Myszor pisze: Mały ale ciężki sukinsyn
Mówiliśmy
Myszor pisze: Super wygląda z tą futurystyczną pokrywką.
Mnie się nie podoba ta pokrywa ale na pewno jest unikalna.
Pomyśl jakby to wyglądało ze wzmakiem TA-P7F
Nie zapolujesz na komplecik do sypialni?
Myszor pisze: Mechanicznie ten gramofon jest niesłyszalny. Ma też mechanizm odcinania sygnału wkładki przy podnoszeniu ramienia.
No to już wiesz dlaczego moim idealnym gramofonem jest i będzie X65
Myszor pisze: Będzie moim drugim gramiakiem
No masz. I do tego wymienność headshell z wkładką (klasyk 49mm jak to u Sony)
Myszor pisze: oznacza że igła do wymiany, czy warto wymieniać
Prawdopodobnie tak. Wygląda na oryginał. Wyjmij igłę, włóż, sprawdź styki kabelków i headshell. Ale pewnie przydałaby się nowa igła. Zawsze dobrze mieć parę wkładek aby oszczędzać Shibatę. Tylko nie bierz sferyka zastępczego. Nędza. Dużo lepiej eliptyk od XL-25. A jaki to już bez Wojtka ani rusz. Ja wrzuciłem taniego Thakkera. Ujdzie.
Myszor pisze: czy xl15 uznawana jest za lepsza
Teoretycznie nie ale przy igłach zastępczych to od nich zależy ...
Myszor pisze: ramię opada zbyt szybko jak na mój gust, to się gdzieś reguluje ? Jakiś tutorial ?
Winda jest na silniku. Żadnych smarów grawitacyjnych. Nie widziałem żadnego potencjometru aby mu zmniejszyć obroty silnika ale być może jest gdzieś. Musiałbyś się wczytać w schemat. Dużo szybciej opada niż ten :
https://www.youtube.com/watch?v=abngco2_biM ? U mnie to chodziło tak samo. Mogłoby wolniej ale bez przesady. To nie Wersal
Myszor pisze: jest do niego extra weight ?
Jest jak Yeti. Tylko w serwisówce o nim wspominają. Bez 12-18.5g z SH-165 włącznie. Z dodatkowym odważnikiem 18-24.5g. Nie mam pojęcia jak wygląda i czy pasuje od innego gramofonu.
Myszor pisze: przyciski start i reject powinny świecić
Tia ...