Kusma sprzedaje płyty
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Re: Kusma sprzedaje płyty
Zdarzają się też dziurki w rogu okładki opisane przez sprzedawców jako "cut corner".
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Kusma sprzedaje płyty
Zgadza się, bo to wszystko tak naprawdę to samo oznacza, aczkolwiek dla precyzji nazywa się to "hole punch".JacK pisze:Zdarzają się też dziurki w rogu okładki opisane przez sprzedawców jako "cut corner".
Mam nadzieję, że teraz wątpliwości zostały rozwiane

Mnie osobiście najbardziej rozwala jak niektórzy sprzedawcy takie płyty z obciętym rogiem mylą z wydaniami promo

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- nasiaka
Kusma sprzedaje płyty
Może zadam banalne pytanie
Ale po co takie zabiegi ? Nacinanie, dziurawienie etc.

- kaZ
nasiaka pisze:Może zadam banalne pytanieAle po co takie zabiegi ? Nacinanie, dziurawienie etc.
Robiono takie barbarzyńskie zabiegi przed przeceną płyty w sklepie/komisie.
Często w USA taka płyta kosztowała po takim zabiegu duuuuużo taniej,ale ... u nas już niekoniecznie.
"Bardzo lubię piosenki,
i różne inne dźwięki
szczególnie jak mnie co wzruszy
rzuca mnie się na uszy "
i różne inne dźwięki
szczególnie jak mnie co wzruszy
rzuca mnie się na uszy "
- Kusma
Wszystkich ktorzy jeszcze mają jakieś pytania odnośnie nacięc odwołuje do innego tematu!
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=28&t=171
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=28&t=171
Nie bulwersuj się tak forumowiczu... to tylko moja subiektywna opinia :D
- Kusma
Podbijam temat kolejną porcją płyt:
Maciej Zembaty - Ostatnia posługa, czyli greatest hits - Pronit PLP 0092 - płyta EX okładka VG - sprzedane
Edward Stachura, Jacek Różański - Życie to nie teatr - Muza SX 2633 - płyta EX okładka EX - sprzedane
Zainteresowani prosze pisac PW - podam wiecej szczegolow(numer matryc itd).
Maciej Zembaty - Ostatnia posługa, czyli greatest hits - Pronit PLP 0092 - płyta EX okładka VG - sprzedane
Edward Stachura, Jacek Różański - Życie to nie teatr - Muza SX 2633 - płyta EX okładka EX - sprzedane
Ostatnio zmieniony 14 lip 2012, 16:52 przez Kusma, łącznie zmieniany 1 raz.
- radek229
Kusma sprzedaje płyty
To ja się pochwalę, zakupiłem u kolegi płytkę w stanie VG i nie mam żadnych zastrzeżeń powiedział bym nawet że skala jest zaniżona bo co najwyżej ma jakieś papierówki.
- Kusma
Podbijam temat płytami, które jeszcze mi zostały:
Lech Janerka - Piosenki - Muza Sx 2822 - plyta a G/b G+ koperta EX - 10 zł
Krzysztof Daukszewicz - Bieda - Muza Sx 2903 - plyta a EX/b VG+ koperta VG - 10 zł
Edyta Geppert - Och, Życie Kocham Cię nad Życie - Arston ALP-006 - plyta VG koperta G - 10 zł
Ziemek Kosmowski - Ziemek - Muza Sx 2622 - plyta VG koperta VG - 10 zł
Paul Mccartney - Снова В СССР - The Russian Album - Melodija A60 00415 006 - plyta VG koperta G+ - 7 zł
Peter Gabriel – Питер Гейбриэл - "So" - in Europe - Melodija A60 00427 007 - plyta EX koperta VG- - 10 zł
Bon Jovi - New Jersey - Melodija A60 00551 008 - plyta od VG do G- koperta VG - wada fabryczna: "ciche nagranie" - 7 zł
Elżbieta Wojnowska - Live "songi Brechta" - Muza SX 2604/5 - płyty 1:EX+ 2: a VG/b EX - koperta VG+ - 15 zł
KSU - Pod prąd - Pronit PLP 0096 - plyta VG+ koperta VG+ - 21 zł
Frank Tovey - Snakes & Ladders - Sire US 1-25483 - płyta VG koperta NM(płyta była trzymana oddzielnie dlatego taki stan) - okładka ma nacięcie "przecenowe" - 23 zł
Stanisław Sojka - Radioaktywny - Muza SX 2661 - płyta G okładka VG- - symboliczne 5 zł - przy większym zakupie dorzucam gratis
2 sztuki - Mirosław Czyżykiewicz - Mirosław Czyżykiewicz - Muza SX 2681 - płyty VG+ okładki: VG+, G+ - odpowiednio: 16 zł, 14 zł
Talk Talk - History Revisited - mjm 113 - http://www.kppg.waw.pl/plyta.php?plyta=2161 - plyta a VG/b G- koperta VG+ - 30 zł