Misse|pp|S-Activ lampowy przdwzmacniacz gramofonowy Aktywnej korekcji RIAA
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Re: Misse|pp|S-Activ lampowy przdwzmacniacz gramofonowy Aktywnej korekcji RIAA
A wracając do meritum, to uprzejmie donoszę.. no dowożę w zasadzie, że bohater wątku:
Misse|pp|S-Activ (Shure M65)
Odpowiadając na zaproszenie moje i Draganta -:
Właśnie się wybiera na test pod Yagina MS30L/EL-34*/ po modzie na Mundorfy.
Oraz test prototypu selektora PiD DDES (Dragu Darq Extrem Selector) i pójdą na nim Misse SE PCL82 (ok.5W) i wspomniany YarzynMS30 pod jedną parą kolumn.
Uwagi i fotki w nowych odsłonach ww celebrytów po weekendzie.
*popraw mnie MMarku, bo nie pamiętam jaki brand EL-34 lampy masz teraz w smoku, bo zapomniałem?
Misse|pp|S-Activ (Shure M65)
Odpowiadając na zaproszenie moje i Draganta -:
Właśnie się wybiera na test pod Yagina MS30L/EL-34*/ po modzie na Mundorfy.
Oraz test prototypu selektora PiD DDES (Dragu Darq Extrem Selector) i pójdą na nim Misse SE PCL82 (ok.5W) i wspomniany YarzynMS30 pod jedną parą kolumn.
Uwagi i fotki w nowych odsłonach ww celebrytów po weekendzie.
*popraw mnie MMarku, bo nie pamiętam jaki brand EL-34 lampy masz teraz w smoku, bo zapomniałem?
- MMarek
- Gramofon: DP-59L / PS-X50
EL34B Tung-Sol
Wot takije:
http://www.tungsol.com/html/el34b-tung-sol-image.html
tylko z bordowym plastikiem...
Wot takije:
http://www.tungsol.com/html/el34b-tung-sol-image.html
tylko z bordowym plastikiem...

-
A ten selektor posiada jakieś zastępcze obciążenie, żeby Markowi wzmaka nie spalić, jak przełączycie kolumny do Yakina? (Nie wiem po co w zasadzie).
- MMarek
Ja jestem pewien, że chłopaki wiedzą
, że lampowego bez obciążenia nie można odpalać...
Ale uwaga cenna - dziękuję

Ale uwaga cenna - dziękuję
- darkman
- Kontakt:
Tak, to właśnie ukryliśmy w słowie/nazwa - Extrem.
Obciążenie mamy, po pizzy 4 stacjoni jestem akurat, a na trafo się postawi flaszkę albo i dwie. BTW jest i drugi Yarzyn w razie czego. Ten Marka jest na spalenie w sumie bo to zwykły Chinol na Mundorfah za połowę jego ceny fabrycznej
Zresztą nie nasz, ryzyko właściciela.
Ten trzeci to też lampa ale od Misse, a Marek ma tyle tych wzmaków, że nawet nie zauważy jak jeden się spali, a zresztą On lubi naprawiać
Obciążenie mamy, po pizzy 4 stacjoni jestem akurat, a na trafo się postawi flaszkę albo i dwie. BTW jest i drugi Yarzyn w razie czego. Ten Marka jest na spalenie w sumie bo to zwykły Chinol na Mundorfah za połowę jego ceny fabrycznej

Ten trzeci to też lampa ale od Misse, a Marek ma tyle tych wzmaków, że nawet nie zauważy jak jeden się spali, a zresztą On lubi naprawiać

- Petro
- Gramofon: PS-X75, SL-1600
- Kontakt:
jestem przekonany, że do tej pory MMarek miał wspaniały dzień

PS-X75, SL-1600mk2//AT33E LC-OFC//AT440Mla-VMN50SH//Accu E-406V//Quadral Vulkan
- MMarek
- Dragant
- Gramofon: Sony PS-X70
Ale Yaqin to wzmacniacz typu PP, a nie SE. Z tego co wiem to PP może pracować bez obciążenia w przeciwieństwie do SE. Natomiast PP nie wolno zewrzeć zacisków, a w SE można. Ale nie zjadłem wszystkich rozumów - prosiłbym o potwierdzenie.
Sony PS-X70, Nagaoka MP-110+JNP-200/Denon DL301 MKI, Nuda Mini, Rotel RA971, Canton Karat 300, Rotel RCD-930AX
- darkman
- Kontakt:
Ale czego nie wiesz Kuba? Ja wiem i chętnie odpowiem, tyko proszę postaw pytanie

