xyz pisze: ↑24 wrz 2019, 21:45
a na które lepiej polować by dostać w lepszej cenie/stanie
Haha, wiesz, polować to zawsze warto, jak się ma czas, cierpliwość i się wie gdzie szukać

Nigdy nie wiadomo kiedy okazja się trafi.
Dlatego z tej perspektywy ciężko mi radzić żeby "x teraz nie bierz bo kiedyś znajdziesz taniej".
W sumie na ebayu są trzy od tego samego sprzedawcy, z różnicą w cenie ~30pln. Mało, ale zastanawia mnie dlaczego? Jak rozumiem wszystkie mają dołożoną igłę tego samego typu.
No nie. Masz 2x Excel ES-70S, jedna z igłą sferyczną druga z eliptyczną, a trzecia to Excel ES-70SH z eliptykiem.
Kolekcjonersko patrząc model SH stał wyżej w stawce, choć tutaj jest to bez większego znaczenia skoro igły to zamienniki
Dopytuję odnośnie listy z wątku które z poniższych warto nabyć od razu
W sumie wszystkie poza PC-200 (bo to NOS, chyba że tobie zależy) no i te Elaci z oryginalnymi igłami
Z rekomendacji Empire 250 się wycofuję (wyciąłem ze swojego posta), bo teraz patrząc na zdjęciach widzę że jednak bardziej się różni od Empire 200 czy 450. Nie wiem jak to gra
Szczecin == Gramofonik?
Tak, szarszerai to Gramofonik czy też 1971MalKow na ebayu.
Czy wszystkie tj 400/401/406 szukać we wersji MK3?
Specjalnie zaznaczyłem że tylko mk3, dlatego nie wiem czemu patrzysz na oferty mk2
Pickering V-15 który?
To prawda, przy Pickeringach tej generacji można się pogubić, niemniej chyba wszystkie V-15 są między sobą kompatybilne, razem z Micro 4.
Łatwiej patrzeć za Stantonami 500
ADC QLM które? Dowolne?
Tak. Od razu powiem że mk2 różnią się brzmieniowo od mk3, także warto się zaopatrzyć w dwie różne generacje

Wiem, nie ułatwiam
Jednocześnie będę zobowiązany za podpowiedzi w które igły wyposażać poszczególne wkładki?
Oj Panie, nie wiem co w końcu kupisz, a już chcesz rekomendacji igieł do wszystkiego? I to pewnie od najtańszych do najdroższych opcji?

Za dużo by tego było, tak w ciemno.