Sprzedam płyty ok. 140 szt stare polskie i zagraniczne

ODPOWIEDZ
Mjuser22

Post autor: Mjuser22 »

Jak w tytule. Kolekcja mojej babci, którą przejełem. Przeglądając oferty na allegro myślę, że cena jest rozsądna. Proszę coś na ten temat napisać, może ktoś sie zainteresuje ;) pozdrawiam.
http://tablica.pl/oferta/plyty-winylowe ... 1hkcb.html
eenneell

Post autor: eenneell »

Szczerze mówiąc jak na "kota w worku", trochę drogo...
Jeżeli mogę coś doradzić, to posegreguj je jakoś i dopiero oferuj ;)
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Mjuser22 pisze:Proszę coś na ten temat napisać
OK, mogę napisać, że jest to śmieszna oferta, ze względu na wysoką cenę i nieznany stan płyt ("z tego co mi mama/babcia mówiła" raczej nie przejdzie) :)

Wystaw na allegro od złotówki i módl się o pomyślność w handlu.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Mjuser22

Re: Sprzedam płyty ok. 140 szt stare polskie i zagraniczne

Nie znam sie na winylowych płytach i nie wiem jaki wygląd płyty oznacza stan dobry a jaki na granicy niedziałalności. Na każdej są rysy, bo nie które płyty mają po 30-40 lat. Myślę, że mimo to wszystkie działają, bo nie są aż tak k***wsko porysowane. 2 zl za płyte która działa to nie jest dużo i się opłaca. Napewno ktoś znajdzie tam rarytasy, które są dużo wiecej warte. Polskie kolędy, mieczysław fogg, niemen..nie mam czasu na segregowanie ich wszystkich. Wiem natomiast, że się opłaca kupującemu sądząc po cenach takich używek na allegro. Cena jest do negocjacji, takze spokojnie można sie dogadać.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

W płytach nie chodzi o to żeby "działały" tylko żeby słuchało się ich przyjemnie. Po to jest ocena stanu.
Mjuser22 pisze:2 zl za płyte która działa to nie jest dużo i się opłaca.
Opłaca komu? Sprzedającemu z pewnością :) Dodatkowo, 2 x 140 to nie 350, a 280zł :)
Mjuser22 pisze:Napewno ktoś znajdzie tam rarytasy, które są dużo wiecej warte.
Sam przyznałeś, że się nie znasz na tym temacie, więc po co takie zgadywanie?
Mjuser22 pisze:nie mam czasu na segregowanie ich wszystkich.
To w sumie pokazuje jak bardzo zależy Tobie na sprzedaży tego :)
Mjuser22 pisze:Wiem natomiast, że się opłaca kupującemu sądząc po cenach takich używek na allegro.
Cóż mogę powiedzieć, płyta płycie nierówna.

Mam dzisiaj dobry humor, więc założę się z Tobą :)
Jeśli uda Ci się sprzedać cały ten zestaw za więcej niż 150 złotych to stawiam Tobie butelkę dobrej wódki (jeśli jesteś nieletni to może to być jakiś inny prezent o podobnej wartości, np. płyta CD, książka czy film DVD).

Jedyny warunek: nie oszukujesz z opisem, czyli nie kłamiesz, że np. wszystkie płyty są w stanie bardzo dobrym i je odsłuchiwałeś.
Trzymaj się wersji takiej jaką przedstawiasz tu na forum czy w ogłoszeniu na tablicy.

Nadal radzę wystawić to wszystko na licytację od złotówki :)
Wsparcie finansowe forum
Mjuser22

Po 2 zl, bo napisalem, że cena do uzgodnienia. za 150 zl nikomu tego nie sprzedam, bo drożej wyjdzie mnie wysyłka. One ważą ze 30 kg jak nie lepiej. Zależy mi, żeby mieć coś pieniędzy z nich, bo narazie jestem pod kreską. Gdyby mi nie zależało to spotkały by sie ze śmietnikiem.
Darek

Post autor: Darek »

Wojtek pisze:Mam dzisiaj dobry humor, więc założę się z Tobą
Jeśli uda Ci się sprzedać cały ten zestaw za więcej niż 150 złotych to stawiam Tobie butelkę dobrej wódki (jeśli jesteś nieletni to może to być jakiś inny prezent o podobnej wartości, np. płyta CD, książka czy film DVD).
Kupuje :!: :x - Zartowalem :lol:

Ja odpadam
Dzisiaj mam dobry humor :whistle:
Powodzenia w sprzedazy. Wojtek ma racje wystaw na Allegro od 1zl
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Mjuser22 pisze:za 150 zl nikomu tego nie sprzedam, bo drożej wyjdzie mnie wysyłka.
Chyba źle mnie zrozumiałeś. Jak sprzedasz to komuś za więcej niż 150zł to masz u mnie flaszkę. Nic nie mówiłem, że masz to sprzedać za równe 150zł :)
A co do wysyłki to nieprawda. 140 LPków to wagowo tak pod okolice 30 kilo podejdą, ale wg cennika poczty wyjdzie jakieś 40 złotych kosztów wysyłki. Ewentualnie można to też wysłać kurierem, którzy potrafią być nieco tańsi.
Zresztą, czemu się tym martwisz skoro zwyczajowo to kupujący opłaca wysyłkę, a nie sprzedawca? :)
Mjuser22 pisze:Zależy mi, żeby mieć coś pieniędzy z nich, bo narazie jestem pod kreską.
Rozumiem, że jest ciśnienie na kasę, ale sory, takie są realia i płyty te nie są warte ile sobie wymyśliłeś.

