Zakupy płytowe (temat ogólny)
- krisdebowski
ja dziś odebrałem pierwsze analogi kupowane od nastu lat
niezłe jest wydanie MOTORHEAD - bastards
na jednej stronie cała płyta to rysunek okładki a na drugiej to tył okałdki czyli opis płyty, wygląda to bardzo fajnie ... płyta też dość guba mi się wydaje w porównaniu z innymi starszymi analogami
kupłiłem również Neil Young - zuma i Starsailor - zakupy poczynione na fan.pl zapakowane perfekcyjnie
niezłe jest wydanie MOTORHEAD - bastards
na jednej stronie cała płyta to rysunek okładki a na drugiej to tył okałdki czyli opis płyty, wygląda to bardzo fajnie ... płyta też dość guba mi się wydaje w porównaniu z innymi starszymi analogami
kupłiłem również Neil Young - zuma i Starsailor - zakupy poczynione na fan.pl zapakowane perfekcyjnie
zestaw naim + kudos
zestaw harman kardon + paradigm
Zestaw denon + wharfedale
Technics sl1500c + ortofon red / blue + audiotechnika 540 + pre iskra1
sporo kabli, słuchawki i szafka
listwa taga harmony pf1000v2
spory ciężar płyt
spory ciężar płyt
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
W sensie że jest to tzw. Picture Disc?krisdebowski pisze:na jednej stronie cała płyta to rysunek okładki a na drugiej to tył okałdki czyli opis płyty, wygląda to bardzo fajnie ... płyta też dość guba mi się wydaje w porównaniu z innymi starszymi analogami

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- krisdebowski
Re: Zakupy płytowe (temat ogólny)
ależ skąd... to taki winyl ... gra aż miło
nie ma okładki tylko płyta w folii, a wszystko co trzeba jest na samym winylu podane
byc może wcale nie odkrywam Ameryki, ale u mnie jak nikt nie słucha winyli to jakis tam bajer mam
nie ma okładki tylko płyta w folii, a wszystko co trzeba jest na samym winylu podane
byc może wcale nie odkrywam Ameryki, ale u mnie jak nikt nie słucha winyli to jakis tam bajer mam

zestaw naim + kudos
spory ciężar płyt
spory ciężar płyt
-
to jest właśnie "Picture Disc"krisdebowski pisze:nie ma okładki tylko płyta w folii, a wszystko co trzeba jest na samym winylu podane
- krisdebowski
no tak, coś mi się z laser disc pomieszało 

zestaw naim + kudos
spory ciężar płyt
spory ciężar płyt
-
- Kontakt:
Zastanawiam się nad kupnem pewnej płyty. Oryginalne wydanie raczej nie należy do łatwo dostępnych, a już na pewno nie w zadowalającym stanie i przystępnej cenie. Natomiast na Allegro znalazłem zupełnie nowy, zafoliowany egzemplarz, tyle, że jest to reedycja z 2004 roku (oryginalnie płyta ukazała się w roku 1972), wydana przez Akarma Records. I właśnie a propos tej wytwórni mam pytanie - czy wznowienia starych płyt przez nią wydawane są brzmieniowo bliskie oryginałom, czy może poddawane jakiemuś drastycznemu remasteringowi (loudness war)?
- krisdebowski
czy kupował ktoś płyty na aukcji u użytkownika vinyleum ?
ma sporo tego, ale nie wiem czy sam nie podbija cen, poza tym czy jego oceny płyt są wiarygodne
wczoraj chciałem się trochę licytować ale kilka cen to z kosmosu wpadało
ma sporo tego, ale nie wiem czy sam nie podbija cen, poza tym czy jego oceny płyt są wiarygodne
zestaw naim + kudos
spory ciężar płyt
spory ciężar płyt
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nie wiem czy jest coś takiego jak wiarygodność cen
Co innego z pytaniem czy ceny płyt są zawyżone (jak na Polskę).
Osobiście nie kupowałem u niego płyt.
Nie wiem czy jeszcze jesteśmy w czasach żeby sprzedawcy agresywnie podbijali ceny swoich towarów na licytacji?
Musisz pamiętać, że uczestników aukcji może być sporo i nie każdy z nich musi mieć pojęcie co do tego ile warto za jakąś płytę dać

Osobiście nie kupowałem u niego płyt.
Nie wiem czy jeszcze jesteśmy w czasach żeby sprzedawcy agresywnie podbijali ceny swoich towarów na licytacji?
Musisz pamiętać, że uczestników aukcji może być sporo i nie każdy z nich musi mieć pojęcie co do tego ile warto za jakąś płytę dać

