Promocje
-
-
- Gramofon: Technics SL-1700mk2
Re: Promocje
Empik 40% do jutra http://www.empik.com/ump-promocja-40 . Dorzucam excela z listą płyt oraz procentem obniżki
- Myszor
- Gramofon: PD-300
- Regsoft
- eu4yaon
- Gramofon: Pioneer
Przeciez swietnie grajace wydanie z epoki idzie taniej znalezdzRegsoft pisze: ↑23 wrz 2017, 18:47http://www.empik.com/brothers-and-siste ... 0,muzyka-p![]()
Szkoda, że niektóre płytki już wyszły ...

Pioneer PL 50L II + Hana EH + Husariaa v2 + Atoll IN 100SE + JBL TLX8
- Regsoft
Albo drożej jeszcze lepsze nowe MFSL

Jak ktoś ma ochotę szukać i szperać a nawet ściągać z zagranicy to nikt mu nie broni, ale jak ktoś miałby ochotę na odfoliowanie nowiutkiego winyla to cena jest całkiem znośna

- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Słowem wolny wybór.
Lepszość mfsl nad epoką nie została do tej pory udowodniona, a nawet nie była do tej pory postulowana. To kwestia dość osobnicza by nie powiedzieć jednostkowa. Zbyt wiele jest warunków testowych do ustalenia czyli tzw "zależy ze względu na co"? I tu również wynik nie jest i nie może być przesądzony.
Swoją drogą sama kwestia jest tyleż ciekawa co bezsensowna w mojej opinii.
Sam mfsl mamy zdefiniowany zasadniczo, ot choćby w wątku załozonym przez Crackera i na stronach wydawnictwa. Definicji i określenia detali wymagała by epoka. Jednak biorąc pod uwagę dość separacyjną definicję realizacji mfsl należałoby przyjąć, że Epoka to 1Press i tylko domestic,
(czyli kraj tworzenia artysty lub kraj wydawniczy - dla APProject to w tym wypadku USA-to akurat trochę słabo i wyjątek, bo tłoczenia niemieckie są lepsze niż 1-ki USA, dla Stonesów UK, a dla Beatlesów UK i USA, Miles wyłącznie USA poza kikoma tytułami jak np "winda-Michelot). No generalnie sprawa nie jest prosta. W mojej opinii całkowicie wyklucza to jednoznaczność opinii "lepszy i gorszy".
BTW, dość fajny temat na polemikę. Można zarzucić osobny temat jak mi się zdaje i warto.
Na rozgrzewkę i podniesienie ciśnień dorzucę zajawkę "Miles w istocie nie zagrał KoB tak jak to słychać na MoFi KoB. Fakt, że epoka KoB została zrealizowana beznadziejnie. (ale)Tu i tak mamy swego rodzaju sytuację padową.
Dodam jeszcze, że określenie współczynnika sztuczności MFSL o ile istnieje jest co najmniej tak trudne jak określenie na ile taka realizacja jest wtórna.
Co do Epoki sprawa jest prostsza i jasna. To oryginał.
Lepszość mfsl nad epoką nie została do tej pory udowodniona, a nawet nie była do tej pory postulowana. To kwestia dość osobnicza by nie powiedzieć jednostkowa. Zbyt wiele jest warunków testowych do ustalenia czyli tzw "zależy ze względu na co"? I tu również wynik nie jest i nie może być przesądzony.
Swoją drogą sama kwestia jest tyleż ciekawa co bezsensowna w mojej opinii.
Sam mfsl mamy zdefiniowany zasadniczo, ot choćby w wątku załozonym przez Crackera i na stronach wydawnictwa. Definicji i określenia detali wymagała by epoka. Jednak biorąc pod uwagę dość separacyjną definicję realizacji mfsl należałoby przyjąć, że Epoka to 1Press i tylko domestic,
(czyli kraj tworzenia artysty lub kraj wydawniczy - dla APProject to w tym wypadku USA-to akurat trochę słabo i wyjątek, bo tłoczenia niemieckie są lepsze niż 1-ki USA, dla Stonesów UK, a dla Beatlesów UK i USA, Miles wyłącznie USA poza kikoma tytułami jak np "winda-Michelot). No generalnie sprawa nie jest prosta. W mojej opinii całkowicie wyklucza to jednoznaczność opinii "lepszy i gorszy".
BTW, dość fajny temat na polemikę. Można zarzucić osobny temat jak mi się zdaje i warto.
Na rozgrzewkę i podniesienie ciśnień dorzucę zajawkę "Miles w istocie nie zagrał KoB tak jak to słychać na MoFi KoB. Fakt, że epoka KoB została zrealizowana beznadziejnie. (ale)Tu i tak mamy swego rodzaju sytuację padową.
Dodam jeszcze, że określenie współczynnika sztuczności MFSL o ile istnieje jest co najmniej tak trudne jak określenie na ile taka realizacja jest wtórna.
Co do Epoki sprawa jest prostsza i jasna. To oryginał.
- eu4yaon
- Gramofon: Pioneer
Nie trzeba szperac, szukac lub sciagac z zagramanicy

