Hehehe

Też obstawiam głowicę/pasek na talerzu. Ale koledzy z klubu Sony pewnie poratują workiem części i się zrobi

Z samego naszego forum kojarzę 3 przypadki zdiagnozowane.
Hehehe
Z samego naszego forum kojarzę 3 przypadki zdiagnozowane.
Dzięki. Tak zrobię.Dragant pisze: ↑23 sty 2020, 06:52Zacznij od głowicy. Następnie sprawdź potencjometry od prędkości. Czasami wystarczy je tylko przesmarować i to znika. Jeśli wciąż jest nie tak, to podłączasz źródło zasilania i oscyloskop, żeby ustawić właśnie gain i offset dla obu prędkości. Czynność dobrze opisana w serwisówce.
Aha, tylko jak nie masz oscyloskopu to zdecydowanie odradzam kręcić potencjometrami od gain i offset "w ciemno". Na 99% nie ustawisz ich z powrotem tak jak należy.
Ten egzemplarz wciąż żyje?
To co zawsze tylko dokładnie i odpowiednimi narzędziami aby mieć pewność co w trawie piszczy ...
Zgadzam się z Szanownym Kolegą. Też tak uważam
Fajnie, że masz taką możliwość. Skoro problem występuje na obu prędkościach to faktycznie trzeba sprawdzić blok pomiaru prędkości. Mam nadzieję, że jak zawsze wystarczy prawidłowa regulacja i obejdzie się bez polowania na części ...
Jest progres! 2 lata temu pisałeś o czterech przypadkach
Jak to jest z tymi talerzami w Soniaczach Doktorze? Może Wojtek ma jednak rację, że to popularny problem, a ja po prostu miałem szczęście?
Panie Profesorze - przerzuciłem u siebie... kilkadziesiąt modeli X50/60/70, do tego drugie tyle innych, które również miały głowice: X6/X7/X65. Nigdy coś takiego mi się nie przytrafiło. Więc... chyba i Ty i ja mamy szczęścieRegsoft pisze: ↑23 sty 2020, 07:59Dragant pisze: ↑dzisiaj, 06:52
Zacznij od głowicy
Jak to jest z tymi talerzami w Soniaczach Doktorze? Może Wojtek ma jednak rację, że to popularny problem, a ja po prostu miałem szczęście?
Może lepiej pamiętasz niż ja
Tak dopytam doświadczonego. Te 15mV na głowicy ma być przy założonym kręcącym się talerzu rozumiem ?
No to nie chyba jednak nie będę gromadził talerzy na zapas
No nie wiem czy dobrze tak życzyć. Talerz do X60 kupi za jakieś 100 zł. Koszt przyzwoitej kalibracji elektroniki raczej wyniesie więcej (no chyba, że po znajomości lub samemu ogarnie) więc rozumiem, że INCEPJA trwa ...
Faktycznie. Znany głównie dzięki Szeryfowej nagonce
To jakiś koszmar z VinylEngine a nie dokument. Przecież tu nic nie widać