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- krisdebowski
kiedyś to łatwiej szło sprawdzić a dzisiaj to się pierwsza i ostatnia litera nicka wygrywającego pokazuje...
ja się zastanawiam jaki jest sens kupić płytę np. Def Leppard - piromania z 1983 roku - przypuszczalnie pierwsze tłoczenie za 80 zł używaną jeśli w merlinie czy gdzieś to widziałem za 50 zł nowa. może jest jakaś różnica dzwięku ??
akurat szukam kilku płyt z lat 80tych, są one również jako nowe dostępne - i nie wiem tak naprawdę co kupić ? używkę czy nową bo ceny przyjmuję mogą wyjść takie same
ja się zastanawiam jaki jest sens kupić płytę np. Def Leppard - piromania z 1983 roku - przypuszczalnie pierwsze tłoczenie za 80 zł używaną jeśli w merlinie czy gdzieś to widziałem za 50 zł nowa. może jest jakaś różnica dzwięku ??
akurat szukam kilku płyt z lat 80tych, są one również jako nowe dostępne - i nie wiem tak naprawdę co kupić ? używkę czy nową bo ceny przyjmuję mogą wyjść takie same
zestaw naim + kudos
spory ciężar płyt
spory ciężar płyt
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
W jaki sposób? Po nazwie?krisdebowski pisze:kiedyś to łatwiej szło sprawdzić

I dobrze. Mnie osobiście dobijały maile od ludzi na zasadzie "a od sprzeda Pan? Dam więcej!" czy też "i jak się Panu sprawuje...?"krisdebowski pisze:i ostatnia litera nicka wygrywającego pokazuje...

Jest oczywista różnica w wartości nówki i starego oryginału.krisdebowski pisze:ja się zastanawiam jaki jest sens kupić płytę np. Def Leppard - piromania z 1983 roku - przypuszczalnie pierwsze tłoczenie za 80 zł używaną jeśli w merlinie czy gdzieś to widziałem za 50 zł nowa.
Najczęściej tak.krisdebowski pisze:może jest jakaś różnica dzwięku ??
Główny plus sklepowej nówki jest taki, że masz mniej więcej pewność co do stanu płyty (wszak niegrana).krisdebowski pisze:akurat szukam kilku płyt z lat 80tych, są one również jako nowe dostępne - i nie wiem tak naprawdę co kupić ? używkę czy nową bo ceny przyjmuję mogą wyjść takie same
Wszystko inne to kwestia dyskusyjna.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- kota_7
Kupiłem u niego wiele płyt. Tak na oko z 30 pozycji. Wszystkie ! zgodne z opisem.krisdebowski pisze:czy kupował ktoś płyty na aukcji u użytkownika vinyleum ?
Bardzo wiarygodny sprzedawca. Zresztą widać to po zainteresowaniu kupujących.
-
- Kontakt:
Właśnie wczoraj wygrałem licytacje u tego użytkownika. Cena faktycznie poszła sporo w górę, aczkolwiek album raczej trudno dostępny. Co do rzetelności oceny wypowiem się, jak płyta już do mnie dotrze.krisdebowski pisze:czy kupował ktoś płyty na aukcji u użytkownika vinyleum ?
Nowe wydania brzmią zupełnie inaczej, wg mnie znacznie gorzej. Kiedy zaczynałem zbierać winyle kupiłem kilka takich reedycji, ale większość potem wymieniłem na starsze wydania. Zostawiłem tylko "Highway to Hell" AC/DC, bo brzmi całkiem nieźle, a poza tym może jeszcze ze dwa inne wznowienia.krisdebowski pisze:ja się zastanawiam jaki jest sens kupić płytę np. Def Leppard - piromania z 1983 roku - przypuszczalnie pierwsze tłoczenie za 80 zł używaną jeśli w merlinie czy gdzieś to widziałem za 50 zł nowa. może jest jakaś różnica dzwięku ??
- kota_7
Niektóre nowe wydania bywają inne niż oryginały. Przykład to DS Brothers in Arms 2 LP.
- rottensound
- Gramofon: Pro-Ject Debut III
- Kontakt:
nowosc z CENTURY MEDIA Boxset POSSESSED:
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
W sensie że to jest takie Brothers in Arms, które mieści w sobie to co oryginalnie pominęli/ucięli na winylu, ale ukazało się na CD?kota_7 pisze:Przykład to DS Brothers in Arms 2 LP.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum