http://tablica.pl/oferta/plyty-winylowe ... 1hkcb.html
OK, mogę napisać, że jest to śmieszna oferta, ze względu na wysoką cenę i nieznany stan płyt ("z tego co mi mama/babcia mówiła" raczej nie przejdzie)Mjuser22 pisze:Proszę coś na ten temat napisać
Opłaca komu? Sprzedającemu z pewnościąMjuser22 pisze:2 zl za płyte która działa to nie jest dużo i się opłaca.
Sam przyznałeś, że się nie znasz na tym temacie, więc po co takie zgadywanie?Mjuser22 pisze:Napewno ktoś znajdzie tam rarytasy, które są dużo wiecej warte.
To w sumie pokazuje jak bardzo zależy Tobie na sprzedaży tegoMjuser22 pisze:nie mam czasu na segregowanie ich wszystkich.
Cóż mogę powiedzieć, płyta płycie nierówna.Mjuser22 pisze:Wiem natomiast, że się opłaca kupującemu sądząc po cenach takich używek na allegro.
KupujeWojtek pisze:Mam dzisiaj dobry humor, więc założę się z Tobą
Jeśli uda Ci się sprzedać cały ten zestaw za więcej niż 150 złotych to stawiam Tobie butelkę dobrej wódki (jeśli jesteś nieletni to może to być jakiś inny prezent o podobnej wartości, np. płyta CD, książka czy film DVD).
Chyba źle mnie zrozumiałeś. Jak sprzedasz to komuś za więcej niż 150zł to masz u mnie flaszkę. Nic nie mówiłem, że masz to sprzedać za równe 150złMjuser22 pisze:za 150 zl nikomu tego nie sprzedam, bo drożej wyjdzie mnie wysyłka.
Rozumiem, że jest ciśnienie na kasę, ale sory, takie są realia i płyty te nie są warte ile sobie wymyśliłeś.Mjuser22 pisze:Zależy mi, żeby mieć coś pieniędzy z nich, bo narazie jestem pod kreską.
Wiesz, my to wszystko piszemy w dobrej wierzeMjuser22 pisze:Gdyby mi nie zależało to spotkały by sie ze śmietnikiem.
Przypomnę jeszcze raz sam zakład i warunek jaki wtedy postawiłem:Wojtek pisze:i nieznany stan płyt ("z tego co mi mama/babcia mówiła" raczej nie przejdzie)
Jeśli w opisie na allegro będzie info, że przykładowo płyty są z pewnością zdatne do odsłuchu i/lub zabraknie oryginalnej wzmianki w stylu "z tego co mi mama/babcia mówiła" to niestety, ale warunek chyba nie będzie spełniony, bo taki opis byłby "podbajerzony" względem oryginału.Wojtek pisze:Mam dzisiaj dobry humor, więc założę się z Tobą
Jeśli uda Ci się sprzedać cały ten zestaw za więcej niż 150 złotych to stawiam Tobie butelkę dobrej wódki (jeśli jesteś nieletni to może to być jakiś inny prezent o podobnej wartości, np. płyta CD, książka czy film DVD).
Jedyny warunek: nie oszukujesz z opisem, czyli nie kłamiesz, że np. wszystkie płyty są w stanie bardzo dobrym i je odsłuchiwałeś.
Trzymaj się wersji takiej jaką przedstawiasz tu na forum czy w ogłoszeniu na tablicy.
Możliwe, ale pewnie nie każdy by wszystko chciał (np. kolędy nie są specjalnie chodliwe).Mjuser22 pisze:A co do ceny to spokojnie moglbym wystawic kazda osobno i pewnie mialbym pare stowek wiecej..