Jaculek pisze: ↑01 paź 2020, 14:53
No ale to jakby bez związku.
Oczywiście, ja to podkreślam tylko dlatego, że jak ktoś potem czyta te posty tak bez kontekstu, to może przykładowo zapodać podwójny LME49720 w miejsce gdzie powinien siedzieć pojedynczy opamp - np. 49710. Ja kiedyś już złapałem się na coś takiego i nie pomogło sprawdzanie datasheetów bo zwyczajnie mi się dane poplątały i finalnie zasugerowałem się czyjąś nietrafną podpowiedzią. A jak już przy temacie opampów to wtrącę, że jak czytam po raz kolejny testy opampów na różnych forach - zwłaszcza te, które sam posiadam, to mi witki opadają - każdy pisze co innego (co akurat zrozumiałe ale robi mętlik w głowie) i najlepsze jest to, że 90% testowanych opampów to chińskie podróbki... co nijak ma się do parametrów (brzmienia powiedzmy) oryginału.
A nawiasem, to z dużym zainteresowaniem i uwagą śledzę ten wątek. Poskładałem kiedyś ten preamp, coś tam sprawdzałem, analizowałem, ale np. nie robiłem wykresów dla filtrów itd. Dlatego bardzo się cieszę, że Koledzy dzielą się swoją wiedzą i spostrzeżeniami.