Dostałeś od nich mejla z informacją o wysyłce?
Dodax - czy mam się martwic?
- RCOM2180
- Gramofon: działa
- replikant
- Gramofon: Rega Planar 2
Re: Dodax - czy mam się martwic?
Tak. 12 maja, zgodnie z tym co podali na stronce, przysłali mail: " Z przyjemnością informujemy, że Twoje zamówienie zostało wysłane."
- mcemsi
- Gramofon: PS-X600 , PS-X555ES
Hmm ja już czekam od 18 maja (niby wtedy wysłane). Paczki nie ma do tej pory.
- RCOM2180
Do mnie doszła w tydzień. Gorzej, że nie wszystko wysłali, a na mejla nie odpowiadają. Pisaliście do nich ostatnio?
-
- RCOM2180
Głupie pytanie: strona dodax.pl jest po polsku, więc założyłem (naiwnie?), że wiadomości też się do nich pisze po polsku. Może powinienem napisać po angielsku albo, jeszcze lepiej, po niemiecku?
Zamówiłem 2 identyczne egzemplarze. Płyta cały czas jest w ofercie (i była w momencie wysyłki) tylko cena fluktuuje i wysłali jeden egzemplarz. Jak wyjaśnić tę zagadkę?Ostatnie info z pozytywnie rozpatrzonymi 2 reklamacjami i .....cisza
- sadziu1
Miałem tak, że nawet po miesiącu, ale przesyłka zawsze docierała, więc może jakieś zawirowania pocztowe.
To mnie dziwi bo na wiadomości zawsze odpisywali w ciągu 1-2 dniczarnaplyta pisze: ↑12 cze 2020, 01:14W ogóle nie odpisują. Ostatnie info z pozytywnie rozpatrzonymi 2 reklamacjami i .....cisza
Jeśli chodzi o wysyłkę to też zamawiałem podobnie jak Ty dwie identyczne płyty w tym samym zamówieniu, a wysyłali je oddzielnie w odstępie kilku dni
Też czekam na kilka płyt. Tydzień temu wysłane. (dodax francja i hiszpania)
technics SL-1600 mk1 + ADC integra | sansui au-d9 | canton karat 300
- RCOM2180
No to już raczej jej nie dostanę. Na drugi raz złożę 2 zamówienia po jednej sztuce. Teraz poczekam aż cena spadnie i zamówię jeszcze raz, a gdy dostanę i będzie ok. to będę interweniował u PPala.
-
Pisz do nich, że dostałeś tylko 1 szt.
Do mnie się odezwali po kilku tygodniach tłumacząc się Covid'em. Usilnie robią mi refund na KK, której już nie mam
- RCOM2180
Ale oni już to wiedzieli w dniu wysyłki. W mejlu z informacją o wysyłce było napisane, że wysyłają jedną sztukę (pomyślałem, że to pomyłka i dojdą jednak 2 sztuki - dlatego też nie napisałem do nich zaraz po otrzymaniu tego mejla, tylko po dojściu paczki). Był też dopisek, że jeśli którejś płyty nie wysłali, to zrobią to później. No i świetnie, tylko że ta płyta była dostępna w dniu wysyłki paczki i jest dostępna cały czas! Był nawet okres (akurat gdy wysyłałem do nich mejla), że kosztowała mniej niż płaciłem.
-
- Gramofon: Technics D202, Q202
Nigdy nie miałem problemu z tym sklepem. Wszystkie płyty wysyłają osobno. Czasami trzeba czekać dosć długo ale zawsze towar dociera. Nie ma się czym martwić
- mcemsi
Dostałem (w końcu) zamówioną płytę po 3 (!) monitach po w sumie jakichś ponad 2 miesiącach. Skończyło się może i pozytywnie ale mam bardzo średnią ochotę na zamawianie czegokolwiek w tym sklepie.
- eu4yaon
- Gramofon: Pioneer
Cały Dodax. Wysyłka od nich tak trwa, czasem tydzień czasem dwa miesiące. Norma, trzeba być wyrozumiałym albo dać sobie spokój.
Pioneer PL 50L II + Hana EH + Husariaa v2 + Atoll IN 100SE + JBL TLX8
- mcemsi
Można przyjąć że różnie bywa u różnych dostawców ale gdybym sie nie przypomniał to na 100% do tej pory płyty by nie było. Kolega mój pewien również niedawno coś tam kupował i była podobna sytuacja i chyba dwukrotnie był zapewniany że paczka została wysłana.
Etykieta nadawcza od nich też jest bardzo ciekawa - zero informacji kiedy zostało nadane , nie wiem więc która wysyłka była prawdziwa a która ściemniana informacją o jej niby dokonaniu. Trochę to jednak nieprofesjonalne jak na dzisiejsze tzw standardy.
Etykieta nadawcza od nich też jest bardzo ciekawa - zero informacji kiedy zostało nadane , nie wiem więc która wysyłka była prawdziwa a która ściemniana informacją o jej niby dokonaniu. Trochę to jednak nieprofesjonalne jak na dzisiejsze tzw standardy.
- RCOM2180
Do mnie druga płyta dotarła po ponad 3 miesiącach od zamówienia (pierwsza z tego samego zamówienia po tygodniu). Nie wiem kiedy była wysłana, bo na opakowaniu wprawdzie jest data z podpisem (wydrukowanym), co sugeruje datę wysyłki, ale jest to data złożenia zamówienia. Sama płyta ma wymiędloną okładkę i taka już była przed wysyłką, ponieważ pudełko, w którym ją wysłali nie ma żadnych uszkodzeń. To był mój pierwszy i ostatni zakup w tym sklepie.