Kupię Gramofon Unitra Daniel

Stidz

Kupię Gramofon Unitra Daniel

Post autor: Stidz »

Cześć,
czy przypadkiem ktoś z szanownych kolegów/koleżanek nie chce sprzedać swojego Daniela ? Poszukuje jakiegoś sensownego modelu od dłuższego czasu do swojego Radmora 5102. W przypadku kontaktu proszę o pw.
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
chudy_b

Re: Kupię Gramofon Unitra Daniel

Post autor: chudy_b »

Kusisz kolego. A ile chcesz zapłacić? Mam fajny egzemplarz, ale nie chcę się z nim rozstawać, no chyba że....
Awatar użytkownika
Obywatel
Gramofon: Technics SL-1610MKII

Post autor: Obywatel »

Jeśli kupować Daniela, to tylko egzemplarz, który przeszedł przez ręce fachowca, np:
http://naprawagramofonow.pl/

Z tego co wiem poza remontowaniem powierzonych gramofonów zajmuje się on również ich sprzedażą. Przynajmniej kiedyś wystawiał je na Allegro. Jeśli nie ma nic na sprzedaż, to pozostaje wyhaczyć coś za rozsądną cenę na Allegro i zlecić kompletny serwis.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
Awatar użytkownika
chudy_b

Obywatel pisze: Jeśli kupować Daniela, to tylko egzemplarz, który przeszedł przez ręce fachowca http://naprawagramofonow.pl/
A czy ja napisałem, że mój nie przeszedł? ;) Mam nawet CD z jego autografem, bo on też muzykiem jest.
Awatar użytkownika
Obywatel

chudy_b pisze: A czy ja napisałem, że mój nie przeszedł? ;)
No to w takim razie masz świetny egzemplarz. Za mniej niż 1500 zł bym go nie oddawał :!:
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Awatar użytkownika
chudy_b

Obywatel pisze: Za mniej niż 1500 zł bym go nie oddawał
Coś koło tego mnie kosztował. Ale to długa historia.
Stidz

A mógłbym dowiedzieć się w jakim stanie jest Twój Daniel ? Tzn jakie modyfikacje przeszedł etc ? Ewentualnie mógłbyś się podzielić jakimiś zdjęciami ? Wtedy przynajmniej wiedział bym jak wygląda porządnie zrobiony gramofon :) Aczkolwiek na ten moment taka kwota przekracza moje możliwości budżetowe, no chyba że spłaty ratalne ;) (żart).
Awatar użytkownika
chudy_b

Stidz pisze: Tzn jakie modyfikacje przeszedł etc ?
Ma zmienione przewody na RCA i czarną plintę. Sensory podświetlane na niebiesko, bo kiedyś grał ze współczesnym wzmacniaczem CA i to się komponowało. Ale z podświetlaniem na szczęście można łatwo wrócić do oryginału. A po za tym wygląda normalnie.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Stidz pisze: Aczkolwiek na ten moment taka kwota przekracza moje możliwości budżetowe, no chyba że spłaty ratalne ;) (żart).
Zamiast robić jakieś wesołe podchody, może napisz ile masz w portfelu, w sensie ile możesz dać za sprawnego Daniela po serwisie? :)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Stidz

Wojtek pisze:Zamiast robić jakieś wesołe podchody, może napisz ile masz w portfelu, w sensie ile możesz dać za sprawnego Daniela po serwisie? :)
Szczerze mówiąc rozglądałem się za Danielem "do roboty" ale w przyzwoitym stanie w okolicach 400,500 no 600 zł. Z tego co widzę to za po serwisowego Daniela trzeba dać "grubo" ponad 1000 zł, a ja póki co dysponował bym około 800, 900 zł, tak więc muszę jeszcze trochę pozbierać :) Inna kwestia że wolał bym kupić od osoby znającej się na rzeczy (np. z forum lub z pewnego źródła) niż z allegro gdzie gramofon został poddany "profesjonalnemu" serwisowi :) Póki co, tak wygląda sytuacja w moim przypadku.
Z ciekawości, waszym zdaniem tak na zimno, "odnowiony" Daniel jest dobrym wyborem w takim zakresie cenowym ?
zbyszek1982

Post autor: zbyszek1982 »

Stidz pisze: Z ciekawości, waszym zdaniem tak na zimno, "odnowiony" Daniel jest dobrym wyborem w takim zakresie cenowym ?
Nie. Za tysiąc złotych kupisz dużo lepszy gramofon.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Absolutnie nie.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Obywatel

Stidz pisze:
Wojtek pisze:Zamiast robić jakieś wesołe podchody, może napisz ile masz w portfelu, w sensie ile możesz dać za sprawnego Daniela po serwisie? :)
Szczerze mówiąc rozglądałem się za Danielem "do roboty" ale w przyzwoitym stanie w okolicach 400,500 no 600 zł. Z tego co widzę to za po serwisowego Daniela trzeba dać "grubo" ponad 1000 zł, a ja póki co dysponował bym około 800, 900 zł, tak więc muszę jeszcze trochę pozbierać :) Inna kwestia że wolał bym kupić od osoby znającej się na rzeczy (np. z forum lub z pewnego źródła) niż z allegro gdzie gramofon został poddany "profesjonalnemu" serwisowi :) Póki co, tak wygląda sytuacja w moim przypadku.
Z ciekawości, waszym zdaniem tak na zimno, "odnowiony" Daniel jest dobrym wyborem w takim zakresie cenowym ?
Doradzałbym raczej znaleźć na Allegro egzemplarz nieserwisowany, od prywatnego właściciela i oddać go do http://naprawagramofonow.pl/

Czy warto - tylko jeśli z jakichś względów jesteś w 100% przekonany, że chcesz Daniela i basta. Bo jeśli szukasz po prostu dobrego gramofonu, to - tak jak koledzy napisali - znajdziesz lepszy gramofon po serwisie poniżej 1000 zł, np. Technics SL-Q3 lub SL-Q33. Aczkolwiek będą to gramofony sztywno zawieszone Obrazek Żeby mieć pływające zawieszenie jak w Danielu i pełną automatykę to już trzeba wyłożyć więcej.
Awatar użytkownika
chudy_b

Obywatel pisze: oddać go do http://naprawagramofonow.pl/
On za darmo nie pracuje. Coś o tym wiem. ;)
Obywatel pisze: jeśli szukasz po prostu dobrego gramofonu, to - tak jak koledzy napisali - znajdziesz lepszy gramofon po serwisie poniżej 1000 zł,
Zgadzam się. Daniela kupuje się albo z niewiedzy, albo z sentymentu. W moim przypadku zadziałały obydwa czynniki. Dziś już nie jest u mnie pierwszym gramofonem, ale sprzedał bym go tylko za dużą kasę. Lubię dziadka.
Obywatel pisze: Żeby mieć pływające zawieszenie jak w Danielu i pełną automatykę to już trzeba wyłożyć więcej.
I kupić np. Technicsa 1610MK2. Służę jakby co. :D
Stidz

Dzięki wszystkim za informację, uwagi a przede wszystkim pomoc :) Póki co wstrzymam się z kupnem Daniela w takich pieniądzach, ewentualnie gdyby ktoś sprzedawał Daniela "po pieniądzach" to może do mnie pisać na PW :) Btw. Fajny ten Technics, aczkolwiek drogi :P
Zablokowany