Kolekcje sprzętowe forumowiczów
- amrowek
Re: Kolekcje sprzętowe forumowiczów
Nie zostawia nacieków na tworzywie - plexi ten klej?
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Mrówku tylko się upewniam - wiesz że to cd nie odtwarza ?
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- amrowek
@Myszor
pisałem w sprawie grundiga CD , no ale trafiła się pokrywa no coś za coś
ps
Myszor
nie hakowałeś może OLX bo cholera nie chciało działac i jak już się dogadywałem to %#5$%%#%#%#%%#% błąd502 lub 504
no a ze .... no to pokrywa wyszła
pisałem w sprawie grundiga CD , no ale trafiła się pokrywa no coś za coś
ps
Myszor
nie hakowałeś może OLX bo cholera nie chciało działac i jak już się dogadywałem to %#5$%%#%#%#%%#% błąd502 lub 504
no a ze .... no to pokrywa wyszła
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- Myszor
- Gramofon: PD-300
To tera bede ja.
Nowy drapak się objawił.
Serce to samo, czyli doskonały napęd Technicsa SP25 z magnetycznym sprzęgłem. Tego nigdy nie zmienię.
Plinta zupełnie nowa wykonana w technologii "pływającej". Czyli górna część (brązowa) jest odizolowana od dolnej (czarnej) na sprężynach.
Sprężyny można regulować łatwo pokrętłami od spodu by wypoziomować górę. W porównaniu do poprzedniej plinty progres jest OGROMNY.
Pozbyłem się nawet gumy na której stał poprzedni gramofon bo nie ma to sensu. Żadne skakania, tupania i łomoty nie są w stanie zakłócić odsłuchu.
Co ciekawsze pokrywa jest na zawiasach przykręconych do części dolnej i po zamknięciu opiera się tylko na części dolnej nie dotykając plinty górnej. Czyli drgania zbierane przez pokrywę też nie są przenoszone na ramię.
A właśnie - ramię...
Ramię to Acos Lustre GST-801. Regulacja VTA w locie, VTF i AS realizowane magnetycznie, 10 cali czyli nie za dużo i nie za mało.
Gra świetnie. Teraz rozumiem wielbicieli Thorensów ze sprężynowym zawieszeniem. Dźwięk faktycznie jest inny.
Przy okazji podziękowania dla dwóch osób:
Charliez88 - gdyby nie rozległa siatka międzynarodowych kontaktów Karola to nigdy tego ramienia nie udałoby się kupić. Projekt nie doszedłby do skutku. A polowałem na nie przez dokładnie rok i gdyby nie Karol ty by się wymknęło z rąk !!! Mało apopleksji nie dostałem w trakcie dogadywania szczegółów. Plusem tej zagmatwanej sytuacji była cena, sporo niższa niż rynkowa.
Pawelec - zaserwisował pięknie ramię i przywrócił mu dawny blask, wymienił smary i dorobił co trza było dorobić, oczywiście zaprojektował i wykonał całość gramofonu.
i choć czasem jego pedantyzm może doprowadzać do szału to warto czekać !
Jestem bardzo zadowolony.
Nowy drapak się objawił.
Serce to samo, czyli doskonały napęd Technicsa SP25 z magnetycznym sprzęgłem. Tego nigdy nie zmienię.
Plinta zupełnie nowa wykonana w technologii "pływającej". Czyli górna część (brązowa) jest odizolowana od dolnej (czarnej) na sprężynach.
Sprężyny można regulować łatwo pokrętłami od spodu by wypoziomować górę. W porównaniu do poprzedniej plinty progres jest OGROMNY.
Pozbyłem się nawet gumy na której stał poprzedni gramofon bo nie ma to sensu. Żadne skakania, tupania i łomoty nie są w stanie zakłócić odsłuchu.
Co ciekawsze pokrywa jest na zawiasach przykręconych do części dolnej i po zamknięciu opiera się tylko na części dolnej nie dotykając plinty górnej. Czyli drgania zbierane przez pokrywę też nie są przenoszone na ramię.
A właśnie - ramię...
Ramię to Acos Lustre GST-801. Regulacja VTA w locie, VTF i AS realizowane magnetycznie, 10 cali czyli nie za dużo i nie za mało.
Gra świetnie. Teraz rozumiem wielbicieli Thorensów ze sprężynowym zawieszeniem. Dźwięk faktycznie jest inny.
Przy okazji podziękowania dla dwóch osób:
Charliez88 - gdyby nie rozległa siatka międzynarodowych kontaktów Karola to nigdy tego ramienia nie udałoby się kupić. Projekt nie doszedłby do skutku. A polowałem na nie przez dokładnie rok i gdyby nie Karol ty by się wymknęło z rąk !!! Mało apopleksji nie dostałem w trakcie dogadywania szczegółów. Plusem tej zagmatwanej sytuacji była cena, sporo niższa niż rynkowa.
Pawelec - zaserwisował pięknie ramię i przywrócił mu dawny blask, wymienił smary i dorobił co trza było dorobić, oczywiście zaprojektował i wykonał całość gramofonu.

