Iron Maiden - "Virtual XI", Remaster 2017 + pozostałe warianty albumu, które jestem w stanie odsłuchać Uważam, że album jest zaj****ty i jestem jego psychofanem A Wy lubicie Blaze'a?
Iron Maiden - "Virtual XI", Remaster 2017 + pozostałe warianty albumu, które jestem w stanie odsłuchać Uważam, że album jest zaj****ty i jestem jego psychofanem A Wy lubicie Blaze'a?
Pewnie, że lubim-y znaczy ja, bo społeczeństwo to nie wiem. W ogóle lubię Ironów od zawsze i we wszystkich składach i na wokalach. Osobiście to najbardziej lubię płytę z kawałkiem „z Panią de Montresor”, chyba ją tu wstawiałeś, a zapomniałem tytuł.. „googlanie na tablecie nie jest dla ludzi”, a kompa mam w przysłowiowej dupie gdzieś, leży odłogiem; Taka okładka z arlekinem m.in. Doskonałe nagrania i aranże jak zwykle.
podwójne Stones i podwójnie czeszczy na tym samym utworze Stray Cat Blues, zaczynam myśleć że te wydanie tak ma? 1W/1W Decca mały label
Mam na Londonie. Nie czeszczy Decca jeszcze do zdobycia jak na razie, ale damy radę.
zamówiłem kolejne 1W/1W zobaczymy , w ogóle te stare Decca to kompletne przeciwieństwo np Parlophone wyglądają lepiej niż grają
No tak w zasadzie ale tam się zbiera open decca, potem boxed Decca i okładki jednak kultowe; open Decca tylko do Trought Past Darkly. Ja i Dragu z tego powodu zbieram/y też Londony właśnie, bo brzmienie jest fajniejsze, no i różnice w okładkach. Fakt Parlophone są nie do przebicia te stare, nawet zajechane grajo i jarajo!
Jasne! Maideni to genialna kapela, która zrobiła wiele dobrego dla metalu. Co do Montresor, to myślę, że chodzi Ci o "Dance Of Death", choć nie przypominam sobie, żeby było tam wspomniane Montresor. Jest tam za to świetny, mocno metalowy, kawałek "Montsegur". W sumie i w Montresor i w Montsegur są fajne zameczki, jednak historia tego drugiego jest chyba fajniejsza, choć pierwszy zabytek może poszczycić się "polskim wątkiem" w swych dziejach
Tak, tak to ta płyta. Tu raczej chodzi o legendę katarską związaną z tym chateau i póxniejsze odniesienia jak inspiracje do lorzy masońskie, aa wczesniej księda Saunier (odwrócona kropiernica, podtrzymywana przez wizerunek Szatana itd.. byłem kiedyś, widziałem te artefakty sztuki sakralnej w jego kościele, hihi) i Tour Magdala jak ośrodek czarnej legendy w Europie. Bardzo ciekawa historia. co nazw, pisowni itd, to piszę z pamięci więc to tylko kierunek. Musiałbym sięgnąć do źródeł.
Spoko dokładnie ta płyta. Uwielbiam ją.
Mam na Londonie. Nie czeszczy Decca jeszcze do zdobycia jak na razie, ale damy radę.
zamówiłem kolejne 1W/1W zobaczymy , w ogóle te stare Decca to kompletne przeciwieństwo np Parlophone wyglądają lepiej niż grają
No tak w zasadzie ale tam się zbiera open decca, potem boxed Decca i okładki jednak kultowe; open Decca tylko do Trought Past Darkly. Ja i Dragu z tego powodu zbieram/y też Londony właśnie, bo brzmienie jest fajniejsze, no i różnice w okładkach. Fakt Parlophone są nie do przebicia te stare, nawet zajechane grajo i jarajo!
a o co chodzi z tym boxed, w sensie że po anglikańsku boxed to deep groove?
q.. ale ja głupi, już wiem chodzi o to że logo Decca jest w prostokącie w boksie
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
No właśnie, unboxed są najcenniejsze, czerwone zwykle ale są też błękitne, kilka mam. Unboxed nie wydawano po Past Darkly, ta płyta jest ostatnią, która występuje w tej wersji (to ta ośmiokatna w oryginale). Reszta jest już zawsze boxed, a potem jęzorowa żółtaczka i pikczersy.
ano cenne, se kręcę teraz i będzie u mnie najcenniejsza bo praktycznie nie czeszczy jakby to nie była Decca i pierwszy press chyba, ale zróżnicowanie repertuaru mnie drażni concept to kurde nie jest
okładka "misspelling" piszą w netach że "extremely rare missprint", czyli błąd "965" zamiast "1965", tylko matrix mnie zastanawia 8B/9A czemu taki wysoki?
No te wczesne nie sa konceptualne, ale Brian Jones już się pomalu rokręca.
Sprawdzę matx na swojej, ale już jutro i dam Ci znać, ale chyba taki ma być no rameczka jest na obwodzie, jak ma być i nemerek = cudeńko.