jednak mam kilka pytań inne natury.  W jakiś sposób potem czyścicie lub edytujecie gotowe zgranie?  Sprawa druga, jaki nacisk igły da mi najbardziej zbliżone płaskie brzmienie? (celować w górne czy dolne zakresy dla danej wkładki)
 jednak mam kilka pytań inne natury.  W jakiś sposób potem czyścicie lub edytujecie gotowe zgranie?  Sprawa druga, jaki nacisk igły da mi najbardziej zbliżone płaskie brzmienie? (celować w górne czy dolne zakresy dla danej wkładki)  Sprawa trzecia, w jakim formacie zgrywacie? Wave są strasznie ciężkie, a boję się że mp3 zbyt zmasakruje jakość :/
Dla przykładu zarzucam wczorajsze zgranie http://www2.zippyshare.com/v/OoF4f8c3/file.html

Jak wkładka ma kolorującą charakterystykę to naciskiem niewiele zmienisz, co najwyżej trochę w basie, jak już napisał cooledit.
 Jak wkładka ma kolorującą charakterystykę to naciskiem niewiele zmienisz, co najwyżej trochę w basie, jak już napisał cooledit. (używasz czegoś konkretnego? Zwłaszcza w kontekście odszumiania gorszych nagrań)
 (używasz czegoś konkretnego? Zwłaszcza w kontekście odszumiania gorszych nagrań) 
 )
 )