Hahah to by była wesoła skalapatrykut pisze:To znaczy gościu ma jakąś swoją skalę, i niby G- jest u niego obok NM.

Nie doczytałem w opisie aukcji że "płyty są oceniane wizualnie", czyli że nie odsłuchuje ich, a tak to "se można" oceniać stan

Hahah to by była wesoła skalapatrykut pisze:To znaczy gościu ma jakąś swoją skalę, i niby G- jest u niego obok NM.
Hmm... czyli jednak odsłuchuje, ale na cwaniaka "ubezpiecza się" przed oskarżeniami od kupujących poprzez właśnie taki napis, że ocenia stan tylko poprzez gapienie siępatrykut pisze:Dostałem oczywiście info, że słychać lekkie trzaski, oczywiście nie na całej płycie, nie przeskakuje.
No i brawo, nic tylko się cieszyćpatrykut pisze:Cena jest i tak mocno wynegocjowana, a z tego co widziałem to nie schodzą one po 20-30 zł.
Kupiles ta plytke za 70zl a pokazuje ze nie zostala sprzedanapatrykut pisze:Witam.
Zakupiłem płytkę z tej aukcji: http://allegro.pl/led-zeppelin-ii-the-l ... 34682.html za 70 zł, jedynie okładka jest jak jest, ale sama płytka jest w near mint z minusem. Czy zrobiłem dobry interes? Z tego co widzę jest to pierwsze wydanie brytyjskie, które schodzi dosyć drogo.
Dogadali się poza allegro i sprzedawca zdjął aukcję, tak więc nie było licytacji.Darek pisze:Kupiles ta plytke za 70zl a pokazuje ze nie zostala sprzedanaMoze cos zle zrozunialem.
a tak to rozumiem. Jesli chodzi o ta plytke to w z tym labelem byla w miare dobra cena. Obecnie LZ poszedl do gory jakies 20-30% jak rok temuWojtek pisze: tak więc nie było licytacji
Cena dobra, jesli jest zeczywiscie EX to bracpatrykut pisze:Mam okazję kupić koncertowe 2LP Zeppelinów "The song remains the same" wydania Swan Song SS 2-201 USA za 45 zł. Opłaca się? Stan płyt EX, okładki VG+, książeczka w idealnym stanie.
To żeś się wbił w zagadki jak Filip z konopi... bezmyślnie po prostu.negate pisze:pojadę może trochę offtopic
Są to różne japońskie wydania tej płyty. Nic poza tym.negate pisze:nr katalogowy ten sam, a różne obi (boczne i górne). cena podobna. ocb?
A to ówczesne repressy są takie złe?negate pisze:nie chciałbym się załadować w jakiś repress czy wydanie gorsze jakościowo pod jakimkolwiek względem.
Dla mnie te obi, to zagadka. I uważam, drogi Wojtku, że subiektywne nietrafienie w wątek, nie jest powodem, byś od razu był niegrzeczny.Wojtek pisze:To żeś się wbił w zagadki jak Filip z konopi... bezmyślnie po prostu.negate pisze:pojadę może trochę offtopic
Jak ówczesny to spoko, gorzej jesli to album z 1983 r., ale wydany np. 2012 i ani słowa o tym nie znajdziesz na albumie.Wojtek pisze:A to ówczesne repressy są takie złe?negate pisze:nie chciałbym się załadować w jakiś repress czy wydanie gorsze jakościowo pod jakimkolwiek względem.
Sory negate, ale w moich oczach zasłużyłeś sobie.negate pisze:Dla mnie te obi, to zagadka. I uważam, drogi Wojtku, że subiektywne nietrafienie w wątek, nie jest powodem, byś od razu był niegrzeczny.
To musiałby być pirat, w dodatku japoński, a takowego raczej nie ma (jeśli chodzi o ten album).negate pisze:ale wydany np. 2012 i ani słowa o tym nie znajdziesz na albumie.