Selektor nie jest tematem tego wątku lecz pewnie jakiegoś innego, który założymy o ile będziemy chcieli dyskutować temat tego urządzenia.
-
- Gramofon: Micro Seiki DDX
- darkman
- Kontakt:
Się działo
Czarny diament wśród srebrnych sępów: Mały, chudy ale byk
Małe jest piękne i mobilne jak już wyżej donosiłem. Znaczy wraz z Łukaszem w jego gościnnym shag, próbowaliśmy gościa dojechać, ale to twardy zawodnik i się nie dał.
Na początek Łukasz wywalił trochę niepotrzebnych części z Yarzyny MS30L.
naszym zdaniem są niepotrzebne i w sposób zbyteczny podnoszą wagę sprzętu. Zatem odchudziliśmy (Chudy@ - pozdrawiamy) gościa by dopasować jego wagę do zgrabnego celebryty Misse|pp|S-Activ (Shure M65). (to ten czarny robaczek w środku, gosudar i bohater niniejszego wątku znowu w akcji)
Usunięte taile:
Dwie foty mi się wstawiły, ale .. anonsowałem, że w razie spalenia jest i drugi Jarzyn z Bażin
c d nastąpi..,
choć od razu powiem tak, lampa z lampą musi grać. Po prostu się broni i nie ma bata.

Czarny diament wśród srebrnych sępów: Mały, chudy ale byk

Na początek Łukasz wywalił trochę niepotrzebnych części z Yarzyny MS30L.
naszym zdaniem są niepotrzebne i w sposób zbyteczny podnoszą wagę sprzętu. Zatem odchudziliśmy (Chudy@ - pozdrawiamy) gościa by dopasować jego wagę do zgrabnego celebryty Misse|pp|S-Activ (Shure M65). (to ten czarny robaczek w środku, gosudar i bohater niniejszego wątku znowu w akcji)
Usunięte taile:
Dwie foty mi się wstawiły, ale .. anonsowałem, że w razie spalenia jest i drugi Jarzyn z Bażin

c d nastąpi..,
choć od razu powiem tak, lampa z lampą musi grać. Po prostu się broni i nie ma bata.
- darkman
- Kontakt:
Aaa tak, Yagin`a MS30L ustawiliśmy w tryb UL - trioda na lampach Tungsole EL-34
zarządzenie Komitetu Politycznego testu w składzie Darkman/Dragant oraz Dragant/Darkman - mieliśmy kworum z aklamacją bez łachy.
(MMarku ustawialiśmy też Nudę pod Jarzynę i naszym zdaniem tryb triody jest bardziejszy w sensie klarowności brzmienia, choć to kwestia upodobań i ocena subiektywnej natury).
Mundorfizacja Y (wymiana oryginalnych kondensatorów na Mundorfy) wydaje się mieć sens, jednak dość wysilony budżetowo. Tu stawiamy znak zapytania?
W mojej opinii, znając bardzo dobrze ten wzmacniacz, wygrzewanie trafo zasilającego jest zdecydowanie mniejsze niż oryginału. To dla mnie pozytywna cecha użytkowa. Zwłaszcza latem
Zdaniem Łukasza, moja teza nie znajduje uzasadnienia natury elektrycznej. Tu nie osiągnęliśmy consensusu, ale też czas odsłuchowy musielibyśmy wydłużyć do jakichś 4 godzin. A ile razy można słuchać Sticky Fingers Stones z Zip`em w ciągu jednej sesji?
cdn..

