Kusma sprzedaje płyty

Awatar użytkownika
JacK
Gramofon: Kuzma Stabi S

Re: Kusma sprzedaje płyty

Post autor: JacK »

Zdarzają się też dziurki w rogu okładki opisane przez sprzedawców jako "cut corner".
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Kusma sprzedaje płyty

Post autor: Wojtek »

JacK pisze:Zdarzają się też dziurki w rogu okładki opisane przez sprzedawców jako "cut corner".
Zgadza się, bo to wszystko tak naprawdę to samo oznacza, aczkolwiek dla precyzji nazywa się to "hole punch".

Mam nadzieję, że teraz wątpliwości zostały rozwiane :)

Mnie osobiście najbardziej rozwala jak niektórzy sprzedawcy takie płyty z obciętym rogiem mylą z wydaniami promo :D
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
nasiaka

Kusma sprzedaje płyty

Post autor: nasiaka »

Może zadam banalne pytanie :roll: Ale po co takie zabiegi ? Nacinanie, dziurawienie etc.
Awatar użytkownika
kaZ

Post autor: kaZ »

nasiaka pisze:Może zadam banalne pytanie :roll: Ale po co takie zabiegi ? Nacinanie, dziurawienie etc.

Robiono takie barbarzyńskie zabiegi przed przeceną płyty w sklepie/komisie.
Często w USA taka płyta kosztowała po takim zabiegu duuuuużo taniej,ale ... u nas już niekoniecznie.
"Bardzo lubię piosenki,
i różne inne dźwięki
szczególnie jak mnie co wzruszy
rzuca mnie się na uszy "
Awatar użytkownika
Kusma

Post autor: Kusma »

Wszystkich ktorzy jeszcze mają jakieś pytania odnośnie nacięc odwołuje do innego tematu!

http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=28&t=171
Nie bulwersuj się tak forumowiczu... to tylko moja subiektywna opinia :D
Awatar użytkownika
Kusma

Podbijam temat kolejną porcją płyt:

Maciej Zembaty - Ostatnia posługa, czyli greatest hits - Pronit PLP 0092 - płyta EX okładka VG - sprzedane

Edward Stachura, Jacek Różański - Życie to nie teatr - Muza SX 2633 - płyta EX okładka EX - sprzedane

Zainteresowani prosze pisac PW - podam wiecej szczegolow(numer matryc itd).
Ostatnio zmieniony 14 lip 2012, 16:52 przez Kusma, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
radek229

Kusma sprzedaje płyty

Post autor: radek229 »

To ja się pochwalę, zakupiłem u kolegi płytkę w stanie VG i nie mam żadnych zastrzeżeń powiedział bym nawet że skala jest zaniżona bo co najwyżej ma jakieś papierówki.
Awatar użytkownika
Kusma

Podbijam temat płytami, które jeszcze mi zostały:

:arrow: Lech Janerka - Piosenki - Muza Sx 2822 - plyta a G/b G+ koperta EX - 10 zł

:arrow: Krzysztof Daukszewicz - Bieda - Muza Sx 2903 - plyta a EX/b VG+ koperta VG - 10 zł

:arrow: Edyta Geppert - Och, Życie Kocham Cię nad Życie - Arston ALP-006 - plyta VG koperta G - 10 zł

:arrow: Ziemek Kosmowski - Ziemek - Muza Sx 2622 - plyta VG koperta VG - 10 zł

:arrow: Paul Mccartney - Снова В СССР - The Russian Album - Melodija A60 00415 006 - plyta VG koperta G+ - 7 zł

:arrow: Peter Gabriel – Питер Гейбриэл - "So" - in Europe - Melodija A60 00427 007 - plyta EX koperta VG- - 10 zł

:arrow: Bon Jovi - New Jersey - Melodija A60 00551 008 - plyta od VG do G- koperta VG - wada fabryczna: "ciche nagranie" - 7 zł

:arrow: Elżbieta Wojnowska - Live "songi Brechta" - Muza SX 2604/5 - płyty 1:EX+ 2: a VG/b EX - koperta VG+ - 15 zł

:arrow: KSU - Pod prąd - Pronit PLP 0096 - plyta VG+ koperta VG+ - 21 zł

:arrow: Frank Tovey - Snakes & Ladders - Sire US 1-25483 - płyta VG koperta NM(płyta była trzymana oddzielnie dlatego taki stan) - okładka ma nacięcie "przecenowe" - 23 zł

:arrow: Stanisław Sojka - Radioaktywny - Muza SX 2661 - płyta G okładka VG- - symboliczne 5 zł - przy większym zakupie dorzucam gratis

:arrow: 2 sztuki - Mirosław Czyżykiewicz - Mirosław Czyżykiewicz - Muza SX 2681 - płyty VG+ okładki: VG+, G+ - odpowiednio: 16 zł, 14 zł

:arrow: Talk Talk - History Revisited - mjm 113 - http://www.kppg.waw.pl/plyta.php?plyta=2161 - plyta a VG/b G- koperta VG+ - 30 zł

Zainteresowani prosze pisac PW - podam wiecej szczegolow(numer matryc itd).
ODPOWIEDZ