Ja tam wolę pozbierać kuleczki i mieć cały gramofon
Dokładnie o to chodzi
Większość z tych którzy mieli do czynienia z większą ilością transportów przeżyło jakiś problem kurierski i to jest nieporównywalnie większy ból. Tym bardziej, że to jest sprzęt często unikalny
Zresztą to tylko przykładowy filmik którego znalezienie zabrało mi minutę. Pewnie są lepsze, które warto polecić Rafałowi
Regu ty akurat pakujesz z przesadną dbałością, chciałbym aby każdy tak pakował
Tego uszczelniacza drobnego mam ze 3 worki, jak się wsypie do paczki to ładnie usztywnia, styropian budowlany ew. na boki w rogach pudła, bo to element który jest najbardziej narażony na zgniecenia i odpowiedzialny za sztywność całości, ale idzie kupić specjalne bloczki do tego celu i sobie wyprofilować na wymiar obudowy. Styropian budowlany na całość jest zbyt sztywny. Nie należy także oszczędzać na folii scratch , najlepiej kilka wartsw, w przypadku rozerwania pudła będzie trzymać całość, no i oczywiście dobre pudło ze sztywnej grubej tektury ale to podstawa
Swoją drogą tydzień temu wysyłałem Kenwooda 7600 który na froncie jest dość mocno narażony na uszkodzenie to wycinałem z takiego bloczka formę na te wszystkie przełączniki i pokrętła i fragment pleksi, ale mimo dobrego zapakowania i tak kurier (przyp. DPD) był 2x upominany, chyba im się w pracy nie podoba
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo