Kolumny monitory Siemens

Awatar użytkownika
Ramirez
Gramofon: Sony PS-4300

Re: Kolumny monitory Siemens

Post autor: Ramirez »

Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Ja wiem że generalnie nie komentujemy cen jak ktoś coś wystawia na giełdzie, ale wystawianie czegoś na allegro taniej niż na forum (jako "kup teraz") jest dla mnie czymś niezrozumiałym.

Swoją drogą, widzę że magnetofon którym się kolega chwalił w innym wątku, że kupiony za 2 czy 3 dyszki, również jest wystawiony, za pewną wielokrotność tej kwoty :morda:

Powodzenia :)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
pawlos
Gramofon: l-75 l-78 s-500

Post autor: pawlos »

Jak ja nie trawie takich gości :)
cyt. Stan wizualnym taki jak widać na zdjęciach, oceniłbym go na bardzo dobry, z minusem, z uwagi na normalne ślady używania ;)
Bardzo ładny dźwięk, w zasadzie klasyka, VINTAGE!.

A gdzie jest napisane ,że są niekompletne bo brak osłony średniotonowego w jednej kolumnie .
Ja bym to ogłoszenie wywalił :)
Lenco B-55 L-75,L-78
Dual 1218 ,1219 ,1249 ,621
Thorens TD 146 II , TD-166 I
Telefunken S-500 , S-600
Yamaha ca-810,B&O CD-3300,JBL -L-80 t Gi,Braun L-810,Dual CL-720
Latro
Gramofon: Technics SL1300

Post autor: Latro »

No i w ogóle są jakieś takie..."babcine" :lol:
Muzyka, TV Republika i styka
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów :lol:
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

I dlatego poszły na sprzedaż więc wszystko OK :)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Gramofonik

Post autor: Gramofonik »

Wojtek pisze:Ja wiem że generalnie nie komentujemy cen jak ktoś coś wystawia na giełdzie, ale wystawianie czegoś na allegro taniej niż na forum (jako "kup teraz") jest dla mnie czymś niezrozumiałym.

Swoją drogą, widzę że magnetofon którym się kolega chwalił w innym wątku, że kupiony za 2 czy 3 dyszki, również jest wystawiony, za pewną wielokrotność tej kwoty :morda:

Powodzenia :)
Z tym magnetofonem to była ciekawa historia.
Znalazłem ofertę na olx, z mojego miasta, zadzwoniłem, a gość mi na dzień dobry dopierdolił tekstem, nim jeszcze zdążyłem cokolwiek powiedzieć
"kurwa nigdzie nie wysyłam" :) a ja na to że ja ziom jestem. Ugadaliśmy się na odbiór wieczorkiem i cenę 38 złotych. Wieczorem przysłał sms-a
że wypadł mu dyżur i dzisiaj nie może, odezwie się jutro. Pomyślałem, pewnie mnie ktoś przebij ceną - o co nie było trudno.
Żeby jasność była, chciałem kupić z ciekawości co mnie w roku 1981 omineło, gdyż mając do wyboru dużą wieżę i mała wieżę kupiłem mała
W ogóle nie sprawdzałem, jaką wartość ma taki magnetofon, cena wydała mi sięna tyle mała, że nawet jakby był niesprawny to najwyżej stracę.
Dnia następnego, a był to piątek, wpadłem po południu do kupla, wypiliśmy po 2 piwa, i dopiero około 21 zadzwoniłem w sprawie tego magnetofonu
Był nadal do kupienie, no to pojechałem.Na miejscu okazało się, że gość też jest piwie, ale po znacznie większej ilości, i chyba zabrakło kasy na dalsze, bo po marudziłem, że nie ma jak sprawdzić magnetofon, że podrapany i przystał na 20 złotych. W czasie rozmowy zauważyłem, że ma do kompletu wzmacniacz WS-503. Tu nie poszła tak łatwo, bo pod pretekstem, że muszę skoczyć po pieniądze do samochodu wyszedłem do sklepu i przyniosłem 2 piwa, aby negocjacje przebiegały w przyjaznej atmosferze. Potargowaliśmy się, i wyszedłem z magnetofonem i wzmacniaczem, płacąc 50 złotych polskich , plus dwa piwa ;)
Taki dzień pewnie zdarza się raz w życiu. :)

Wzmacniacz zszedł od ręki, magnetofon, dzisiaj znalazł nabywcę. Sprzedałem bo nie gustuję w tego rodzaju sprzęcie, że o marce nie wspomnę :)
Gramofonik

pawlos pisze:Jak ja nie trawie takich gości :)
cyt. Stan wizualnym taki jak widać na zdjęciach, oceniłbym go na bardzo dobry, z minusem, z uwagi na normalne ślady używania ;)
Bardzo ładny dźwięk, w zasadzie klasyka, VINTAGE!.

A gdzie jest napisane ,że są niekompletne bo brak osłony średniotonowego w jednej kolumnie .
Ja bym to ogłoszenie wywalił :)
Brawo za bystrość, u mnie miałbyś na dzień dobry 20% rabatu.
Niestety, dosłownie przed chwilą, przyjechał gość i bez oglądania, nawet maskownic nie ściągnął aby sprawdzić w jakim stanie są głośniki, zapakował do bagażnika, zapłacił i odjechał.
Pewnie miłośnik linii babcinej :)

Kupiłem również na olx, gość mi przywiózł po drzwi domu, pomarudziłem, że brak osłony głośnika średniotonowego, że wizualnie wygląda to źle, a ja do salonu potrzebuję - nawet kurna ich nie przetarł z kurzu - i kupiłem za monety które miałem w portfelu.....

Amen
Awatar użytkownika
Pawelec
Gramofon: Składak

Post autor: Pawelec »

Arogancja jest widać teraz w modzie. Ech.... trudne czasy nastały :(
AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122

Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
Gramofonik

Pawelec pisze:Arogancja jest widać teraz w modzie. Ech.... trudne czasy nastały :(
Jaka tam arogancja, tak się trafiło, zupełnie przypadkowo, samo życie

ps: czasem trafią się w drugą stronę, mniej ciekawie :)
ODPOWIEDZ