Nie da rady zrobić jednego, uniwersalnego rozmiaru. Na pewno trzeba zróżnicować wymiar na zwykłe płyty i podwójne LP. Do tego polskie LP z pewnych okresów miały wyraźnie mniejsze okładki - do niektórych ciężko jest wcisnąć standardową, papierową koszulkę wewnętrzną.BESTIAOWNER pisze:Zawsze miałem problem z wymiarem. Jak robiłem 32,5x32,5 cm niektórzy mówili, że okładki są za duże. Zmniejszyłem rozmiar, to pojawił się problem, bo zaczęto narzekać, że są za małe.
To dobra wiadomość bo dobre woreczki w normalnej cenie dostać jest ciężko. Kupowałem w Japonii, niby Nagaoka, ale wyglądało to bardziej na Analogis - np. w ogóle nie było charakterystycznych napisów. Ale prawdziwą porażkę zakupiłem u znanego polskiego sprzedawcy na "W". Też niby Nagaoka, napisy niby są, ale woreczki nie mają odpowiednich właściwości antystatycznych - kleją się do płyt jak nie wiem.BESTIAOWNER pisze: Już niedługo wyprodukuję polską Nagaokę wewnętrzną z antystatycznego HDPE
Także z niecierpliwością czekam na dobre polskie woreczki w nieastronomicznej cenie.