Po prostu SONY nie dostał dobrej igły. Jeśli igła była oryginalna, to jaki miała przebieg? A jeśli był to zamiennik, to jakiego producenta?katar pisze: Powiem krótkointernet kłamie
Też czytałem kiepskie opinie o tym tt42 a po zmianie z sony (seryjna wkładka i igła) po podłączeniu marantza jakbym przesiadł się z malucha do mercedesa. Faktem jest, że jakościowo faktycznie sony był lepszy, natomiast jeśli chodzi o dźwięk ? Miażdżył dualowską, odpowiednio zamontowaną i dobraną, przez producenta, wkładką tego soniacza.
U nas też na nią nie stękamy.
Jaki?
To nic nie da (te regulacje), ale OK.
Są wkładki bardziej i mniej czułe na regulację VTA. Jeśli w SL-1900 nie masz tej regulacji, to lepiej pozostań przy polecanych wkładkach.katar pisze:Jeśli chodzi o regulacje, to wyczytałem, że jeśli ktoś ma zbyt wysoką(lub niską) - nie znam sie to ma przesadzoną górę pasma w at440mlb to odnośnie regulacji ale to w sumie żaden temat bo na chwilę obecną nie będę jej brał.
Zamówiłem Shure M97xE
Inaczej. 440tka ma przesadzoną górę już przy standardowych 47k Ohm (moim zdaniem).
Dobrze ? czy poprawić delikatnie?
Nieaktualne. Podjąłem ryzyko i kupiłem. Ja zamontuję, to napiszę czy pasuje.blacha0791 pisze: ↑18 sie 2018, 08:39Odświeżę temat. Myślicie, że wkładka shure m75 pasowałaby do tego gramofonu? Nie ma w nim regulacji VTA, więc mam obawy czy nie będzie za wysoka.