(MMarku ustawialiśmy też Nudę pod Jarzynę i naszym zdaniem tryb triody jest bardziejszy w sensie klarowności brzmienia, choć to kwestia upodobań i ocena subiektywnej natury).
Mundorfizacja Y (wymiana oryginalnych kondensatorów na Mundorfy) wydaje się mieć sens, jednak dość wysilony budżetowo. Tu stawiamy znak zapytania?
W mojej opinii, znając bardzo dobrze ten wzmacniacz, wygrzewanie trafo zasilającego jest zdecydowanie mniejsze niż oryginału. To dla mnie pozytywna cecha użytkowa. Zwłaszcza latem

Zdaniem Łukasza, moja teza nie znajduje uzasadnienia natury elektrycznej. Tu nie osiągnęliśmy consensusu, ale też czas odsłuchowy musielibyśmy wydłużyć do jakichś 4 godzin. A ile razy można słuchać Sticky Fingers Stones z Zip`em w ciągu jednej sesji?
cdn..
- darkman
- Kontakt:
Zasadniczo główne słuchanie robiliśmy na uwaga trudne słowo będzie, pięknym Sony PSX 60 z wkładką Nagaoka MP110. Tylko na chwilę shellowaliśm na Shure M44e(Tonnadel) z innego, niezwiązanego z testowaniem powodu. Różnica w obu wkładkach jest rzecz jasna zdecydowana. I słychać to od razu w bezpośrednim porównaniu (ale to inna bajka, 8:5 dla Nagaoki).
Zastosowaliśmy kilka LP z którymi Missiak radzi sobie doskonale i to już wiedziliśmy z innych naszych słuchaniątek, zatem poszliśmy na łatwiznę: Stones SF`zip org., Corea/Burton Cristal, Oregon x2.
Tu żadnych nowinek i zaskoczeń. Misse|pp|S-Activ (Shure M65) w mariażu z Y doskonale się wpasowuje w wymagania toru i trzyma klasę.
Ot nic zaskakującego ponad to co opisywałem już wcześniej. Tu dodatkowo mamy kolejny dowód na doskonałe strojenie tegoż klocka i uniwersalność dopasowania, co za tym idzie 'doboru parametrów końcowych' bez ingerencji użytkownika, choć i lampy można tu wymieniać stosując różnych producentów coś na podobieństwo zabawy z podmiankami igieł we wkładkach.
W ów sposób możemy wpływać na sam kształt sumy brzmienia, którą daje tor.
(tym razem graliśmy na oryginałach -> model patrz wyżej str #1: 12AX7/6N2 - 2 sztuki, sterująca:1x 6H2/EAA91).
W mojej opinii sprzęt sprawdza się znakomicie w różnych konfiguracjach (wiem to już z pewnego i niemałego doświadczenia z nim), jest cholernie ergonomiczny i mobilny. Walor odsłuchowy potrafi zawstydzić uznane na rynku konstrukcje dając jednocześnie frajdę ze słuchania.
Yyyy, no i sam piękniś in action:
Zastosowaliśmy kilka LP z którymi Missiak radzi sobie doskonale i to już wiedziliśmy z innych naszych słuchaniątek, zatem poszliśmy na łatwiznę: Stones SF`zip org., Corea/Burton Cristal, Oregon x2.
Tu żadnych nowinek i zaskoczeń. Misse|pp|S-Activ (Shure M65) w mariażu z Y doskonale się wpasowuje w wymagania toru i trzyma klasę.
Ot nic zaskakującego ponad to co opisywałem już wcześniej. Tu dodatkowo mamy kolejny dowód na doskonałe strojenie tegoż klocka i uniwersalność dopasowania, co za tym idzie 'doboru parametrów końcowych' bez ingerencji użytkownika, choć i lampy można tu wymieniać stosując różnych producentów coś na podobieństwo zabawy z podmiankami igieł we wkładkach.
W ów sposób możemy wpływać na sam kształt sumy brzmienia, którą daje tor.
(tym razem graliśmy na oryginałach -> model patrz wyżej str #1: 12AX7/6N2 - 2 sztuki, sterująca:1x 6H2/EAA91).
W mojej opinii sprzęt sprawdza się znakomicie w różnych konfiguracjach (wiem to już z pewnego i niemałego doświadczenia z nim), jest cholernie ergonomiczny i mobilny. Walor odsłuchowy potrafi zawstydzić uznane na rynku konstrukcje dając jednocześnie frajdę ze słuchania.
Yyyy, no i sam piękniś in action:
-
- Gramofon: Micro Seiki DDX
pozytywne opinie dodają skrzydeł
i to nie ostatnie słowo jeśli chodzi o pre choć jeszcze trzeba poczekać

i to nie ostatnie słowo jeśli chodzi o pre choć jeszcze trzeba poczekać