Ale jaja !!!!!

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
winylowy_luke
Gramofon: Technics SL-1210GR
Kontakt:

Re: Ale jaja !!!!!

Post autor: winylowy_luke »

zbyszek1982 pisze:
29 paź 2020, 19:00
Ja osobiście mam nadzieję że dożyję czasów w których wypowiedzą konkordat, wywłaszczą tę kłamliwą korporację, i powsadzają ich pedofili do więzień.
Amen!
Technics SL-1210GR+KAB Fluid Damper+Shure V15 V-MR/Grace F9 (RS-9U)/AT-OC9XML/Shure V15 III (SAS/B)/Empire 4000 D/I
HusaRIAA v2
Topping E50+L50+PA5/Audiosymptom i8 mod @Wilk-Audio-Projekt/Sennheiser HD 660S
andre

Post autor: andre »

winylowy_luke pisze:
29 paź 2020, 19:16
zbyszek1982 pisze:
29 paź 2020, 19:00
Ja osobiście mam nadzieję że dożyję czasów w których wypowiedzą konkordat, wywłaszczą tę kłamliwą korporację, i powsadzają ich pedofili do więzień.
Amen!
Konkordatu nie da się wypowiedzieć bo to traktat międzynarodowy i do wypowiedzenia lub anulowania potrzeba zgody obu stron. Z drugiej strony konkordat został zawarty przez rząd Suchockiej czyli Unię Wolności a negocjowany wcześniej był przez dzisiejsze SLD .
Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Post autor: dale »

Wystarczy żeby opodatkowali, sami płacili składki, religia do kościoła i puścić skarbówkę do rydzyka...
Awatar użytkownika
winylowy_luke
Gramofon: Technics SL-1210GR
Kontakt:

Post autor: winylowy_luke »

Dokładnie, znieść im ulgi - traktować jak byle firmę w tym kraju ;)
Technics SL-1210GR+KAB Fluid Damper+Shure V15 V-MR/Grace F9 (RS-9U)/AT-OC9XML/Shure V15 III (SAS/B)/Empire 4000 D/I
HusaRIAA v2
Topping E50+L50+PA5/Audiosymptom i8 mod @Wilk-Audio-Projekt/Sennheiser HD 660S
andre

dale pisze:
29 paź 2020, 19:31
Wystarczy żeby opodatkowali, sami płacili składki, religia do kościoła i puścić skarbówkę do rydzyka...
Zdziwisz się ale to też jest zawarte w umowie konkordatowej. kościół jest ponad prawem.
andre

winylowy_luke pisze:
29 paź 2020, 19:32
Dokładnie, znieść im ulgi - traktować jak byle firmę w tym kraju ;)
Zamiast pisać rzeczy nierealne i lekko dziecinne zastanów się dlaczego konkordat dał kościołowi takie uprawnienia i komu i czemu miało to służyć. Przecież konkordat zawarli ludzie o teoretycznie otwartym światopoglądzie.
Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Post autor: dale »

andre pisze:
29 paź 2020, 19:39
Zamiast pisać rzeczy nierealne i lekko dziecinne zastanów się dlaczego konkordat dał kościołowi takie uprawnienia i komu i czemu miało to służyć. Przecież konkordat zawarli ludzie o teoretycznie otwartym światopoglądzie.
Zobacz kontekst polityczny tamtych czasów.
Awatar użytkownika
koscidogitary

Post autor: koscidogitary »

Nie kumam waszego hejtu w stosunku do konkordatu. Ja wstąpiłem w związek małżeński konkordatowy - kurcze jaka wygoda: 2 w 1, nie trzeba było do USC biegać i kupować mojej Pani dwóch sukienek - na okazję cywilną i Kościelną. Przecież nikt do konkordatu nie zmusza więc tak tylko robicie zadymę, czy faktycznie macie jakieś konkretne argumenty? Póki co widzę wylewającą się frustrację. Peace my bross, peace! Easy... easy... :shifty:
A Rydzyk co Wam złego uczynił? - gorszy biznesmen niż Kulczyk? Ja myślę, że nawet lepszy, bo chociaż się podzielił i zapełnił lukę w strukturze naszego Społeczeństwa - ich każdy biznesmen poza Rydzykiem olał...
Nawiasem - ilu z Was regularnie słucha/ogląda R.Maryja i TV Trwam?