Pioneer PL 50L II + Hana EH + Husariaa v2 + Atoll IN 100SE + JBL TLX8
- Ramirez
- Gramofon: Sony PS-4300
Teraz jest dostępna - sprawdź!Regsoft pisze: ↑23 wrz 2017, 18:47http://www.empik.com/brothers-and-siste ... 0,muzyka-p![]()
Szkoda, że niektóre płytki już wyszły ...
- Regsoft
I niech Ci służy latami z pełną satysfakcją

Ja kupiłem jedną z moich za $1 i też fajnie gra. Ale kolegi MFSL bardziej mi się podoba więc napisałem to co powyżej. No i on miał radochę odfoliowywania nowego winyla a ja nie

No pewnie. Wolę MFSL

Jak ktoś ma frajdę tylko z posiadania "oryginałów" to już jego problem. Ja z przyjemnością gromadzę zarówno nowe jak i stare. I wielu przypadkach wolę te "nieoryginalne". I mam nadzieję, że rynek się rozwinie i pojawi się jeszcze więcej nowych, fajnych wydań abym nie musiał bulić za NIEKTÓRE trzeszczące starocia jak za zboże. PS. Właśnie rozkoszuję się nowiutką płytą serii "The Beatles In Mono" po paru mniej udanych strzałach w "oryginały"

Ta była i jest. To był tylko przykład wielkości obniżki. A chodziło o parę innych płyt, którymi potencjalnie byłbym zainteresowany

- darkman
- Kontakt:
Rozumiem i doceniam. To jednak nie osobnicze lecz osobliwe.
To nie kwestia problemu lecz smaku.
Ach, no pewnie. Jednak nawet Kopia Mistrza to zawsze tylko kopia.
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Faktycznie temat na szerszą polemikę w innym wątku. Może admin założy.
Jeśli dzwięk mfsl czy innego pallasa czy legacy jest lepszy niż oryginału to wolę reeda.
Sporo płyt przecież w oryginale nie zachwyca.
Ale jeśli oryginał gra lepiej niż reedy to wolę oryginał.
Rozstrzygnąć jest prosto:kupić obie wersje i posłuchać. Potem jedną sprzedać.
Albo zostawić. Można słuchać mofi a posiadać też 1press dla „smaku”:)
Jeśli dzwięk mfsl czy innego pallasa czy legacy jest lepszy niż oryginału to wolę reeda.
Sporo płyt przecież w oryginale nie zachwyca.
Ale jeśli oryginał gra lepiej niż reedy to wolę oryginał.
Rozstrzygnąć jest prosto:kupić obie wersje i posłuchać. Potem jedną sprzedać.
Albo zostawić. Można słuchać mofi a posiadać też 1press dla „smaku”:)
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- blispx
Nikt nie broni kupić obie i se porównać. Na chuj drążyć temat 

DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- darkman
- Kontakt:
Kwestia wyboru. Wolnego. Kontestuję wybory tzw "jedyne słuszne" oraz "nieznoszące sprzeciwu".
Osobiście przedkładam jakość Analogue Productions QRP nad MoFi. Zdecydowanie zaś cenię sobie oryginały z Epoki. Ot tak. Bez wysiłku. Zupełnie.
Osobiście przedkładam jakość Analogue Productions QRP nad MoFi. Zdecydowanie zaś cenię sobie oryginały z Epoki. Ot tak. Bez wysiłku. Zupełnie.