Wymiana labela

Wszelkie tematy związane z płytami winylowymi
Awatar użytkownika
Robert007Lenert
Kontakt:

Re: Wymiana labela

Post autor: Robert007Lenert »

Wojtek pisze:
Robert007Lenert pisze:Przepraszam, ale nie rozumiem jak mozna pozbawic plyte oryginalnego labela?
A czytałeś dokładnie?

Jak jest popisany, porysowany czy w inny sposób uszkodzony to poniekąd ma to jakiś sens estetyczny.
Tak .Czytalem. Ja bym probowal ratowac oryginal. Cos jak konserwacja obrazow. Praca masakryczna, ale czasami wykonalna. Oczywiscie to moje subiektywne odczucie i wcale nie trzeba sie z moim pogladem zgadzac :)
Awatar użytkownika
JacK
Gramofon: Kuzma Stabi S

Post autor: JacK »

Ciekawi mnie jakbyś to zrobił ? Label przejechany tak mocno długopisem że aż wydarte kawałki papieru. Rozumiem renowacje obrazów ale nie wydaje mi się możliwe naprawienie takiej szkody.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
eenneell

Wymiana labela

Post autor: eenneell »

Zawsze można wklejac brakujące fragmenty ( po konserwatorsku) tylko po co :?:
(przy załozeniu, że to nie jakis supercenny LP)
Awatar użytkownika
Robert007Lenert
Kontakt:

JacK pisze:Ciekawi mnie jakbyś to zrobił ? Label przejechany tak mocno długopisem że aż wydarte kawałki papieru. Rozumiem renowacje obrazów ale nie wydaje mi się możliwe naprawienie takiej szkody.
Poprostu szpachla modelarska. Kiedys z jej pomoca uzupelnilem mocne uszkodzenie okladki /zdarta grafika na pow 4cm2/. Potem troche / niestety "troche" czytaj sporo :) talentu plastycznego i farbki modelarskie.
Awatar użytkownika
JacK
Gramofon: Kuzma Stabi S

Post autor: JacK »

Oj to faktycznie mordercza zabawa na długie zimowe wieczory...
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
Awatar użytkownika
Jaskier

Post autor: Jaskier »

Robert007Lenert pisze: Poprostu szpachla modelarska. Kiedys z jej pomoca uzupelnilem mocne uszkodzenie okladki /zdarta grafika na pow 4cm2/. Potem troche / niestety "troche" czytaj sporo :) talentu plastycznego i farbki modelarskie.
I ile tej "oryginalności" labela zostało po tej operacji? :whistle:
Awatar użytkownika
Robert007Lenert
Kontakt:

Jaskier pisze:
Robert007Lenert pisze: Poprostu szpachla modelarska. Kiedys z jej pomoca uzupelnilem mocne uszkodzenie okladki /zdarta grafika na pow 4cm2/. Potem troche / niestety "troche" czytaj sporo :) talentu plastycznego i farbki modelarskie.
I ile tej "oryginalności" labela zostało po tej operacji? :whistle:
Okladki, nie labela. Dokladnie 4 cm2 zostaly wiernie odtworzone. Lubie czasem sie tak pobawic.... z racji jednego z wyuczonych zawodow.
ODPOWIEDZ