Wrzućcie na luz z tym hejtem.
Ostatnio zmieniony 29 paź 2020, 21:12 przez koscidogitary, łącznie zmieniany 1 raz.
zbyszek1982

Post autor: zbyszek1982 »

Problem z konkordatem nie leży w ślubach dwa w jednym tylko w tym, że ta umowa de facto ustanowiła państwo w państwie i dała kościelnej korporacji nienależne przywileje a jej funkcjonariuszom immunitet.
andre pisze:
29 paź 2020, 19:39
Przecież konkordat zawarli ludzie o teoretycznie otwartym światopoglądzie.
W 1993 r. ci otwarci śwatopoglądowo ludzie to byli mniej więcej w tym miejscu, w którym Latro jest dzisiaj. :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
koscidogitary

Zgodzę się z Tobą pod warunkiem, że wyczerpująco rozwinkesz swoją myśl, na razie grube ogólniki i populizm.
Ja nie mówię, żeby nie podatkować, ale jednocześnie twierdzę, że dzisiaj to nie te same stereotypowe czasy (tzw. ciemnogrodu) co kiedyś.
Albo sprawa pedofili - ilu "kapłanów" jest pedofilami a ilu np. nauczycieli - o artystach chronionych układami nie wspominając. - Temat rzeka a merytorycznej dyskusji brak. Najłatwiej jest wylewać frustracje.
Żeby nie było - stanowczo potępiam takie zachowania, ale zauważyłem olbrzymie dysproporcje tak w tej jak i w setkach innych wątków w temacie Państwa vs. Kościoła.

Co Wam przeszkadza, że (w sumie) garstka ludzi chodzi do Kościoła, albo do Zboru, albo do Sali Królestwa, albo przyjeżdża na Camp?
Czyż nie mamy wolności wyznania??

Albo rzucanie butelkami w modlących się, przerywanie chrztów, nabożeństw, napier...ka w sieci, na Forum, na ulicy - dobre to jest? Tak ma być? To jest k...wa Państwo obywatelskie, Republika? Jak mam wytłumaczyć moim nastoletnim córkom, że nie muszą nikogo lubić ale mają szanować innych jak widzą w mediach co się dzieje? Moja młodsza jak usłyszała, że będzie manifa w mojej mieścinie to płakała, że nie chce iść do szkoły bo się boi butelek, i że ktoś ją pobije... No k...wa mać!!

- Napisałem wcześniej, że jestem smutny, nie, nie jestem smutny, jestem mega zdołowany zezwierzęceniem społeczeństwa... I tym razem JA powiem: Amen!
Ostatnio zmieniony 29 paź 2020, 21:44 przez koscidogitary, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
klin
Gramofon: Thorens 125 MK II

Post autor: klin »

Jeszcze w zeszłym tygodniu nikt nie robił takich rzeczy. Wszystko się ryplo w tym tygodniu. I kto to zaczął?
Awatar użytkownika
klin
Gramofon: Thorens 125 MK II

Post autor: klin »

Latro pisze:
29 paź 2020, 13:17
Żal
A co do Pani Ogórek to jest opłacana z moich podatków i tak trochę mnie to brzydzi...
Latro
Gramofon: Technics SL1300

Post autor: Latro »

koscidogitary pisze:
29 paź 2020, 21:18
Albo rzucenie butelkami w modlących się, przerywanie chrztów, nabożeństw, napier...ka w sieci, na Forum, na ulicy - dobre to jest? Tak ma być?
Jak widzisz nawet tutaj niektórym to pasuje. Tacy oświeceni i postępowi i zachwyceni sobą, że aż ślepi.
Muzyka, TV Republika i styka
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów :lol:
zbyszek1982

Post autor: zbyszek1982 »

koscidogitary pisze:
Co Wam przeszkadza, że (w sumie) garstka ludzi chodzi do Kościoła, albo do Zboru, albo do Sali Królestwa, albo przyjeżdża na Camp?
Czyż nie mamy wolności wyznania??
To nie ma nic do rzeczy. Niech sobie każdy chodzi gdzie chce i modli się do kogo, czy czego chce. Ale nie powinno być sytuacji, że funkcjonariusze jednej z organizacji kościelnych są wyjęci spod prawa, a ich organizacja nie płaci podatków od swoich dochodów.
koscidogitary pisze:
Albo sprawa pedofili - ilu "kapłanów" jest pedofilami a ilu np. nauczycieli - o artystach chronionych układami nie wspominając. - Temat rzeka a merytorycznej dyskusji brak. Najłatwiej jest wylewać frustracje.
Nie wiem ilu nauczycieli jest pedofilami, ale w wypadku stwierdzenia faktu, że jakiś nauczyciel jest pedofilem, karą będzie wieloletnie więzienie, a nie przeniesienie do innej szkoły, czy wakacje wyjazdowe w ośrodku zamiejscowym ZNP.
koscidogitary pisze:
Moja młodsza jak usłyszała, że będzie manifa w mojej mieścinie to płakała, że nie chce iść do szkoły bo się boi butelek, i że ktoś ją pobije... No k...wa mać!!
Byłem kiedyś na manifie, to butelkami rzucali skinheadzi, którym przewodził pomstujący koleś w koloratce wymachujący różańcem.
Awatar użytkownika
koscidogitary

Na dzień dzisiejszy uważam, że mylisz się w każdym z trzech punktów, niemniej jednak co uważasz, Twoja rzecz. Ja składam broń, co miałem napisać - napisałem.
Ostatnio zmieniony 29 paź 2020, 21:58 przez koscidogitary, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