Sklepy płytowe - Polska

Wszystko na temat kupowania płyt
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Sklepy płytowe - Polska

Post autor: Wojtek »

Ciekawy pomysł, aczkolwiek nic nowego. Chyba dopiero ruszają z serwisem, a przynajmniej tak mi się wydaje.
Faktycznie, nie jest to żaden sklep, bardziej pośrednik w handlu wymiennym.
magda26 pisze:ja się wymieniam i bardzo sobie chwalę!
Ty chyba nawet dla nich pracujesz, że tak mocno ich promujesz? :D
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
winylowo
Kontakt:

Sklepy płytowe - Polska

Post autor: winylowo »

Dzięki Wojtek za miłe słowa.
I muszę się przyznać: tak, przesłuchuję płyty zanim je wystawię. bywa nawet że po 15 - 20 na dzień :D
oraz wszystkie płyty myję (no chyba, że są naprawdę NM lub M, to wtedy nawet szkoda je zamaczać :) )
Jak wspomniałem w dziale do przywitania się, sam jestem kolekcjonerem i wiem co to znaczy dostać zasyfioną płytę.
Jak się umyje to się dopiero okazuje co się kupiło.
Tak samo nie lubię dostawać płyt w jakiś skleconych na szybkiego pudełkach. Jako kolekcjoner wiem, czego się ode mnie oczekuje jako od sprzedawcy, więc mogę się pochwalić, że od dwóch lat na allegro bez negatywa :D

trochę autotematycznie, ale chyba w dobrym temacie :D

pozdro
Obrazek
Awatar użytkownika
JacK
Gramofon: Kuzma Stabi S

Re: Sklepy płytowe - Polska

Post autor: JacK »

magda26 pisze:Ja mogę Wam polecić jakby sklep ale nie do końca ... :)
jest taki fajny portal o nazwie http://www.cdroller.pl

tam możecie wymieniac się swoimi winylami z innymi użytkownikami
najlepsze jest to że można zdobyć album, na który np trudno trafić w sklepie a komuś podarować swój już zasłużony i przesłychany.

ja się wymieniam i bardzo sobie chwalę!
Ta stronka dość mocno się ostatnio reklamuje. Zastanawiałem się nawet czy nie założyć tam konta ale po przejrzeniu zawartości ofert winyli jakoś nie znalazłem tam nic ciekawego. Natomiast z gęstoformatówek które też mnie bardzo interesują nie ma dosłownie nic. Jednak sam pomysł jest bardzo dobry, lubię się wymieniać i taka stronka pomagająca w tym procesie ma sens.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
Awatar użytkownika
Robert007Lenert
Kontakt:

Sklepy płytowe - Polska

Post autor: Robert007Lenert »

A bylo cos o Katowicach? Jest tam moim zdaniem znakomity "Komis płytowy" ul. 3 Maja. Zawsze jak jestem w Katosach i mam choc godzine czasu musze tam wstapic.
Awatar użytkownika
JacK

Wybieram się tam tuż po Nowym Roku przy okazji wyjazdu do Katowic po regały na winyle z Ikei. Też mi bardzo polecano ten komis.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
Awatar użytkownika
Robert007Lenert
Kontakt:

Sklepy płytowe - Polska

No i kolejny raz odwiedzilem Komis Plytowy na ulicy 3-go maja w Katowicach... Klasycznie zostawilem tam kilka stow i jak zwykle zakupy byly trafione. Ps. Bede tam znow 9 stycznia /cos poodkladalem...gotowki zabrakolo/
Awatar użytkownika
Robert007Lenert
Kontakt:

JacK pisze:Wybieram się tam tuż po Nowym Roku przy okazji wyjazdu do Katowic po regały na winyle z Ikei. Też mi bardzo polecano ten komis.
Byles?? Ja 9 stycznia znow sie oblowilem.... a 2 godziny wyjsciu zadzwonilem /bo mi spokoju nie dalo, ze odpuscilem pewne pozycje/ do Mariusza /wlasciciel/ i kolejne 3 lp leca do mnie poczta.
Awatar użytkownika
JacK

Jeszcze nie byłem :( Jakaś dziadowska choroba mnie dopadła i nadal się leczę mało co wychodząc z domu.
Maximus_89

Sklepy płytowe - Polska

Post autor: Maximus_89 »

Dzisiaj pierwszy raz byłem w komisie na 3 maja w Katowicach. Starsza pani tam pracująca zna chyba wszystkich wykonawców. Super miejsce. Na pewno bede regularnie tam zaglądał :)
Awatar użytkownika
Robert007Lenert
Kontakt:

Ta starsza Pani to mama wlasciciela. Rozeznanie w temacie ma powalajace. Na pytanie o album Can - Tago Mago /pierwsze wydanie -Mint!!!/ zawsze odpowiada z usmiechem.."to najdrozsza plyta jak mamy w sklepie" :)
Awatar użytkownika
vinylspot

VinylSpot - nowy sklep z winylami i nie tylko!

Post autor: vinylspot »

Witamy serdecznie!

Chcielibyśmy gorąco zaprosić wszystkich miłośników płyt winylowych do nowo otwartego salonu muzycznego VinylSpot, mieszczącego się w Krakowie na ulicy Olkuskiej 3. W swej kolekcji mamy ponad 10.000 winyli z czego większość stanowią nagrania muzyki klasycznej renomowanych wytwórni. Dodatkowo posiadamy wybór uznanych albumów z muzyką współczesną, z dodatkiem jazzu, oraz - jako pierwsi w Krakowie - wybór płyt XRCD24.

Jeżeli udało nam się Państwa zainteresować tym lakonicznym opisem, gorąco zapraszamy na nasza stronę http://vinylspot.pl/, gdzie nasza działalność opisana jest w większych szczegółach. Znajdą tam Państwo również naszą ofertę markowego sprzętu odsłuchowego, wkładek gramofonowych, wysokiej klasy interkonektów oraz o wiele, wiele więcej. Gorąco zapraszamy!
Vinyl Spot to niezwykłe miejsce dla wszystkich miłośników analogowych płyt - mamy ich ponad 10.000!
eenneell

Sklepy płytowe - Polska

Post autor: eenneell »

Ciekawe :) :!:
Trzeba będzie odwiedzić to miejsce ;)
Awatar użytkownika
wb83

Post autor: wb83 »

Zmieniło się coś w Łodzi w tym temacie? Istnieją jakieś miejsca gdzie można kupić płyty?
kolekcjoner

Sklepy płytowe - Polska

Post autor: kolekcjoner »

Witam wszystkich.
Ostatnio natrafiłem na stronę http://www.gramofonia.pl na której są linki do sporej ilości polskich sklepów internetowych z płytami gramofonowymi.
Awatar użytkownika
Greegoory

Sklepy płytowe - Polska

Post autor: Greegoory »

Panowie, w warszawie na ulicy WIDOK 10, znajduje sie galeria sztuki rowerowej, trafiłem tam przypadkiem, ale polecam wejść bo i miejsce fajne a i winylami też się zajmują. Troche płytek jest, dużo staroci, w dobrych cenach i zadowalającym stanie, tylę mogę powiedziec z grubsza bo nie miałem niestety czasu na głębsze wnikanie. Atmosfera mega, właściciel pozytyw.
Muzyka to najlepszy język do poruszenia serc ludzi na całym świecie Jimmy Page
ODPOWIEDZ