Regu ty akurat pakujesz z przesadną dbałością, chciałbym aby każdy tak pakował
Tego uszczelniacza drobnego mam ze 3 worki, jak się wsypie do paczki to ładnie usztywnia, styropian budowlany ew. na boki w rogach pudła, bo to element który jest najbardziej narażony na zgniecenia i odpowiedzialny za sztywność całości, ale idzie kupić specjalne bloczki do tego celu i sobie wyprofilować na wymiar obudowy. Styropian budowlany na całość jest zbyt sztywny. Nie należy także oszczędzać na folii scratch , najlepiej kilka wartsw, w przypadku rozerwania pudła będzie trzymać całość, no i oczywiście dobre pudło ze sztywnej grubej tektury ale to podstawa
Swoją drogą tydzień temu wysyłałem Kenwooda 7600 który na froncie jest dość mocno narażony na uszkodzenie to wycinałem z takiego bloczka formę na te wszystkie przełączniki i pokrętła i fragment pleksi, ale mimo dobrego zapakowania i tak kurier (przyp. DPD) był 2x upominany, chyba im się w pracy nie podoba
DDX-1000 > RMG-309i/SME3012 > SPU/MPU > Lundahl > AN Kondo/ANK > 300B > Audio Nirvana
CM4 Diretta Host > Holo Red Diretta Target (DDC Mode) > Holo Cyan 2 > AN Kondo > 300B > Audio Nirvana