczą tę kłamliwą korporację, i powsadzają ich pedofili do więzień.
Ale jaja !!!!!
- winylowy_luke
- Gramofon: Technics SL-1210GR
- Kontakt:
Re: Ale jaja !!!!!
Technics SL-1210GR+KAB Fluid Damper+Shure V15 V-MR/Grace F9 (RS-9U)/AT-OC9XML/Shure V15 III (SAS/B)/Empire 4000 D/I
HusaRIAA v2
Topping E50+L50+PA5/Audiosymptom i8 mod @Wilk-Audio-Projekt/Sennheiser HD 660S
HusaRIAA v2
-
Konkordatu nie da się wypowiedzieć bo to traktat międzynarodowy i do wypowiedzenia lub anulowania potrzeba zgody obu stron. Z drugiej strony konkordat został zawarty przez rząd Suchockiej czyli Unię Wolności a negocjowany wcześniej był przez dzisiejsze SLD .winylowy_luke pisze: ↑29 paź 2020, 19:16Amen!zbyszek1982 pisze: ↑29 paź 2020, 19:00Ja osobiście mam nadzieję że dożyję czasów w których wypowiedzą konkordat, wywłaszczą tę kłamliwą korporację, i powsadzają ich pedofili do więzień.
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
Wystarczy żeby opodatkowali, sami płacili składki, religia do kościoła i puścić skarbówkę do rydzyka...
- winylowy_luke
- Gramofon: Technics SL-1210GR
- Kontakt:
Dokładnie, znieść im ulgi - traktować jak byle firmę w tym kraju 

Technics SL-1210GR+KAB Fluid Damper+Shure V15 V-MR/Grace F9 (RS-9U)/AT-OC9XML/Shure V15 III (SAS/B)/Empire 4000 D/I
HusaRIAA v2
HusaRIAA v2
-
-
Zamiast pisać rzeczy nierealne i lekko dziecinne zastanów się dlaczego konkordat dał kościołowi takie uprawnienia i komu i czemu miało to służyć. Przecież konkordat zawarli ludzie o teoretycznie otwartym światopoglądzie.winylowy_luke pisze: ↑29 paź 2020, 19:32Dokładnie, znieść im ulgi - traktować jak byle firmę w tym kraju![]()
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
- koscidogitary
Nie kumam waszego hejtu w stosunku do konkordatu. Ja wstąpiłem w związek małżeński konkordatowy - kurcze jaka wygoda: 2 w 1, nie trzeba było do USC biegać i kupować mojej Pani dwóch sukienek - na okazję cywilną i Kościelną. Przecież nikt do konkordatu nie zmusza więc tak tylko robicie zadymę, czy faktycznie macie jakieś konkretne argumenty? Póki co widzę wylewającą się frustrację. Peace my bross, peace! Easy... easy... 
A Rydzyk co Wam złego uczynił? - gorszy biznesmen niż Kulczyk? Ja myślę, że nawet lepszy, bo chociaż się podzielił i zapełnił lukę w strukturze naszego Społeczeństwa - ich każdy biznesmen poza Rydzykiem olał...
Nawiasem - ilu z Was regularnie słucha/ogląda R.Maryja i TV Trwam?
Wrzućcie na luz z tym hejtem.

A Rydzyk co Wam złego uczynił? - gorszy biznesmen niż Kulczyk? Ja myślę, że nawet lepszy, bo chociaż się podzielił i zapełnił lukę w strukturze naszego Społeczeństwa - ich każdy biznesmen poza Rydzykiem olał...
Nawiasem - ilu z Was regularnie słucha/ogląda R.Maryja i TV Trwam?
Wrzućcie na luz z tym hejtem.
Ostatnio zmieniony 29 paź 2020, 21:12 przez koscidogitary, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Problem z konkordatem nie leży w ślubach dwa w jednym tylko w tym, że ta umowa de facto ustanowiła państwo w państwie i dała kościelnej korporacji nienależne przywileje a jej funkcjonariuszom immunitet.

W 1993 r. ci otwarci śwatopoglądowo ludzie to byli mniej więcej w tym miejscu, w którym Latro jest dzisiaj.

- koscidogitary
Zgodzę się z Tobą pod warunkiem, że wyczerpująco rozwinkesz swoją myśl, na razie grube ogólniki i populizm.
Ja nie mówię, żeby nie podatkować, ale jednocześnie twierdzę, że dzisiaj to nie te same stereotypowe czasy (tzw. ciemnogrodu) co kiedyś.
Albo sprawa pedofili - ilu "kapłanów" jest pedofilami a ilu np. nauczycieli - o artystach chronionych układami nie wspominając. - Temat rzeka a merytorycznej dyskusji brak. Najłatwiej jest wylewać frustracje.
Żeby nie było - stanowczo potępiam takie zachowania, ale zauważyłem olbrzymie dysproporcje tak w tej jak i w setkach innych wątków w temacie Państwa vs. Kościoła.
Co Wam przeszkadza, że (w sumie) garstka ludzi chodzi do Kościoła, albo do Zboru, albo do Sali Królestwa, albo przyjeżdża na Camp?
Czyż nie mamy wolności wyznania??
Albo rzucanie butelkami w modlących się, przerywanie chrztów, nabożeństw, napier...ka w sieci, na Forum, na ulicy - dobre to jest? Tak ma być? To jest k...wa Państwo obywatelskie, Republika? Jak mam wytłumaczyć moim nastoletnim córkom, że nie muszą nikogo lubić ale mają szanować innych jak widzą w mediach co się dzieje? Moja młodsza jak usłyszała, że będzie manifa w mojej mieścinie to płakała, że nie chce iść do szkoły bo się boi butelek, i że ktoś ją pobije... No k...wa mać!!
- Napisałem wcześniej, że jestem smutny, nie, nie jestem smutny, jestem mega zdołowany zezwierzęceniem społeczeństwa... I tym razem JA powiem: Amen!
Ja nie mówię, żeby nie podatkować, ale jednocześnie twierdzę, że dzisiaj to nie te same stereotypowe czasy (tzw. ciemnogrodu) co kiedyś.
Albo sprawa pedofili - ilu "kapłanów" jest pedofilami a ilu np. nauczycieli - o artystach chronionych układami nie wspominając. - Temat rzeka a merytorycznej dyskusji brak. Najłatwiej jest wylewać frustracje.
Żeby nie było - stanowczo potępiam takie zachowania, ale zauważyłem olbrzymie dysproporcje tak w tej jak i w setkach innych wątków w temacie Państwa vs. Kościoła.
Co Wam przeszkadza, że (w sumie) garstka ludzi chodzi do Kościoła, albo do Zboru, albo do Sali Królestwa, albo przyjeżdża na Camp?
Albo rzucanie butelkami w modlących się, przerywanie chrztów, nabożeństw, napier...ka w sieci, na Forum, na ulicy - dobre to jest? Tak ma być? To jest k...wa Państwo obywatelskie, Republika? Jak mam wytłumaczyć moim nastoletnim córkom, że nie muszą nikogo lubić ale mają szanować innych jak widzą w mediach co się dzieje? Moja młodsza jak usłyszała, że będzie manifa w mojej mieścinie to płakała, że nie chce iść do szkoły bo się boi butelek, i że ktoś ją pobije... No k...wa mać!!
- Napisałem wcześniej, że jestem smutny, nie, nie jestem smutny, jestem mega zdołowany zezwierzęceniem społeczeństwa... I tym razem JA powiem: Amen!
Ostatnio zmieniony 29 paź 2020, 21:44 przez koscidogitary, łącznie zmieniany 2 razy.
- klin
- Gramofon: Thorens 125 MK II
Jeszcze w zeszłym tygodniu nikt nie robił takich rzeczy. Wszystko się ryplo w tym tygodniu. I kto to zaczął?
-
- Gramofon: Technics SL1300
Jak widzisz nawet tutaj niektórym to pasuje. Tacy oświeceni i postępowi i zachwyceni sobą, że aż ślepi.koscidogitary pisze: ↑29 paź 2020, 21:18Albo rzucenie butelkami w modlących się, przerywanie chrztów, nabożeństw, napier...ka w sieci, na Forum, na ulicy - dobre to jest? Tak ma być?
Muzyka, TV Republika i styka
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów

-
To nie ma nic do rzeczy. Niech sobie każdy chodzi gdzie chce i modli się do kogo, czy czego chce. Ale nie powinno być sytuacji, że funkcjonariusze jednej z organizacji kościelnych są wyjęci spod prawa, a ich organizacja nie płaci podatków od swoich dochodów.koscidogitary pisze: ↑29 paź 2020, 21:18Co Wam przeszkadza, że (w sumie) garstka ludzi chodzi do Kościoła, albo do Zboru, albo do Sali Królestwa, albo przyjeżdża na Camp?
Nie wiem ilu nauczycieli jest pedofilami, ale w wypadku stwierdzenia faktu, że jakiś nauczyciel jest pedofilem, karą będzie wieloletnie więzienie, a nie przeniesienie do innej szkoły, czy wakacje wyjazdowe w ośrodku zamiejscowym ZNP.koscidogitary pisze: ↑29 paź 2020, 21:18Albo sprawa pedofili - ilu "kapłanów" jest pedofilami a ilu np. nauczycieli - o artystach chronionych układami nie wspominając. - Temat rzeka a merytorycznej dyskusji brak. Najłatwiej jest wylewać frustracje.
Byłem kiedyś na manifie, to butelkami rzucali skinheadzi, którym przewodził pomstujący koleś w koloratce wymachujący różańcem.koscidogitary pisze: ↑29 paź 2020, 21:18Moja młodsza jak usłyszała, że będzie manifa w mojej mieścinie to płakała, że nie chce iść do szkoły bo się boi butelek, i że ktoś ją pobije... No k...wa mać!!
- koscidogitary
Na dzień dzisiejszy uważam, że mylisz się w każdym z trzech punktów, niemniej jednak co uważasz, Twoja rzecz. Ja składam broń, co miałem napisać - napisałem.
Ostatnio zmieniony 29 paź 2020, 21:58 przez koscidogitary, łącznie zmieniany 1 raz.