Dziękuję Wojtek! udało mi się kupić gramofonWojtek pisze:Brawo416 złotych... to prawie jak ten AP-206C co kiedyś poszedł. Taka widocznie jest średnia cena tego modelu na allegrowym rynku

Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za pomoc oraz doping
Wojtek
Dziękuję Wojtek! udało mi się kupić gramofonWojtek pisze:Brawo416 złotych... to prawie jak ten AP-206C co kiedyś poszedł. Taka widocznie jest średnia cena tego modelu na allegrowym rynku
Dzięki za wskazówki. Czy pokrywa po polerce zrobiła się przezroczystamarek_c4 pisze:Przeszlifowałem ją najpierw papierem 1000 na mokro, potem 2000 na mokro, potem porządne mycie i suszenie - zrobiła się cała matowa ale już bez rys.
Następnie pasta polerska "Tempo" z nabłyszczaczem i było OK.
Wszystkie te czynności wykonywałem ręcznie (bez maszyn) i zajęło mi to prawie cały dzionek, ale warto było.
Oczywiście - najważniejsze to się nie śpieszyć.wojciech06 pisze:Dzięki za wskazówki. Czy pokrywa po polerce zrobiła się przezroczysta
Oczywiście tak zrobię, jak tylko przyjdzie do mnie przesyłka z AKAI AP-206. Na razie nie dostałem informacji o wysyłce kurierem od sprzedającego.marek_c4 pisze:ajważniejsze - rób to na mokro (papier też kup taki na wodę).
A co mają gadać? Są dokładne zdjęcia i widać co jest na nich zamontowaneeenneell pisze:2. jakoś sprzedający "milcz- ący"i nic nie mowi o wkładkach![]()
Przynajmniej będzie potrzebny przedwzmacniacz gramofonowy, który trzeba będzie do czegoś podpiąć, np. do jakiejś wieży z głośnikami czy innego komputera.Liwka pisze:Potrzebuję rady, co warto czy warto coś z tychże i co koniecznie muszę nabyć dodatkowo.
Możesz wyjaśnić? Jaka wieża i co nie działa?Liwka pisze:Wzmacniacza w domu nie ma, wieża służy jako radio bo reszta nie działa
Znakomity gramofon, najlepszy jaki miałem. Cena przystępna (bez szału, ale droższe też są). Bład w opisie, to nie pół- lecz pełny automat. Pełna regulacja ramienia. Talerz sugeruje, że jest to model z pierwszych lat produkcji, czarna obudowa była wprowadzana kilka lat późniejwojciech06 pisze:A mnie korci, aby kupić Duala 721. Tylko nie wiem, czy to trafiony wybórMoże ktoś podpowie