Witam Serdecznie, na początek to mój pierwszy post na tym forum

Na dniach kupiłem na popularnym portalu aukcyjnym gramofon jak w tytule, "po konserwacji" , po kalibracji tak więc zostało mi jakieś 12 dni na zwrot w ramach zawarcia umowy na odległość.
Z czym mam problem może zacznę z czym nie mam tj. Automatyka pracuje świetnie i jest skalibrowana porządnie tak jak wkładka. Problem leży w tym, że gramofon nie trzyma obrotów na stroboskopie widać odchyłki w jedną lub drugą stronę nieznaczne ale jednak

Dla przykładu utwór ma 4:35 i zostaje mi na przykład 2-3 sek lub czasem 0 wliczając pauzę na płycie, czasu którego mieć nie powinienem tj. kręci za szybko. Czasami zadane obroty nawet nie drgną ale zdarza się to rzadko, najczęściej jednak jest ta jak opisałem, elektronika niegrzebana wszystko w oryginale, motor nie był nigdy kalibrowany po latach ponieważ jedyny jego sposób rozłączenia to lutowanie a punkty są fabryczne, a potencjometry montażowe zapyziałe. Dodam jeszcze, że talerz nie jest idealnie prosty ma ok 1 mm nierówności góra - dół, po załączeniu automatyki obroty potrafią się zmienić po położeniu igły. Chciałbym to wyprostować o ile będzie to możliwe i tu zwracam się z prośbą do was, jest to mój pierwszy gramofon, dźwięk nie faluje igła nie skacze tak więc mam nadzieję, że nie będzie aż tak źle )
W linku instrukcja serwisowa:
https://elektrotanya.com/akai_ap-207_ap ... nload.html