Ciekawostka cenowa

Żeby nie było za cicho
ODPOWIEDZ
Klimek

Ciekawostka cenowa

Post autor: Klimek »

W ramach relaksu popatrzcie jakież to cudo się sprzedaje http://allegro.pl/manley-steelhead-ii-n ... 14504.html
Może kiedyś... ;)
ahaja
Re: Ciekawostka

Post autor: ahaja »

Awatar użytkownika
marek_c4
Kontakt:

Re: Ciekawostka cenowa

Post autor: marek_c4 »

Jedna oferta lepsza od drugiej - pewnie się nie znam, ale ........ :clap:
==========
Gramofon - Sony PS-515
CD - Onkyo DX-6900
Tuner - ITT-8065
Wzmacniacz - ITT-8045
Deck - ITT-8025
Kolumny - ITT-8093
http://www.winyl.net/download/file.php? ... &mode=view
==========
Pozdrawiam z Poznania
Marek
ahaja

Preamp AMR zabija jakością i możliwościami wyżej wspomnianego Manley'a ... dlatego podałem to jako przykład równie drogiego a znakomicie lepszego preampa.
Nie chodzi tu o wymienienie byle droższego preampa ... bo to nie ma sensu. Są i droższe ... :-)
Awatar użytkownika
JacK
Gramofon: Kuzma Stabi S

Post autor: JacK »

Dawno temu gdy byłem jeszcze kawalerem miałem kolumny więcej warte od kawalerki w której mieszkałem. Potem sprzedałem kolumny i kupiłem sobie inne głośniki też bardzo dobre ale sporo tańsze. Jeżeli mam być szczery to nie odczułem specjalnego dyskomfortu przechodząc na tańszy model. Napewno te droższe "nie zabiły" jakością te tańsze. Różnica była odczuwalna tylko w skali mikro i to też niezawsze raczej było to uwarunkowane repertuarem jaki zapodałem. Krew z uszu mi też nie poszła słuchając tych tańszych jak to wyrokowali ludzie od lukara (tak się wtedy nazywało forum audiostereo).
Przypuszczam że i w powyższym przypadku będzie podobnie konfrontując w/w modele przedwzmacniaczy.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
Klimek

Post autor: Klimek »

ahaja pisze:Preamp AMR zabija jakością i możliwościami wyżej wspomnianego Manley'a ...
Chyba trochę przesadziłeś z tym zabijaniem jakością. Na pewnym pułapie cenowym takie twierdzenie jest co najmniej nie na miejscu.
Dżwięk jest inny co nie znaczy lepszy czy gorszy bo to już kwestia gustu. Każdy z nas lubi w dżwięku co innego
ahaja

Podobnie bym określił opla omegę vs mercedes s klasa.
A to, że Manley jest taki drogi ... to ich problem ;-). Jest więcej takich 'kwiatów' na rynku (Leben; Klimo ...)
Awatar użytkownika
JacK
Gramofon: Kuzma Stabi S

Post autor: JacK »

Tutaj już w chodzimy w marketing. Dobrze przedstawiony medialnie produkt z hurra recenzjami zawsze będzie miał szersze grono użytkowników lub tylko wielbicieli od produktu słabiej promowanego. Nie ma się co łudzić w takich drogich produktach płaci się za tę "inność" i poprawienie sobie samopoczucia bo czy oplem czy mercedesem zawsze do celu wygodnie dojedziesz.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
ahaja
Ciekawostka cenowa

Pewnie.
Wszelkie review'sy i opiewanie tego czy innego produktu znajdą weryfikację na forach użytkowników.

Ja odniosłem się do Manley'a u nas uznawanego za nie wiadomo co. A wydając podobne pieniądze można po prostu zdecydowanie lepiej.
ODPOWIEDZ