cooledit pisze: A może tak się zdarzyło, że przetworniki w tych odtwarzaczach są podobnej klasy jak ten MUSE i dlatego nie wyraźnej poprawy jakości
może i racja
adler pisze: Dużo też zależy od konfiguracji sprzętu .Mam rotela rcd-951 i daca nostromo.Nigdy nie mogłem wychwycić różnic w dzwięku między tymi urządzeniami (do nostromo jako napęd służył mi rotel) Dopiero po zmianie wzmacniacza różnice stały się oczywiste i wyrażne.Dlatego to chyba prawda że system gra tak jak jego najsłabsze ogniwo.
Akurat to właśnie te CDeki i DAC są tym słabszym ogniwem, bo kolumny napędza NAD 140. Zresztą mam też podpięte dwa gramofony i każdy z nich gra zdecydowanie inaczej..
Muzyka, TV Republika i styka
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów
Panowie, jaki odtwarzacz CD byście polecili do zestawu Pioneer HPM 70X + SA-8500MKII? Chciałbym się zorientować, jaki mniej więcej budżet na to przeznaczyć. Oczywiście w grę wchodzi tylko sprzęt używany.
Poszukuję odtwarzacza CD do 300zł, aktualnie mam Infinity RS7+ Pionner A-656.
Zastanawiałem się nad Philips CD820, pasowałby kolorystycznie.
Jakies propozycje?
PHILIPS CD-480.
Polecam.Nie ma bajerów. Jest brzydki. Dla większości nie przejdzie bo mały i kiepski wyświetlacz bez bajerów. Ale GRA i to naprawdę DOBRZE.Do tego można dać go do modyfikacji. Ale czy warto? Nie zawsze wychodzi to na dobre.