To tak jakbyś chciał sprzedać Malucha za 10 tysięcy, motywując to tym, że to klasyk, że rarytas, a i w sumie nie wiesz czy jeździ, bo nie masz prawa jazdy :)
Mjuser22 pisze:Gdyby mi nie zależało to spotkały by sie ze śmietnikiem.
Wiesz, my to wszystko piszemy w dobrej wierze :) Uważam jednak, że jak te płyty są Ci niepotrzebne to już lepiej mieć z nich coś niż nic.

Zrób jak uważasz.

Jak sprzedasz to wszystko za ponad 150 złotych (nie licząc wysyłki ;) ), a masz na to szansę, to wiesz gdzie się zgłosić po prezent :)
Wsparcie finansowe forum
Mjuser22

Witam po przerwie;) padl mi komputer i wszystkie operacje związane z internetem przeprowadzam na telefonie co jest strassznie niewygodne. Panie administratorze. Moge podac swoj adres do tej flaszeczki? ;P sprzedalem plyty za 151 zl. Na allegro 141 zl i tydzien do konca aukcji. Dogadalem sie z pania M. ze zakoncze aukcje przed czasem ale za 151 zl + 35 zl koszt wysylki. Co mam dac na dowod? Maile? screana z ze strony z kwota na koncie? Bo na allegro jest 141 a sama siebie nie mogla przelicytowac;P
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

To ciekawe :) Podaj linka do licytacji na allegro.
No i oczywiście gratuluję sprzedaży :)
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Micke

Post autor: Micke »

Moim zdaniem Wjotku za nisko oceniłeś te płyty. Są tacy którzy daliby 1zł za płytę w ciemno ;) ale za 1,50zł byłoby już ciężko...
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Wiesz, oryginalnie jak wymyśliłem ten zakład to chciałem rzucić granicę 200 złotych, ale sam poniekąd zaryzykowałem i walnąłem kwotę 150 zł :)

Zakład oparłem o treść oryginalnego ogłoszenia z tablicy (pierwszy wpis tego tematu) tak więc chcę zobaczyć jak ono wyglądało na allegro :)

EDIT:
Już widzę jeden problem z tym zakładem, bo treść ogłoszenia na tablicy została w między czasie zmieniona.
Nie przypominam sobie chociażby stwierdzenia: "Wszystkie w stanie nadającym się do odtwarzania: stan dostateczny, dobry i bardzo dobry. "

W moim pierwszym wpisie w tym wątku (trzeci od góry) odniosłem się nawet do treści oryginalnego ogłoszenia z przykładem, którego teraz już nie widać w ogłoszeniu.
Wojtek pisze:i nieznany stan płyt ("z tego co mi mama/babcia mówiła" raczej nie przejdzie) :)
Przypomnę jeszcze raz sam zakład i warunek jaki wtedy postawiłem:
Wojtek pisze:Mam dzisiaj dobry humor, więc założę się z Tobą :)

Jedyny warunek: nie oszukujesz z opisem, czyli nie kłamiesz, że np. wszystkie płyty są w stanie bardzo dobrym i je odsłuchiwałeś.
Trzymaj się wersji takiej jaką przedstawiasz tu na forum czy w ogłoszeniu na tablicy.
Jeśli w opisie na allegro będzie info, że przykładowo płyty są z pewnością zdatne do odsłuchu i/lub zabraknie oryginalnej wzmianki w stylu "z tego co mi mama/babcia mówiła" to niestety, ale warunek chyba nie będzie spełniony, bo taki opis byłby "podbajerzony" względem oryginału.

Tak czy siak, czekam na link :)
Wsparcie finansowe forum
Mjuser22

Aukcje zakonczylem za 141 zl...przed czasem ktorego zostalo 7 dni w zamian za 151 zl + 35 zl wysylka. Wszystko robie na telefonie wiec mam problem z wyslaniem linka..musze miec dostep do komputera. W mailach natomiast jest zawarta info z kwota jaka sie dogdalem z pania M. Skoro zaklad niewazny wiec chyba nie musze starac sie o udowodnienie. Zmienilem, bo i tak napisalem prawde. Wszystkie plyty dzialaja bo babcia a pozniej ojciec niedzialajace wywalali. Natomiast o stanie napisalem zeby ludzie wiedzieli w jakim sa. Na jednych jest rysa na drugich dwie a na jeszcze innych nie ma. Poza tym pani ktora je kupila bardzo chciala je kupic wydaje mi sie, ze bez wzgledu na tresc ogloszenia..zalezy jej na tych plytach z tego co pisala. A co do ceny to spokojnie moglbym wystawic kazda osobno i pewnie mialbym pare stowek wiecej..ale nie bardzo pasuje mi wystawiac 140 aukcji albo robi 140 zdjec.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Mjuser22 pisze:A co do ceny to spokojnie moglbym wystawic kazda osobno i pewnie mialbym pare stowek wiecej..
Możliwe, ale pewnie nie każdy by wszystko chciał (np. kolędy nie są specjalnie chodliwe).
A teraz przypomnij sobie co pisałeś w tym wątku przedtem kiedy radziliśmy Tobie wystawić wszystko od złotówki :)

Ciekaw jestem teraz jakby ta licytacja się potoczyła gdybyś jednak trzymał się oryginalnego opisu towaru :)
Wsparcie finansowe forum
ODPOWIEDZ