Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
- konrads0
- Gramofon: Technics SL 1200Mk2
Re: Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
Natalia
...czasami trzeba odrobić pańszczyznę.
...czasami trzeba odrobić pańszczyznę.
- StarRock
BON JOVI - New Jersey
Gwoli przypomnienia brzmienia
bo posłuchałem ich nowego wypustu o mianie 2020 i jestem lekko zdziwion, jak to balladowo-rockowo dobrze im wyszło. 
Gwoli przypomnienia brzmienia

- konrads0
- Viniu
- Gramofon: Kenwood KD-750
Perfect - Perfect
Płyta zakupiona dzisiaj w moim mieście z OLX od starszego jegomościa. I przyznam sie Wam ze pierwszy raz kupowałem płytę z taką... niechęcią. Dziwne? Już mówię dlaczego.
Zadzwoniłem, umówiłem się, pojechałem, drzwi otworzył gosc ok. 70-tki widac ze schorowany. Zaczynamy rozmowę, calkiem ciekawą o muzyce w ogóle ale głównie o klasycznym rocku. Okazuje sie że człowiek wyprzedaje gromadzone przez 50- lat winyle (w sumie niewiele juz mu zostalo) bo nie ma na leki
Widać że przychodzi mu to z ciężkim sercem, że jest z kolekcją zwiazany emocjonalnie.
Kurcze... Przyznam sie Wam, ze rzadko sie wzruszam... Ale tym razem musiałem wyjść... Jednak czyms innym jest oglądać ludzkie dramaty w TV a czym innym zetknąć sie z tym twarzą w twarz.
Kupilem więc tę płytę ale pierwszy raz w ogole mnie nie cieszy, czuje się jakbym zabrał facetowi część jego życia...
Płyta zakupiona dzisiaj w moim mieście z OLX od starszego jegomościa. I przyznam sie Wam ze pierwszy raz kupowałem płytę z taką... niechęcią. Dziwne? Już mówię dlaczego.
Zadzwoniłem, umówiłem się, pojechałem, drzwi otworzył gosc ok. 70-tki widac ze schorowany. Zaczynamy rozmowę, calkiem ciekawą o muzyce w ogóle ale głównie o klasycznym rocku. Okazuje sie że człowiek wyprzedaje gromadzone przez 50- lat winyle (w sumie niewiele juz mu zostalo) bo nie ma na leki

Kurcze... Przyznam sie Wam, ze rzadko sie wzruszam... Ale tym razem musiałem wyjść... Jednak czyms innym jest oglądać ludzkie dramaty w TV a czym innym zetknąć sie z tym twarzą w twarz.
Kupilem więc tę płytę ale pierwszy raz w ogole mnie nie cieszy, czuje się jakbym zabrał facetowi część jego życia...
Kenwood KD-750+Hana SH, Luxman L-435, Sony ST-3950, Denon DCD-625, Onkyo TA-1900, Translator Impact 4 mk2, wiim pro plus
Universum Studio 6000+AT-540ML, Schiit Mani, Luxman A-371, Luxman D-351, Luxman T-351L, Luxman K-351, Heybrook HB4, DacMagic 100
Universum Studio 6000+AT-540ML, Schiit Mani, Luxman A-371, Luxman D-351, Luxman T-351L, Luxman K-351, Heybrook HB4, DacMagic 100
-
Pomyśl sobie, że jakoś pomogłeś gościowi. Płyta trafiła do kolejnego kolekcjonera a nie na śmietnik.
- konrads0
Tak, trzymjmy się tego, że trafiła w dobre ręce i On o tym był przekonany.
...
...
- konrads0
Paul Simon - Greatest Hits, Etc.
- konrads0
Simon and Garfunkel - Bridge over Troubled Water
- Domin
Skoro były koncerciki przed robotą, to należą się też i po robocie do browarka 
Iron Maiden - "Rock in Rio". Remaster 2015.
Koncertówka po "Brave New World", bardzo solidna, wśród fanów uchodząca za jedną z lepszych. Widziałem, że Panowie ostatnio dyskutowali, przez krótką chwilę na wątku niniejszym, na temat właśnie wydawnictwa Maidenów z 2000 r. Wasze zdrowie Panowie wzniosę pszenicznym Okocimiem, choć z terenów administracyjnej w tym momencie Małopolski nie pochodzę! W sprawie albumu się nie wypowiem, bo psychofanowi kapeli chyba nie wypada. Słucham ich odkąd pamiętam, a nie pamiętam czasów, kiedy ich nie słuchałem

Iron Maiden - "Rock in Rio". Remaster 2015.
Koncertówka po "Brave New World", bardzo solidna, wśród fanów uchodząca za jedną z lepszych. Widziałem, że Panowie ostatnio dyskutowali, przez krótką chwilę na wątku niniejszym, na temat właśnie wydawnictwa Maidenów z 2000 r. Wasze zdrowie Panowie wzniosę pszenicznym Okocimiem, choć z terenów administracyjnej w tym momencie Małopolski nie pochodzę! W sprawie albumu się nie wypowiem, bo psychofanowi kapeli chyba nie wypada. Słucham ich odkąd pamiętam, a nie pamiętam czasów, kiedy ich nie słuchałem

- Domin
Sibelius: Finlandia, Karelia - Suite, The Swan of Tuonela; Grieg: Peer Gynt - Suite No. 1, Debrecen Philharmonic Orchestra, László Szabó - conductor, Hungaroton 1979. Bardzo ciekawa aranżacja, szczególnie w odniesieniu do dzieł Sibeliusa, i bardzo dobra realizacja oraz tłoczenie nagrań. Polecam wszystkim miłośnikom klasyki!
-
Jeśli Tonpress to rok 1988 - trzy lata wcześniej o takiej licencyjnej edycji to mogliśmy w PRL tylko marzyć

- eu4yaon
- Gramofon: Pioneer
Peja Slums Attack - Na Legalu
Pioneer PL 50L II + Hana EH + Husariaa v2 + Atoll IN 100SE + JBL TLX8
- koscidogitary
- Domin
Okładka kłamie!!! Discogs kłamie!!! Pamięci też nie można ufać, bo rzeczywiście kiedyś coś czytałem, że to późniejsze wydanie