A miał się do mnie odezwać jak mu jakiś koszyk AT wpadnie

Nie, to zupełnie inne rodziny (XL-35/45 i XL-50/70).
W sensie że oferty z ebay.com czy o co chodzi?
No to albo jedną lepszą albo 2-4 średnie (z ew. możliwością rozbudowy)

Osobiście polecam drugą opcję, bo jest bardziej odkrywcza

Podatność (dynamic compliance) to określa. Im wyższa wartość tym wkładka bardziej podatna. Japońskie specyfikacje przemnażamy przez 1.5.
A szkoda, bo to akurat dość fajna wkładka jest, tyle że zdecydowanie niewarta 500 zł.
Dlaczego opcja odkrywcy jest fajna?
Bo fakt faktem podstawowe modele wkładek zazwyczaj mają też wiele wspólnego z wyższymi modelami swoich serii (często wszystkie generatory z góry na dół są takie same albo dzielą się na podgrupy).
Stąd spróbowanie takiej AT-10 daje nam przedsmak tego co możemy usłyszeć przy droższych już AT-13/14 czy AT-15/20.
Więc jak brzmieniowo "podstawczak" przypasi to już bardziej świadomie wyciągamy większy hajs na wyższy model.
Ważne tutaj jest jednak to by było do czego sięgać, czyli żeby seria nie składała się z dwóch modeli i tyle (jak Goldring Elan i Elektra).
PUA-7 nie musi ograniczać. Z lekkim koszykiem (7g) wyjdzie nam masa efektywna na poziomie 15g, a w takich warunkach już można sięgać po bardziej podatne rzeczy, z naciskami bardziej pod 1.2-1.3g aniżeli bliżej 2g.
Co bym w Twojej sytuacji wziął jeszcze pod rozwagę?
AT-10/11/12 (powód dałem wyżej)
Excel ES-70 (zamiast Sumiko Oyster)
Pickering V-15 albo Stanton 500
Pickering XV-15 albo Stanton 680
Philips GP-400/401/406 mk3
Elac STS-355 albo późniejszy ESG 793
JVC Z1-S
Technics EPC-207
Pioneer PC-200
Pioneer PC-330
Jakiś Shure, ale nie M97xE tylko bardziej M44 albo M75, tanie i popularne
Empire 200
ADC QLM
Same "biedne" wkładki dostępne zwyczajowo za małe pieniądze.
Jak myślimy o nowej Nagaoce MP-110 czy AT-120 to starczy nam bardziej na 2 wkładki niż więcej.
Zamiast AT-120 proponowałbym jednak AT-7V, o ile uda się dostać. Może Zeroqll ma ją nadal na sprzedaż, nie sprawdzałem.