Wojtek pisze: ↑11 gru 2019, 14:31
Daj spokój, sam proponowałeś V15 III przed chwilą
No jako jedna Z opcji, a nie konieczna koniecznosć.
I z tej perspektywy piszę że Twoje teorie co do wagi preampa w relacji do reszty systemu (czyli ze są na równi względem wkładki i igły) są przesadzone, a nie dlatego że nie miałem okazji czegoś doświadczyć i tak sobie teraz gadam dla beki albo że coś mi się "wydaje".
Nie wątpię, że w Twoim systemie / z Twoimi klockami rzeczywiście tak było. Ja też nie gadam dla beki. Być może nie doceniam ART DJ pro, ale np. Marantz od Missego, czy pre Missego + SUT potrafiło w niektorych zestawianiach zagrać "fajniej" od Husarii.
Ty wiesz jaka jest normalna cena sklepowa w PL?
Ten sklep oferuje ją dzisiaj za 1400 złotych i przypuszczam że to chwilowa akcja.
Wiem, ale wiem też że od dłuższego czasu Goldring lata bardzo tanio. Albo wypuszczą coś nowego i robią soldout, albo cholera wie co. Jak ktoś ma odrobinę chęci i zrobi choć mini research to znajdzie oferty z UK choćby. Ja osobiście nigdy nie kupiłbym używanej wkładki za 80% wartości sklepowej - szczególnie od nowicjusza, który cholera wie jak na niej zagrał. Wolałbym na takim poziomie dopłacić i wziąć nówkę.
Tzn żeby była jasność.
Ja nie neguję sensu kupowania lepszych wkladek -> jasne, warto. Ale za chwile kolega bedzie miał 2m red, blue, Goldringa - czyli 2,5k zł w 'plecy', a granie nadal nie to.
Natomiast w jego torze akurat Technics i 2m Blue to chyba ostatnie czego bym się czepił. Wkładka jest z lekko ciepłych , wzmak jak znam Luxmany również (chyba że ten model jest inny, moze Peliks się wypowie) - wychodzi mi więc na PRE, albo KOLUMNY grają nie tym charakterem co kolega by chciał.
wiktorsam pisze: ↑11 gru 2019, 16:04
Każda zmiana powodowała dużą różnicę w jakości dźwięku, w moim przypadku akurat na plus (at12e<nagaoka mp110<at20sla z zamiennikiem shibata<at20sla z oryginalną nude shibatą).
N
No... umówmy się, że przeskok klasowy w przypadku tych wkładek jest sporo większy niż w przypadku preampa za 500 na preamp za 1000zł. A Schiit Mani to po prostu przyzwoite pre, i tyle.