Jeśli ktokolwiek z was miał jakąś styczność z tym zestawem - proszę o komentarz w tej sprawie...
Ci miłośnicy to tutejsi? Żeby to jeszcze był hi-endmotown pisze:Z tego co słyszałem od miłośników vintage, japoński hi-end można brać w ciemno
Różnice w SS-7200 w odniesieniu do SS-7300:pejot pisze:większej różnicy w głośnikach nie widzę. Co prawda 7300 posiadają bardziej rozbudowany panel tylni ale ja z tego i tak korzystać nie będę.
Znakomite, ale niekoniecznie lepsze, w tym wypadku.Robert007Lenert pisze:Za mniejsza kase mozna trafic moim zdaniem znakomite B&W 601. Zwykle jakies 700..750.
Moim zdaniem nie bardzopejot pisze:Czy zakup korektora graficznego w moim przypadku ma sens? (DENON Pma 500v + DUAL CS 604)
DokładnieWinters pisze:Lepiej odłącz tę drugą parę, ustaw SS 7300 jak należy i wtedy zobacz.
To dokup jeszcze SS-7200 i będziesz miał już niezły konkret do kwadrofoniipejot pisze:Wczoraj tak na szybko odłączałem, ale za bardzo jestem przyzwyczajony do 4 kolumn i moje uszy jeszcze nie są w stanie uwierzyć, że 2 brzmią lepiej niż 4.
Nie. Do jednej pary SS-7300 można powiedzieć, że jest "akurat"pejot pisze:Zaraz. To znaczy... mam za słaby wzmacniacz, tak?
Podłączając tylko je do Denona?pejot pisze:Jak wydobędę z tych 7300 pełnię?
To już osobna kwestia, ale nie sądzę byś był teraz zmuszony do wymiany.pejot pisze:Mając inny (jaki?) wzmacniacz?
To nic nie dapejot pisze:Nie mogę po prostu podłączyć dwóch kolumn pod 4 wyjścia na raz (robiąc mostek)?
No bo... ten Denon jest z jednej strony całkiem fajny, a z drugiej strony żadna rewelacja, wg mniepejot pisze:Teraz to zgłupiałem. Denona mam od 2 tyg., kupiłem go na miejsce starego Pioneera VSX D512, który bez przedwzmacniacza nie chciał pracować z moim Dualem, a i po podłączeniu nie byłem zachwycony dźwiękiem.
Wszystko jest OK, wszak staramy się rozwikłać Twoje wątpliwości po-zakupowepejot pisze:Robi się troszkę poza tematem zakupów, może to gdzieś na bok dać...
Oj tak.Winters pisze:Co do podłączenia czterech kolumn - wzmacniacz ma gorszą kontrolę nad głośnikami i przede wszystkim robi się straszny bałagan z przesunięciami fazowymi i w ogóle.
Ale zdajesz sobie sprawę że przy tym wzmacniaczu taka praca oznacza zwiększone ryzyko, zarówno dla kolumn (szczególnie tych SS-7300) jak i samego wzmacniacza, czy jeszcze nie zdajesz sobie z tego sprawy?pejot pisze:Grają jednak dwa zestawy