Jestem bardzo zadowolony.
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
No piękny oczywiście. Czad! Gratulacje
Też się cieszę, bo oczywiście coś tam już słyszałem od Pawła wcześniej, że się rodzi kawałek sprzęcicha i kibicowałem skrycie.
No ale płyty byś se kupił jakieś sensowne, bo te rzęchy co tam upychasz we wątku "tera słuszaju", to przecież na tym nie pójdą
Szkoda gramofonu! 

No ale płyty byś se kupił jakieś sensowne, bo te rzęchy co tam upychasz we wątku "tera słuszaju", to przecież na tym nie pójdą

- rafikdm
- Gramofon: Sony ps x65c
Śliczny klocek 

Sony PS-X65
AT- OC9MLII
AT 630
MaCaBRiaa
Proton D1200
Yamaha CX2
Dac (mod by Martynka)
Theta Carmen II
Sonus Faber Grand Piano Home
Yamaha CR 820
Arcam Alpha 5 Plus (mod by Martynka)
Toshiba SS 810
AT- OC9MLII
AT 630
MaCaBRiaa
Proton D1200
Yamaha CX2
Dac (mod by Martynka)
Theta Carmen II
Sonus Faber Grand Piano Home
Yamaha CR 820
Arcam Alpha 5 Plus (mod by Martynka)
Toshiba SS 810
- stos79
- Gramofon: Luxman PD 444
- kriss
- Gramofon: Sony PS-X50
Kurczę podwójna plinta....
Po raz kolejny się przekonałem jak mało jeszcze wiem o gramofonach
Superancki jest, pięknie się prezentuje to ramię.
Brawa dla Charliego i Pawelca bo wszystko pięknie lśni
Btw: mój zawsze dla mnie piękny Sony z lekka zaczyna łapać kompleksy przy tych Waszych cacuszkach

Superancki jest, pięknie się prezentuje to ramię.
Brawa dla Charliego i Pawelca bo wszystko pięknie lśni

Btw: mój zawsze dla mnie piękny Sony z lekka zaczyna łapać kompleksy przy tych Waszych cacuszkach

- trafalgar
- Gramofon: Kenwood KP 990
- MMarek
- Gramofon: DP-59L / PS-X50
- SimonTemplar
- Merrick
- Gramofon: Thorens TD-160 Super
- Kontakt:
Fajny gramofon
Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40
https://www.discogs.com/user/Merrick-Pl/collection
https://www.discogs.com/user/Merrick-Pl/collection
-
- olsza84
- Gramofon: Dual Fever
Gratulacje! Ekstra projekt
PS. Sprężynowe zawieszenie doceniają też fani Duali

PS. Sprężynowe zawieszenie doceniają też fani Duali

NAD 160a / NUDAmini / Philips CD-350 / Braun LS 120
Dual 601, 604, 704, 3x721, 1019, 1209, 1218, 1219, 1229, 1249, Perpetuum Ebner 2020L, Perpetuum Ebner PE 34
FB:Dual Fever
IG:Dual Fever
Dual 601, 604, 704, 3x721, 1019, 1209, 1218, 1219, 1229, 1249, Perpetuum Ebner 2020L, Perpetuum Ebner PE 34
FB:Dual Fever
IG:Dual Fever
- metallsnow
- Gramofon: Wega 301P
Brawo 

Wega Modul 301P+ADCQLM/AT13EaV/OM10, Sony TA-F570ES, Akai CD-62, JVC TD-X502, Pioneer N-30AE, Onkyo T-4270, Heco TE 1200
Marantz PM-45, Sony MDS-JE520, Summit Exclusive RF550 i pecet
Marantz PM-45, Sony MDS-JE520, Summit Exclusive RF550 i pecet