Kolekcje sprzętowe forumowiczów
- Pawelec
- Gramofon: Składak
Re: Kolekcje sprzętowe forumowiczów
Czy masz na myśli drogie w utrzymaniu? Bo cenne to napewno 

AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
-
- Gramofon: Rp 2000, 2x Rp5000
Po drobnych przemeblowaniach, tak to u mnie wygląda
- kaf
Co prawda nie gramofon, ale też odtwarza płyty
U mnie nowy segment, kolejny player z philipsem w środku, tym razem na CDM 1 oraz TDA 1540. Szampański Marantz CD 74.

Revox B 150, Revox B 260, Revox B 226, Marantz CD 74, Philips CD303, Miida M 6000 P + AT 20SLa, Radmor LS10
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
- Pawelec
- Gramofon: Składak
Taki jakiś pomarszczony
. Prolink bananek skręcany prosty, to i kabelek poskręcany. I kierunek prundowy nie oznaczony albo i się już wytarł
. No ale na bieliźniaka do suszarni się nada
Gatków i bez klamerek wiater nie porwie 

AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
- darkman
- Kontakt:

Te Prolinki, to do Prolinka grubego nabyłem, który mam od kilku lat w zestawie wiejskim. Tu idą jakieś tam inne.
-
Też mam takie kable
Wyglądają nieszczególnie, ale prąd przewodzą bardzo dobrze 

- cooledit
- Gramofon: Acoustic Solid
To co koledzy, zakładacie "Fan Club BALDEN CABLE" ?
Acoustic Solid Classic Wood Black + Rega 303 + Goldring 2100 --> Graham Slee Era Gold V + PSU 1 --> Primare CD32 + I32 --> Focal CHORUS 836VW, kilka drucików z Acoustic Zen i Tara Labs
- Acia
Ostatni raz widok na unitrę
Idzie w dobre ręce.

-
- darkman
- Kontakt:
Tam masz kawałek tego Plu Nickel`a co Ci się chwaliłem (podwójny).zbyszek1982 pisze:Też mam takie kableWyglądają nieszczególnie, ale prąd przewodzą bardzo dobrze

- Acia
Zbyszek, chciałabym, żeby to był Thorens ale to jakiś Rubin chyba, dostałam od starszej Pani, której pomagałam. Niestety nie działa, mam jakieś części do niego ale nie wiem czy warto. Na razie podtrzymuje okładki.
-
- darkman
- Kontakt:
To jeszcze nic, mam Dragona ze Sztokholmu, na razie tylko 2LP ze Stittem ale pracuję nad Trane`em.
Chwilowo tylko obrazek mi bracior przesłał, żebym slinotoku dostał, ale jak dojedzie będę się chwalił.
Chwilowo tylko obrazek mi bracior przesłał, żebym slinotoku dostał, ale jak dojedzie będę się chwalił.
- kangie
Potestowalem troche brzmienie z podniesionymi kolumnami (scianka pionowo). Najpierw ustawilem ja na solidnych ciezkich szafkach nocnych z grubych kantowek brzozowych. Bylo wyzej o 8cm niz na dotychczasowych standach DiY o wysokosci (wraz ze stopkami regulacyjnymi) 33cm. Niestety cos w tym dzwieku nie podobalo mi sie. Nie umiem okreslic co bylo nie tak. 12-calowy woofer bil mozna rzec prosto na ryj. Zmienilem pozycje kolumn. Oddalilem je najpierw o pol metra, potem o metr. Rowniez nie bylo lepiej.kangie pisze:A zastanawiałeś się nad pochylaniem ścianki przedniej, tak jak wspominał Pawelec?
P.S. Ja swojego czasu myślałem o podniesieniu kolumn o kolejne 15-20cm żeby podnieść jeszcze wyżej scenę. Ale nie chcę popsuć dźwięku. Miałem zrobić eksperymenty podkładając encyklopedie, ale jakoś temat umarł. Może przez to że przestałem już gonić króliczka...
Ale zaczalem bawic sie pochyleniem scianki kolumny. Z przodu podlozylem pod kolumny "audiofilskie podstawki" - zakretki od wody mineralnej niegazowanej Zywiec Zdroj. Wysokosc podstawki 10mm. Zmienila sie os glosnikow o pewien kąt. Wg moich szacowan na wysokosci twarzy sluchacza i w odleglosci twarzy od kolumny ok. 4m osie glosnikow podniosly sie o ok. 12cm. Jest lepiej. Co prawda zadnych slepych testow nie robilem, ale odrobine poprawie ulegl bas i przestrzen. Nie sa to tak drastyczne zmiany jak gra na innej wkladce gramofonowej. Jednak cos jest w tym wyrownaniu czasowym glosnikow w kolumnach 3-droznych. Yamaha tez to zalecala proponunac pochylone podstawki w starej serii NS.
Dzisian w OBI kupilem silikonowe 10mm odbojniki samoprzylepne. Przykleilem. Jest teraz amortyzacja. Nie jest tak sztywno jak przedtem, chociaz kolumna nie stala bezposrednio na standzie. Oddzialy je 3mm krazki samoprzylepne z twardszego silikonu. Slucham. Jest dobrze, a nawet bardzo dobrze. Warto pobawic sie takimi ustawieniami.
"Life is too short for boring HiFi..."