Sprawa trzecia, w jakim formacie zgrywacie? Wave są strasznie ciężkie, a boję się że mp3 zbyt zmasakruje jakość :/
Dla przykładu zarzucam wczorajsze zgranie http://www2.zippyshare.com/v/OoF4f8c3/file.html
To tak nie działaSprawa druga, jaki nacisk igły da mi najbardziej zbliżone płaskie brzmienie?
Końcówka mocy z definicji nie posiada preampa, także chyba coś mylisza generalnie nie wiem czy w kóncówce mocy mam słaby preamp
Dynamika też robi swoje. Pewnych rzeczy się nie przeskoczy.czy to ogólnie przypadłość winyli, z płyt jest mniej dołu niż na plikach z kompa, o podobnej głośności
Nie rozumiem pytaniaDawniej tak nagrywali?
Przy nagraniu mono?W niektórych numerach różnice głośności między L-R wynosi nawet po 3,5dB
Dziwię się że w ogóle nie rozważasz ustawienia swojego sprzętu jako głównego winowajcyChodzi mi o nagranie stereo, miernik znaczy mi peaki i przykładowo Lewa strona ma -4db, prawa ma -7. Potem nuta się rozkręca i się robi np -1db z lewej a z prawej jakieś -3db. Czyli dalej jest znaczna różnica (raczej nie spotykane we współczesnych nagraniach, dlatego zastanawiałem się czy kwestia realizacji, czy zużycia płyty)
No niezbyt. Końcówka mocy to końcówka mocy, obojętnie czy w domu czy na estradzie.ach ten estradowy żargon
Czyli wzmacniacz zintegrowany, tak.chodziło mi rzecz jasna o wzmacniacz (który posiada wbudowany preamp i wejście phono)