Wciąż nie mam wszystkiego na CD / LP. Dawno nie słuchałem TEE swoją drogą.

Tarkus pisze: ↑12 lip 2019, 22:51Dziś było:
Kraftwerk - Trans Europa Express
(Kling Klang 1977, wyd. EMI lata 90.)
Jako, że porządny gramofon mam o wiele krócej niż odtwarzacz CD (zwłaszcza licząc wszystkie po kolei), zatem oczywiste, że olbrzymią większość interesującej mnie muzyki posiadam tylko na srebrnych płytach. Choć stopniowo proporcje się zmieniają!
Sam temat uważam za potrzebny (mniejsza o właściwe dlań miejsce), bo w końcu najważniejsza jest muzyka. Myślałem kiedyś o utworzeniu tematu, który miał nosić tytuł "Nie zawsze musi być winyl". Miał służyć do pisania o płytach wydanych tylko na CD. Osobiście napisałbym tam pewnie to i owo choćby o nowym polskim jazzie, który w olbrzymiej większości wychodzi tylko na srebrnych płytach, a trafiają się tam rzeczy naprawdę interesujące.
Ciekaw jestem, który album lubisz najbardziej. Ciekawe czy nasze gusta się pokryją?
Muszę Cię rozczarować ale nie mam ani jednego albumu Paula i nie wiem nawet czy któryś słyszałem od deski do deski. Z jego muzyką spotkałem się stosunkowo niedawno i przypadkiem - w Netflixowskim Punisherze pojawił się utwór "You Do Something to Me", który bardzo mi się spodobał, więc wklepałem w Spotify i tak już poszło. Lubię Wellera puścić w tło i np. pokrzątać się po domu z mopem
Jeden z wiekszych, jeśli nie największy jego hiciorów.gravediggie pisze: ↑13 lip 2019, 09:47Muszę Cię rozczarować ale nie mam ani jednego albumu Paula i nie wiem nawet czy któryś słyszałem od deski do deski. Z jego muzyką spotkałem się stosunkowo niedawno i przypadkiem - w Netflixowskim Punisherze pojawił się utwór "You Do Something to Me", który bardzo mi się spodobał, więc wklepałem w Spotify i tak już poszło. Lubię Wellera puścić w tło i np. pokrzątać się po domu z mopem.
Niech moderatorzy umieszczą temat w dziale który uznają za stosowny i tam sobie będzie istniał. A jak widać.... jest zainteresowanie.
Z jego muzyką nigdy się nie spotkałem, aż do dzisiaj.gravediggie pisze: ↑13 lip 2019, 09:47Z jego muzyką spotkałem się stosunkowo niedawno i przypadkiem -
No i jak? Trafia w Twój gust?konrads0 pisze: ↑13 lip 2019, 16:28Z jego muzyką nigdy się nie spotkałem, aż do dzisiaj.gravediggie pisze: ↑13 lip 2019, 09:47Z jego muzyką spotkałem się stosunkowo niedawno i przypadkiem -
Szum się zrobił i posłuchałem.
Już znam... .