Tak .Czytalem. Ja bym probowal ratowac oryginal. Cos jak konserwacja obrazow. Praca masakryczna, ale czasami wykonalna. Oczywiscie to moje subiektywne odczucie i wcale nie trzeba sie z moim pogladem zgadzacWojtek pisze:A czytałeś dokładnie?Robert007Lenert pisze:Przepraszam, ale nie rozumiem jak mozna pozbawic plyte oryginalnego labela?
Jak jest popisany, porysowany czy w inny sposób uszkodzony to poniekąd ma to jakiś sens estetyczny.
Wymiana labela
- Robert007Lenert
- Kontakt:
Re: Wymiana labela
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Ciekawi mnie jakbyś to zrobił ? Label przejechany tak mocno długopisem że aż wydarte kawałki papieru. Rozumiem renowacje obrazów ale nie wydaje mi się możliwe naprawienie takiej szkody.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
-
eenneell
Wymiana labela
Zawsze można wklejac brakujące fragmenty ( po konserwatorsku) tylko po co
(przy załozeniu, że to nie jakis supercenny LP)
(przy załozeniu, że to nie jakis supercenny LP)
- Robert007Lenert
- Kontakt:
Poprostu szpachla modelarska. Kiedys z jej pomoca uzupelnilem mocne uszkodzenie okladki /zdarta grafika na pow 4cm2/. Potem troche / niestety "troche" czytaj sporoJacK pisze:Ciekawi mnie jakbyś to zrobił ? Label przejechany tak mocno długopisem że aż wydarte kawałki papieru. Rozumiem renowacje obrazów ale nie wydaje mi się możliwe naprawienie takiej szkody.
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Oj to faktycznie mordercza zabawa na długie zimowe wieczory...
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
- Jaskier
I ile tej "oryginalności" labela zostało po tej operacji?Robert007Lenert pisze: Poprostu szpachla modelarska. Kiedys z jej pomoca uzupelnilem mocne uszkodzenie okladki /zdarta grafika na pow 4cm2/. Potem troche / niestety "troche" czytaj sporotalentu plastycznego i farbki modelarskie.
- Robert007Lenert
- Kontakt:
Okladki, nie labela. Dokladnie 4 cm2 zostaly wiernie odtworzone. Lubie czasem sie tak pobawic.... z racji jednego z wyuczonych zawodow.Jaskier pisze:I ile tej "oryginalności" labela zostało po tej operacji?Robert007Lenert pisze: Poprostu szpachla modelarska. Kiedys z jej pomoca uzupelnilem mocne uszkodzenie okladki /zdarta grafika na pow 4cm2/. Potem troche / niestety "troche" czytaj sporotalentu plastycznego i farbki modelarskie.